woensdag 30 januari 2013

Collectieve shoplog

Wow I'm on a roll met shoppen, ik denk dat ik in februari maar eens flink ga 'less-buyen', met zowel beauty als kleding. Ik laat jullie in ieder geval nog de schade zien die ik de afgelopen weken heb gedaan. Ik begin met de beauty stuff:

Ik wou wel eens een scrub van Sabon proberen, hier zie je hem nog netjes ingepakt (met roerstok er in):
Sabon is niet goedkoop maar op een specifieke winter geur was nu 10% korting dus die heb ik gekocht. Het is ook best een grote pot dus ik hoop er een paar maanden mee toe te komen.

Daarna stopte ik even bij het Kruidvat:
Ik had geen fijne face wash meer en mijn make-up remover begint ook op te gaan, ik besloot gewoon iets mee te nemen wat in de sale rek stond. Cleansing foam van Dr van der hoog en oog make-up remover van Demak'up. Het Essie lakje is de Limited Edition 'Beyond Cozy'.

Daarna ben ik los gegaan bij Claires. Ik zag er ineens allemaal leuke nagel dingetjes zoals nagelstickers in allerlei printjes en de Caviar nail sets! Genoeg om uit te proberen de komende weken dus.

Bij The Body Shop in Antwerpen kon ik niet weerstaan aan de goodie bags die aan het raam stonden. Een goodie bag kostte 15 euro en de inhoud had zeker een waarde van 40 euro. Je weet dan wel niet wat er in zit maar ik vind toch bijna alles van TBS lekker ruiken, een gokje waard.

En oh wat was ik tevreden met de inhoud van de zak. Er zaten bijna alleen fullsize producten in, zelfs een grote pot bodybutter die opzich al 15 euro waard is. Ik ga denk ik een aantal dingetjes hiervan samen in een artikel reviewen:
En dat waren de beauty spullen die ik kocht. Op naar de kleding..

Ik draag tegenwoordig steeds vaker de strings van Sloggi dus ik kocht nog wat kleurtjes bij in de sale:
Dit is dat ondergoed wat je nergens doorheen ziet, ze hebben geen frutsels, geen naden.. voor de rest zijn ze vrij basic en in veel kleurtjes te krijgen. Ik heb er al een hele collectie van opgebouwd.

Bij C&A ging ik eigenlijk op zoek naar de zwarte trui met witte kruisjes, die was uitverkocht dus ik sloop uit mijn comfort zone en kocht de paarse:
Ik weet niet of ik hem veel ga dragen want paars is niet meteen mijn kleur maar hey, hij was nog 6 euro in de sale, daar gaan we niet moeilijk over doen.

Toen ik toch bij C&A was kwam ik ineens toffe sportbroeken tegen, ik nam een roze mee:
 En een grijze:
Ik sport 2 uur per week dus vind het wel fijn om af en toe nieuwe work-out gear te kopen, dat motiveert ook weer.

Woensdag wou mijn moeder naar de E5 mode, ik ging met haar mee maar had niet gedacht er iets te kopen (het is een winkel met vooral basics en de doelgroep is eerder voor 30+ers). Mijn moeder koopt er af en toe iets en hoorde nu van hun actie: als je 2 sale items koopt krijg je het 3de item voor 1 euro (bijna gratis dus).

Ik vond er wonderbaarlijk wel een aantal leuke dingetjes zoals dit zwart hemdje met strik:
Het is een wat losser model maar hij valt toch erg mooi eenmaal aan en het is gemaakt van zalig materiaal, super zacht.

Dit taupe lang vest met pof mouwtjes vond ik ook erg leuk:

Ik kocht er tenslotte nog een jurkje wat voor mij eigenlijk véél te flashy is maar hij ging van 70 naar 20 euro en aan was hij toch wel tof. En de jurk is tenminste iets langer dus ik kan hem gemakkelijk naar mijn werk aan.

