zondag 8 februari 2015

Smith's: Rosebud en Strawberry Salve


Toen ik jaren geleden begon met het lezen van beautyblogs was dit een van de cult producten, Smith's Rosebud Salve. Het zijn multi functionele zalfjes en er bestaan een 6tal geuren .

De originele (in de wit met blauwe verpakking) heb ik al een tijdje en onlangs heb ik ook de Strawberry variant aan mijn stash toegevoegd.

Van deze originele heb ik al ooit eentje opgemaakt, dit is dus al mijn tweede potje:
Als je een zalfje van Smith's wil proberen vind ik dit altijd de beste om mee te beginnen. Doordat hij doorzichtig is kun je hem niet alleen gebruiken op je lippen maar ook op droge plekjes, ellebogen, als wenkbrauwgel, noem maar op! Hij ruikt zoals de naam al zegt een beetje naar rozen, maar heel subtiel en aangenaam. Als mijn lippen in de winter ├ęcht kapot zijn kan serieus alleen dit me redden.

Dan kocht ik een paar maanden geleden de Strawberry salve:
Ik had op dat moment de verkoudheid from hell, was in de stad en had Rosebud nodig. Omdat ik de gewone al thuis had liggen besloot ik de Strawberry te kopen. Deze is ook kleurloos en ruikt best fel naar chemische aardbeien snoepjes. Deze gebruik ik persoonlijk alleen op mijn lippen, vind de geur te heftig om bijvoorbeeld rond je schrale neus te smeren bij een verkoudheid. Ook lijkt de structuur bij deze wat vaster. Iets minder multi functioneel dus.

Als ik er eentje moet aanraden zou dat dus sowieso de Rosebud Salve zijn, de 'mint versie' heb ik ook ooit geprobeerd en die is ook fijn (tintelend gevoel). De Strawberry is ook zeker niet slecht maar dus enkel om op de lippen te gebruiken:

Voor de mensen die het zich afvragen: Ja het is in principe een soort luxe vaseline maar ik vind het oprecht beter spul, het smeert fijner, ruikt beter en blijft langer zitten.

Ik kocht de mijne voor 10 euro per stuk bij Douglas.

xoxo Tessa

2 opmerkingen:

Savannah zei

heb ook ooit de gewone gehad, fijn spul

Kim zei

Rosebud salve vind ik heerlijk spul!