zondag 28 juni 2015

Beauty Bummer: Rimmel Provocalips 'Dare To Pink'


Ok, ik moet dit kwijt! Het lijkt wel alsof alle bloggers raven over deze Rimmel Provocalips en ik ben echt niet onder de indruk.

Ik kocht de lichtste kleur 'Dare to pink' en de kleur is op zich best mooi:

Maar ik kocht dit lip product speciaal omdat hij uren aan een stuk zo perfect zou blijven zitten, ondanks eten, drinken, whatever.  Dit is de Dare To Pink na 2 uur bij mij:

Ik had hem speciaal opgedaan toen ik ging uiteten, de ultieme test. Toen ik in het restaurant in een spiegel keek zag ik na het eten meteen uitgedroogde korrelige lippen, en dat heb ik normaal nooit. Nu beweren sommigen dat je dan de doorzichtige gloss er nog eens over moet aanbrengen maar dat hielp niet.

Toen ik ging googelen bleek dat wel meer mensen dit probleem hadden met 'Dare To Pink'. De andere kleuren zouden dus beter kunnen zijn. Ik koop er in ieder geval geen meer omdat deze zo slecht is en daar wou ik jullie voor waarschuwen. Wil je er toch eentje proberen, ga dan voor een andere kleur.

xoxo Tessa

donderdag 25 juni 2015

Essence Match 2 cover concealer




Concealer is een onmisbaar product voor mij en mijn donkere kringen. Het is dan ook een van mijn lievelingsproducten om te testen. Naar mijn gevoel zijn de goedkope drugstore concealers toch nog altijd minder goed dan sommige luxe concealers maar hey, deze van Essence is niet slecht!

De swatches komen een beetje geel over op foto maar kleur nummer '10' is voor mij prima, het is een duo dus je kan ze altijd mixen:

Bijna alle concealers in de drugstore zijn dun en vloeibaar, wat veel minder goed dekt als de creamy concealers in potjes. Essence lijkt wel als enige zo slim te zijn geweest om een creamy product te maken en de dekking.. not bad:

Zoals ik al zei heb ik normaal best felle paarse kringen onder mijn ogen, zeker als ik slecht heb geslapen. 

De hele dag blijven zitten doet deze concealer niet (mijn Mac pro longwear bv. wel) maat voor zijn prijs van € 2,60 kan ik niet klagen.

xoxo Tessa

zondag 21 juni 2015

Favorieten van het moment


Favorieten komen vaak terug bij mij, vooral naar de zomer toe. En af en toe komen er weer nieuwe favorietjes bij. Vandaag laat ik jullie 6 producten zien die ik momenteel veel gebruik.

The face stuff:
De Mac Pro Longwear concealer is zo goed en zeker als het een wat warmere dag is kan ik niet meer zonder. Het blijft de hele dag op zijn plaats en je voelt ook niks zitten, top spul.

Ernaast de Sleek blush in 'Rose Gold'. Een favoriet bij velen maar in de winter (als ik op mijn bleekst ben) kan ik hem niet aan. Ik heb hem recentelijk dus pas weer naar voren gehaald in mijn stash. Hij is heftig en gepigmenteerd maar zo mooi, en je hebt er geen highlighter meer bij nodig.

2 lipproducten die ik de laatste dagen weer veel gebruik:
Op de Mac 'Tendertone' was ik altijd zuinig omdat deze baby's maar eens om de 6 jaar lijken uitgebracht te worden.  Maar hoe schandalig zou het zijn als ik hem liet slecht worden? Het zijn fijne lippenbalsems met een aardbei-kiwi geur.

De lipstick van YSL is wel gewoon uit de standaard Rouge Volupte collectie, het is nummer 1 'nude beige'. Het is eerder een draagbare lichtroze kleur dan beige, slechte benaming door YSL. Ik hou van de verpakking en de lipsticks zijn super romig.

Als laatst nog 1 doucheproduct en een parfum:
Pas toen ik ze naast elkaar zette zag ik dat het om twee 'berry-scents' ging! De parfum is Midnight Fantasy van Britney Spears, deze ruikt naar blauwe bes, kers en vanille. Een beetje  plakkerig zoet' maar ik ken geen andere geur als deze, heel uniek voor een celebrity parfum.

De geur van de douchegel van I love zit zeker in hetzelfde straatje als de Britney parfum. Alleen ruikt de douchegel naast blackberry ook nog naar framboos. Het is in principe een shower smoothie met scrub deeltjes maar die voel je bijna niet. Ik hou ervan als de geur van douchegel nog een tijdje op je huid blijft hangen en dat doet deze!

xoxo Tessa

donderdag 18 juni 2015

Crest White Strips



Whattt, ik kan niet geloven dat ik nooit een artikel over de Crest White Strips heb gedaan! Ik gebruik ze al jaren en ging er dus van uit dat ik er wel ooit over geschreven had, niet dus. 