Ik kocht er voor de rest ook nog 3 basics maar daar heb ik geen foto's van gemaakt, niet zo interessant. Sja, ik zal niet zeggen dat ik nu vaste klant ga worden bij E5 mode, daarvoor is het grote deel te klassiek maar als je goed zoekt kun je bij de E5 mode dus best nog wel iets leuks vinden in de sale!

Bij New Look kocht ik een lekker zachte,losse bloes met panter print:

En uiteindelijk vond ik bij Steps nog een blazer/tweed jasje in de sale:
Ja, ik heb me serieus laten gaan..Ik verbied mezelf vooral om nog nagel stuff te kopen vanaf nu, mijn collectie past nog maar net in mijn stash.

xoxo Tessa

maandag 28 januari 2013

Lush tips & tricks


Als Lush fan krijg ik regelmatig vragen over hoe je de producten nou het best gebruikt. Natuurlijk deel ik af en toe wel eens een tip bij een review maar het leek me handig om alles in 1 artikel te zetten. Ik heb het gevoel dat dit wel eens een lang artikel kan worden dus laat ik er maar aan beginnen.

Fact/tip nummer 1: Als je nog nooit bij Lush bent geweest/er nog nooit iets hebt gekocht zal het voor 90% van de mensen overweldigend zijn. Ik weet nog goed dat ik Lush rond 2008 leerde kennen, ik had er online vanalles over gelezen samen met een vriendin en we besloten er meteen de week erna heen te gaan. Zowel ik als mijn vriendin kwamen met lege handen buiten. We waren zooo teleurgesteld, vonden het maar vreemde producten en we vonden dat alles een beetje hetzelfde rook. Het heeft toen nog zeker een half jaar geduurd eer ik het aandurfde om er iets te kopen. Toen ik dat eenmaal had gedaan was ik om! De producten ruiken ten eerste veel beter thuis omdat je in de winkel met die mengeling van alle geuren zit + je moet 'jouw Lush geuren' een beetje ontdekken. Zo ben ik bijvoorbeeld gek van zowat alle citrus en snoep geuren van Lush en ben ik helemaal geen fan van de kruidige dingen. Dit vind ik dus een van de belangrijkste tips, koop desnoods een klein stukje van iets om thuis te proberen en durf om staaltjes vragen.

2. Het gebruik van de vaste zepen: Dit is voor veel mensen een struikelblok omdat we in het tijdperk van de vloeibare douchegels leven. De beste tip voor het gebruik van de zepen blijft de douchepuff, met zo'n spons maak je binnen de paar seconden een hoop schuim. Leg je stukje Lush zeep gewoon in een bakje in de douche en als je hem wil gebruiken wrijf je de zeep over een natte spons. Je kan natuurlijk altijd met de blok zeep zelf over je lichaam wrijven maar dit vind ik zelf minder fijn werken. En voor degenen die toch nog wat twijfelen vanwege de prijs, ik kan je alvast vertellen dat ik langer doe met een stuk Lush zeep dan met een grote fles douchegel..

3. Zo weinig mogelijk verkwisten: Veel beginnende Lush kopers (ik deed het vroeger ook) leggen meteen hun hele blok zeep van 100 of meer gram in de douche. Door de dampen en vochtigheid in je badkamer zullen zeepjes helaas sneller smelten. Ik snij mijn zepen dus altijd in kleine stukjes, je kan beter een klein stukje in je douchen leggen en deze sneller opgebruiken dan een groot stuk zeep neerleggen die door de algemene hitte in je badkamer wegkwijnt. Wanneer een zeepje trouwens te klein word verplaats ik hem van de douche naar de wastafel. In de douche kan zo'n mini stukje al snel door je handen glippen, je handen wassen met een klein brokje stoort niet zo.

