zaterdag 24 december 2011

Messy hoge knot met haardonut

Op verzoek vandaag dan toch maar een tutorial met de Primark haar donut!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb het ding nog maar 2x gebruikt gewoon omdat ik er onhandig mee ben. Of misschien ben ik er zelfs te lui voor..de donut is namelijk niet zo iets wat je op een een minuutje in je haar kan vlammen. Ik heb me dan ook nog niet gewaagd aan een strakke, nette knot, dat zou me zeker een half uur tijd kosten! Ik sta trouwens niet met mijn haar strak naar achter dus ik zal deze look niet snel naar buiten dragen, ik maak eerder een knot wanneer ik ga sporten.

Ik waagde voor jullie toch nog een poging tot de 'messy bun':
1. Je kamt je haar natuurlijk eerst, ookal kies je voor het 'rommelige knotje' knopen maken het alleen nog maar moeilijker geloof me.

2. Doe je haar in een staart, hoe hoog kies je zelf (op die hoogte komt de knot).

3. Je kan je haar nu door de donut heen halen.

4. Deze stap kun je overslaan als je dik haar hebt maar ik heb mijn staart een beetje getoupeert om dikker haar na te bootsen.

5. Verdeel het haar rond de donut. Als je dun haar hebt kun je het er niet zomaar rond draaien, je moet je haar dan strategisch plaatsen zodat je de donut er niet meer door ziet.

6. Je kan het haar wat onder de donut in wurmen maar ik gebruik voor de stevigheid toch een 5-tal bobby pins/schuivertjes om de boel vast te zetten.

Als je veel babyhaartjes hebt kun je nog even nagaan met wat gel of haarlak maar ik heb het zo gelaten en het is de hele dag blijven zitten. De donut zorgt er voor dat mijn knot wat voller is dus nut heeft het zeker.

Zoals ik al zei ben ik niet heel handig met haar en kapsels dus je zal het met deze tutorial moeten doen ;) Voor wie het vanavond viert een heeeel fijne kerst!

xoxo Tessa

5 opmerkingen:

Eva M. zei

Handige tutorial ! Ik probeer het volgende week es, vnv worden het krullen :d ! Fijne Kerst !!

Saskia zei

het is heel mooi :)

Beauty Treasures zei

handig!

Kim zei

handig ding, alleen mijn haar is als ik gewoon een knot maak al zo dik dus ik ben bang dat ik een enorme berg op mijn hoofd heb als ik dat ding er ook nog in doe

Tanja zei

mooi haar heb je