Je ziet ze wel af en toe voorbij komen in 'opgemaakt' artikels, dit is omdat ik ze niet in een kuur gebruik, eerder af en toe als opfrisser. Crest white strips zitten apart verpakt in zakjes, er zit een telkens een strip in voor je bovenste en onderste tanden:

Je hebt verschillende versies maar ik heb altijd deze 'Advanced vivid' of de 'Luxe' gehad, allebei prima en moeten 30 minuutjes op je tanden blijven zitten.

Het is moeilijk om een goede 'voor-foto' te maken omdat ik mijn tanden er regelmatig mee opfris maar hier zie je wel dat ze iets vergeeld waren door frisdrank, redbull..:

Mijn tanden met de strip er op (waarschuwing, je mond gaat er een beetje van schuimen en de smaak is ook niet bepaald lekker):

En na een half uurtje heb je weer prachtig witte tanden:

Pijn? 
Ik ervaar zelf geen pijn bij deze strips als ik ze maar 1 of max. 2 dagen na elkaar plak. Als je echt gele tanden hebt zul je misschien wel een hele kuur moeten doen en dan zullen ze vast wel wat gevoelig worden. Er voorzichtig mee omspringen is dus de boodschap en er meteen mee stoppen als je ze niet kan verdragen.

Hoe vaak?
Zoals ik al zei gebruik ik er liever regelmatig 1tje dan de hele kuur ineens te doen. Ik drink veel cola light en energiedrankjes dus als ik het wat wil bijhouden moet ik om de 2 maanden 1 zakje gebruiken. Een volledige kuur (een week) is echt voor iemand met fel vergeelde tanden. Als je geen cafeïne drinkt, niet rookt etc. blijft het resultaat natuurlijk het langst en denk ik dat je wel een half jaar verder kan.

Prijs?
Dit verschilt (tussen de 25 en 50 euro afhankelijk van welk resultaat je wilt) en bij deze ga ik jullie meteen waarschuwen: goedkope strips en alle Ebay strips die uit China komen zijn nep en werken niet! De webshop waar ik ze altijd kocht bestaat helaas niet meer en ik moet dus ook weer op zoek maar Crest Whitestrips komen uit Amerika, nooit uit Azië.

Ik bestelde er vorige maand bij Crest-whitestrips . be/nl en ook deze shop is niet te vertrouwen, op de verpakking staat dat ze in China gemaakt zijn en toen ik hun hier over mailde hebben ze me nooit meer geantwoord!!!

Op http://crest-3dwhitestrips.be staat wel te lezen dat zij de originele aankopen uit Amerika dus misschien dat ik daar maar eens ga bestellen binnenkort..

xoxo Tessa

maandag 15 juni 2015

Vera Wang Princess parfum


Ik weet nog dat deze parfum uitkwam in 2006, ik was toen 15 jaar en obsessed met dit flesje. I mean come on, hoe cute is de glazen hartjes verpakking met het kroontje?

Toch kocht ik hem nooit omdat ik niet overtuigd was van de geur. Toen ik hem jaren later bij iemand rook vond ik hem ineens wel weer lekker en apart! Tja parfum ruikt niet identiek bij iedereen omdat het zich toch wat mengt met je lichaamsgeur.

Princess bevat geurnoten van chocolade, vanille, guava, waterlelie en amber.

Hij ruikt naar geen enkele andere parfum vind ik, heel uniek. Als ik hem pas opspuit krijg ik een hint van chocolade met iets poederigs. Hij is zeker niet mierzoet, eerder een volwassen zoete geur.

Zelf vind ik hem wel 'ok', het zal nooit mijn favoriete parfum worden. Maar ik hou hem alleen al voor het flesje. Online vind je deze parfum al vanaf 30 euro.

xoxo Tessa

vrijdag 12 juni 2015

Shoplog


Ik had het gevoel dat ik al lang geen shoplog meer had gedaan en inderdaad, toen ik mijn camera bekeek stond er wel het een en ander op.

Met dit lekkere weer was ik al een tijdje op zoek naar zomer jurkjes, heb er ondertussen toch al 2 gevonden. Deze eerste komt van Zalando en zit heerlijk (merk is Kiomi):

De andere komt ook van Zalando (merk is Anna Field) en is een simpele witte jersey dress:

Bij Zara kocht ik dit donker-nude kleurig topje, ik zocht al lang iets in deze exacte kleur:


Op Wehkamp bestelde ik vorige maand deze sneakers van Nelson met korting, ze zitten zooo comfy:

Nu er een Primark in Hasselt geopend is geopend moest ik natuurlijk gaan kijken. Helaas was het te druk om fatsoenlijk te kijken of te passen. Ik nam alleen dit neon roze shirt mee:

En deze sandaaltjes omdat ze zo lekker zaten:

Van Silis kocht ik deze lavendel/lichtblauw kleurige armband, heb een blouse in dezelfde kleur en bij wit lijkt het me ook wel mooi:

Dan de beauty stuff, een backup mascara en schuifspeldjes van Big Bazar:

Een kettlebel en Fa deo, ook van de Big Bazar:

 Kruidvat goodies: Essence concealer, Maybelline foundation en Rimmel lipgloss:

Bij Mac nam ik een lipliner en lipstick mee. Ahum, juist ja, ik wou afbouwen in lip producten.. Maarr ik gooide een gelijkaardige kleur lipstick weg vorige week omdat die een beetje was gesmolten en ook niet zo lang bleef zitten. 