Het snijden doe ik gewoon met een scherp keukenmes (voor de jonge lezers: vraag hiervoor toestemming of hulp aan je ouders). Daarna verpak ik de stukjes in plastic 'boterham zakjes' en daar plak ik de Lush sticker terug op. Wanneer je dit niet doet en de zepen gewoon samen in een kast legt kunnen de geuren op elkaar afgeven.



Met bubble bars kun je hetzelfde doen, een bubble bar in 1 keer in je bad verkruimelen is zonde. Als je kleine stukjes maakt kun je alsnog op het moment kijken hoeveel je er in je bad wil doen. Ook de kruimels van tijdens het snijden kun je gewoon bijhouden in een zakje en later in bad gooien. Sommigen houden zelfs een zakje bij met kruimels van allerlei verschillende producten die ze ooit hebben gesneden, dan heb je je eigen bad cocktail ;)

En zo zitten al je producten netjes apart verpakt en zijn ze al voorgesneden voor gebruik:

4. Shower Jelly's gebruiken: Als er 1 product is waar de mensen zich de meeste vragen bij stellen zijn het de jelly's! Ze zijn super uniek,grappig en ik vind het zeker een aanrader om eens te proberen maarrr deze flubbers glibberen als een gek door je douche. Ik nam de pot eerst (zoals de meeste mensen) gewoon mee in de douche en probeerde dan zo goed en zo kwaad mogelijk om de jelly niet te laten vallen. Ik kan je zeggen dat dat geen succes is, ik knip ze vanaf nu gewoon met de schaar in stukken:

Ookal ziet die grote flubber-bol en te gek uit, het is gewoon niet handig. Pak een mes of een schaar erbij en knip de jelly in pak klare stukjes:
Nu hoef je alleen maar een stukje te pakken en deze op te schuimen in je puff/spons. Sluit als je klaar bent met douchen ook telkens de pot af, zo kan er geen water bij en zal je product langer goed blijven.

5. Bewaar je Lush stash liefst niet in de badkamer: De producten die ik op het moment gebruik staan in een rekje op de badkamer, de rest niet. Ookal heb je een badkamer met goede verluchting, vocht en water zijn de grote vijanden van je producten, ik heb back-ups daar liever niet staan. Ik hoorde onlangs van een verkoopster dat haar scrub was gaan schimmelen in de badkamer, ze zal de deksel vast niet goed dicht hebben gedaan. Ook heb ik ooit een massage bar gehad die helemaal in een vreemde vorm was gesmolten, en dat terwijl ik hem in een badkamerkast had opgeborgen.. tja het zijn nu eenmaal verse producten. Mijn Lush stash zit tegenwoordig veilig weggeborgen in een lade op mijn slaapkamer, met als extra voordeel dat je kamer altijd heerlijk naar Lush ruikt.

xoxo Tessa

zaterdag 26 januari 2013

Opgemaakt


Oehh mijn eerste opgemaakt-artikel van 2013! Ik heb weer flink wat dingen opgemaakt deze eerste maand van het jaar, kijk maar mee.

Een klein stukje 13 soap van Lush, ik kreeg hem als staaltje en heb hem gebruikt als handzeep. Hij zat in dit schattig bloemetjes papiertje verpakt:

Ook heb ik Snowglobe van Lush opgemaakt, ik zette hier nog snel het laatste kleine stukje op foto:

Nivea diamond touch douchegel, deze gebruikte ik als scheercrème:

Het volgende is een laatste restje Lush scrub wat ik in een bakje had gelegd. Het was een scrub van de vorige kerstcollectie en hij was vanbinnen blauw. Ik vond hem in ieder geval niet fijn, hij werd al snel steenhard:

Ik kwam er deze maand ineens achter dat ik waxmelts nooit opneem in mijn opgemaakt artikels! Vast omdat sommigen in een folietje zitten en die gooi je al snel perongeluk weg. Deze van Pure soap zitten in plastic bakjes, die kan ik dus wel op foto zetten. Ik maakte een Mysterie geur op:

De groene shampoo van Kera, best een fijn drugstore merk maar tot nu toe alleen nog maar gevonden in de Carrefour:

De Pink grapefruit body butter van The Body Shop. Hier heb ik zooo ontzettend lang over gedaan, de potten lijken wel eindeloos. Hoewel ik fan ben van de geur ben ik dus toch blij dat hij op is, tijd om een andere geur uit te proberen!

