woensdag 9 december 2009

Goed voornemen : coderen?

Normaal bedenk je met nieuwjaar een nieuw goed voornemen maar ik ben er wat vroeg bij dit jaar. Waarom? omdat ik er al aan begonnen ben.

Iedereen kent ondertussen wel ongeveer de regels van houdbaarheid van je make-up.
Op elk cosmeticaproduct hoort ofwel een specifieke vervaldatum te staan:


Ofwel een soort 'doosje' met daarin een cijfer wat het aantal maanden dat je het mag houden symboliseert. Dus als er 12 M staat mag je vanaf dat het product open is deze nog een jaar gebruiken.


Maar het is natuurlijk niet evident om van al je cosmetica (make-up remover etc. valt hier ook onder) te onthouden wanneer je het geopend hebt.
Om je hier aan te houden kan je zelf stikkertjes maken en deze op de onderkant te plakken met de ongeveer uitgerekende datum dat hij vervalt -> coderen.Ik zei in het begin van deze post dat ik al goed bezig was omdat ik mijn Gosh mascara (die ik in september opende) al braaf heb weggegooid.

Mascara's zijn echte bacteriƫn-bommen en zijn dan ook een uitzondering: ookal staat er '6 maanden' op je tube, er wordt aangeraden om je mascara na 3 maanden te vervangen ookal is hij nog niet op, 4 maanden vind ik nog niet zo'n ramp maar daarna gaan ze bij mij echt de vuilbak in (normaal gezien is je mascara dan ook wel op als je telkens dezelfde gebruikt).

Nu vraag ik me af of je die ronde stikkertjes gewoon in een of andere winkel kan kopen want ze lijken me super handig om te coderen!

ps: lang artikel maar ik had deze een tijdje terug al geschreven voor onder de examens iets fatsoenlijks te kunnen posten :p

xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Hanne zei

Ah, leuk ;)

* Die stikkertjes kan je zeker in een winkel kopen! Het lijken mij net zo van die fluoriscende roze stikkertjes (maar dan in het wit natuurlijk ;)) .. gewoon eens in een papierwinkel (of speelgoedwinkel met schoolspullen e.d.) gaan kijken.

* Wat je ook kan doen is een excelbestand maken met de houdbaaarheidsdata

succes!

Tessa zei

Ja dat heb ik al eens geprobeerd en aan dat exelbestand hou ik me niet :p stickertje plakken als je iets nieuws koopt is makkelijker te onthouden denk ik als ik de stickers op mijn beautytafeltje leg

Marijke zei

handig! goed idee!

Anoniem zei

probeer eens de hema of de club! ben bijna zeker dat je dat bij de club gaat vinden ^^ daar haal ik ook mijn make-up stickertjes hehe
nog succes met je examens! had even geen internet.. :)

celeste zei

ha, handig stukje!
ik ben van plan om dit volgend jaar ook te gaan, en volgens mij kan je deze stickertjes gewoon bij de hema kopen!

Maaike (Honestbeauty) zei

Hebben jullie een AVA in de buurt? Daar heb ik al dergelijke stickertjes gezien.

Ik gooi ook meestal alles binnen de tijd weg. Vandaar ook dat mijn stash nooit onnoemelijk groot is. Want ben ik met 100 kleuren lipgloss als ze toch weg moeten?

Tessa zei

dat is een goede tip Maaike , ik woon praktisch langs een ava XD toch dicht in de buurt in ieder geval