Wimpertrosjes van Primark:

En als laatst clip in extensions van Bellami:


xoxo Tessa

dinsdag 9 juni 2015

Makeup Academy Undress Your Skin highlighter



Highlighter is de laatste jaren een van mijn favoriete producten geworden, ik draag het dan ook elke dag. Voor dagelijks gebruik breng ik het subtiel aan, s'avonds mag het al wat opvallender.

Ik had al 3 mooie highlighters maar ze waren eigenlijk allemaal van een duurdere prijsklasse. Tja, er zijn nu eenmaal niet veel drugstore highlighters en dan moeten ze nog mooi zijn. Over deze 'Undress your skin' van Makeup Academy las ik wel af en toe goede dingen, ik besloot hem een kans te geven:

De highlighter is duidelijk roze, met een beetje een champagne kleurige shimmer. Niet verkeerd, en best wel anders van kleur dan de highlighters die ik al had.

Als ik kritisch mag zijn zie je op de huid wel degelijk verschil met mijn duurdere highlighters. Deze is toch wat meer grof van shimmer dan bijvoorbeeld een MSF van Mac. Vooral op foto's kreeg ik deze highlighter niet echt mooi in beeld.

Maar hij is niet slecht, voor die 6 euro dat dit product kost is hij ideaal voor als je wil gaan experimenteren met highlighter! En ik gebruik hem persoonlijk ook voor tripjes, dan moet ik niet slepen met mijn luxe highlighters..ben altijd bang dat ze breken.

xoxo Tessa

zaterdag 6 juni 2015

Opgemaakt en weggegooid

Ok, ik heb het elk jaar rond deze tijd: opruimwoede. Maar laten we beginnen met de basic dingen die ik heb opgemaakt.

Watjes van het Kruidvat eigenmerk, mijn voorkeur gaat hier niet naar uit:

Een prima basic deo van Rexona:

Wimpertrosjes van Essence, super fijn! Zou deze zeker opnieuw kopen als ze er nog zijn:

Een shampoo van Elseve. Meh, maak ze mee op omdat mijn moeder er een voordeelverpakking van had gekocht maar zou deze zelf niet kopen:

De pen eyeliner uit het vorige artikel. Ik heb hem vrees ik te lang laten liggen voor ik hem ging gebruiken, hij is al uitgedroogd.


En dan de opruimwoede! Ik haalde het volgende allemaal uit mijn stash deze week:

Het zijn vooral veel lipproducten. Zo zweerde ik vorige week nog dat ik hier een aantal dingen van ging proberen opmaken, zo was ik het deze week ineens moe.

Voor sommige vollere dingen is het een beetje zonde maar waarom zou ik mezelf martelen met lip producten die ik niet mooi of fijn vind? De EOS en babylips drogen mijn lippen bijvoorbeeld hartstikke uit, weg ermee. Er zitten ook een paar producten tussen die gewoon al een paar jaar oud waren.

En toen ik toch bezig was in mijn lade haalde ik de volgende dingen er ook nog uit:

Oude gebruikte lashes, een uitgedroogde mascara en eyeliner, slechte concealer etc...

En zodoende ziet mijn beauty lade er al een stuk ordelijker uit. Mijn kledingkast moet er ook nog aan geloven volgende week..

xoxo Tessa

woensdag 3 juni 2015

Budget tip: Pen Eyliner Ebay


Als ik een budget tip met jullie kan delen doe ik dat en vandaag heb ik er eentje van Ebay.

Een paar maanden geleden bestelde ik (zonder al te veel hoop) een pen eyeliner van Ebay voor zo'n 80 cent!!! Pen eyeliners zijn bij mij ofwel altijd snel op of ze drogen snel uit, voor 80 cent kon ik het dus wel eens er op wagen. 

Het enige nadeeltje; hij is zo goedkoop omdat hij van China moet komen en het kan dus 3 tot 4 weken duren eer je hem in huis hebt. De pen deed me verdacht veel aan zo'n stabilo pennetje denken:

Guess what? Het puntje werkt niet eens zo slecht en de kleur is ook wel prima:

Het blijft een goedkoop pennetje dus het is niet de meest gepigmenteerde pen ever natuurlijk en ik vermoed dat ook deze snel zal uitgewerkt zijn maar voor zijn prijs hoef je het al niet te laten!

Mijn Ebay verkoper heeft de pen niet meer maar als je op 'Landbis eyeliner' zoekt kun je hem nog steeds voor minder dan een euro incl. bestellen. Als hij het langer dan 2 weken uithoudt zal ik hem denk ik nog wel opnieuw bestellen.

Update: ik vrees dat ik hem te lang heb laten liggen als back-up (3 maanden) want na een week was hij al droog. Mijn eigen schuld waarschijnlijk want ik had de verpakking er rond moeten laten.

xoxo Tessa