Een staaltje van een gezichts crème van Eucerin. Fijn spul maar ik vond het niets speciaals en volgens mij is het enkel te koop bij de apotheek:

Myskin doekjes van Essence. Ik koop dit af en toe om op mijn nachtkastje te leggen en ik zou dit eigenlijk opnieuw moeten kopen. Heel zelden gebeurt het namelijk dat ik al in bed lig en merk dat mijn make-up er nog op zit, dan is het beter om met zo'n doekje over je gezicht te wrijven dan alles er op te laten zitten.

Nagelstickers van Essence. Ik weet niet eens of deze nog bestaan, ik kon ze namelijk niet meer vinden in het Essence schap. Ze gingen best gemakkelijk er op en zijn daaagen perfect blijven zitten dus ik wil wel meer nagelstickers gaan testen!

2 pakken watjes, tja zo'n dingen maak ik bijna maandelijks op en durf ik ook nog al eens vergeten op foto te zetten voor ik ze weggooi. Deze keer heb ik er aan gedacht:

Als laatst heb ik nog 2 make-up producten opgemaakt. De eerste is de Scandal eyes mascara van Rimmel, niet mijn ding vanwege de huge aplicator en ik zou hem zeker niet opnieuw kopen.

En als laatst heb ik wel iets speciaals opgemaakt, een blush! Wow, dit gebeurt echt niet snel als je een hele blush stash hebt dus op deze pan ben ik wel een beetje 'trots'. Ik heb deze blush dan ook al zeker 4 jaar en gebruikte hem nog steeds regelmatig. Het was de L'oreal blush in Candy cane pink, die bestaat al jaren niet meer in deze verpakking.
xoxo Tessa

donderdag 24 januari 2013

Favorieten van het moment

Ik schreef eind december nog een 'favorieten van 2012' artikel maar ik heb in januari ook alweer een paar fijne dingetjes ontdekt, die deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie.

1. Lush Summer Pudding:
Over dit product twijfelde ik nog om te schrijven omdat hij momenteel niet te koop is bij Lush maar ik doe het toch omdat Lush regelmatig producten terugbrengt. Ik kon nog een stuk Summer pudding bemachtigen in de zomer. Je ziet het al aan de foto maar ik heb mijn zeepje in 2 stukken gesneden, het ene stuk ligt in mijn douche en de andere hou ik nog even bij voor een andere keer.

Summer pudding ruikt voornamelijk naar kersen en dat er amandelen inzitten ruik ik ook wel een beetje er in terug. Ik dacht de eerste keer dat ik hem gebruikte 'wat schuimt hij slecht..' maar na een tijdje werd me duidelijk dat dit een zeep en scrub in 1 is. Het roze deel is zeep en het beige met stipjes is scrub en kun je dus niet met een puff gebruiken! Speciaal zeepje dus, vind hem wel lekker.

2. Yves Rocher zelfbruinende spray:
Ook dit product kocht ik in de zomer en ben ik nu pas beginnen testen.  In de winter komen de zelfbruiners altijd naar boven bij mij en ik kan na jaren testen wel zeggen dat ik vooral fan ben van de spray flacons. Ook deze van Yves rocher heeft een fijne spray dop en je kan hier geleidelijk een bruiner tintje mee opbouwen zonder al te veel vlekken. Ik gebruik dit product vooral op mijn handen en gezicht omdat die altijd witter zijn dan de rest van mijn lijf.

3. Aquolina Pink Sugar parfum:
Deze verscheen al eens ooit in een favorieten artikel en hier is hij weer. Ik gebruik deze parfum vreemd genoeg in periodes, ik moet er echt zin in hebben want het is de meest aanwezige parfum die ik heb. Dit is een van DE best verkopende zoete parfums bij Sephora in Amerika, stom dat ze hem bij ons dus nog altijd niet verkopen. Ik was er vorig jaar na vele youtube video's bekijken zo benieuwd naar dat ik hem gewoon besteld heb bij Parfumania. Men beschrijft deze parfum meestal als: suikerspin, drop, caramel..
en daar kan ik me wel in vinden. Als jij fan bent van de zoete, bijna 'eetbare' geuren, zal je deze vast ook lekker vinden. Je moet er van houden maar ik krijg altijd wel complimentjes als ik deze draag.

4. With a kiss from Oilily lipbalm:
Need I say more? Kijk een paar artikels terug voor de review van dit product. Deze hele maand heb ik bijna niks anders op mijn lippen gebruikt als deze lippenbalsem eerlijk gezegd.

5. Trind Cuticle Balsam en O.P.I. Mango handcrème:
Deze 2 heb ik maar samen op foto gezet omdat het beiden hand verzorging betreft. In de winter heb ik nogal last van droge handen en velletjes. Deze 2 producten zijn dan ook mijn partners in crime op het moment. Reviews van deze producten zijn ook al te vinden.

xoxo Tessa

dinsdag 22 januari 2013

On my wishlist



Ik heb het gevoel alsof ik de afgelopen maanden meer kleding heb gekocht als beauty, vooral dingen die ik echt nodig had zoals broeken. Misschien is dat maar een gedacht maar ik heb in ieder geval al weer een heuse beauty wishlist...

Sinds 1,5 week op mijn wishlist:
De nieuwe parfum van Escada, Cherry in the air! Vanaf de eerste review wat ik er van las sta ik te popelen om aan deze te ruiken. Ik ben sowieso al jaren fan van de Escada parfums en aangezien ik ook wel van kersen hou kan dit bijna niet misgaan voor mij.

Al maanden op mijn wishlist maar nu steeds makkelijker te verkrijgen zijn de caviar nails:
Bovenstaand potje komt van bij Claires, moet er maar eens naar op zoek gaan volgende keer.

Naar de gezichtsmaskers van Lush ben ik ook razend benieuwd:
Dit zijn verse maskers (zo vers dat je ze in de koelkast moet bewaren) en je kan deze gewoon kopen of 5 lege Lush potjes inleveren, dan krijg je er een gratis.

Waarom kom ik er nu pas achter dat Maxfactor ook een pen eyeliner heeft?
Pen eyeliners zijn mijn favoriet, maar ze zijn niet altijd goed. Die van Maybelline is super maar als die op is zal ik die van Maxfactor eens proberen. Ik ben namelijk dol op hun Masterpiece mascara dus wie weet is de Masterpiece eyeliner ook wel fijn.

Ook niet dringend maar wanneer mijn concealers op zijn wil ik zeker de Mac Pro Longwear proberen:
Deze zit in een handig pompflesje, zou goed dekken en op zijn plek blijven zitten.

Qua juwelen zit ik er al een tijdje over na te denken om nog een munthouder van Mi Moneda bij te kopen. Ik heb al een grote maar vind 2 munten aan 1 ketting toch ook wel erg mooi. Ik twijfel alleen nog over of ik een medium of small voor erbij moet kopen.


In een van mijn voorgaande shoplogs zag je dit rosé armbandje met 'bolletjes-bedel' al voorbij komen, ik draag hem zo vaak dat ik er misschien nog eentje in een andere kleur ga kopen. Er zijn er ook nog met andere bedeltjes.
En dat was het alweer voor mijn wishlist. Hetgene waar ik het meest naar uitkijk is de Escada parfum dus hopen dat hij niet tegen valt ;)

xoxo Tessa