donderdag 21 maart 2013

30 day shred

Ik plaatste ongeveer een half jaar geleden al een artikel over Blogilates, een youtube kanaal wat ik nog altijd volg en af en toe workouts van doe. Maar Blogilates richt zich meer op vloer oefeningen en laten we eerlijk zijn, voor de dames die willen afvallen is dat niet genoeg. Cardio is hetgene waarvan je het snelst resultaten ziet. Personal trainers zeggen het allemaal: Je moet zodanig veel bewegen dat je je hart ritme voelt verstellen en er van in het zweet staat, vloer oefeningen alleen zijn eigenlijk niet zo efficiënt voor beginners.

Vandaag wil ik 30 day shred aan jullie voorstellen, ik heb het zelf ook nog niet zo lang geleden ontdekt. Als trainer Jillian Michaels je bekend voorkomt is dit vast van de tv show 'biggest loser'. Haar dvd 30 day shred is een combinatie van cardio en oefeningen, ideaal om snel resultaten mee te boeken. Psst.. er staan gewoon video's van op youtube en je kan ook gewoon googelen naar 30 day shred om het programma gratis te downloaden.
Als je gewichtjes en een yoga matje in huis hebt ben je eigenlijk al klaar om er mee te beginnen. Van wat ik voorlopig zelf ervaren heb zijn de 'lessen' goed te doen. Ze vraagt geen extreem onmogelijke oefeningen maar je moet wel wat doorzettingsvermogen hebben, pauzes inlassen daar is Jillian nu eenmaal geen fan van.

Ik wil zelf absoluut niet afvallen trouwens, ben tevreden met mijn gewicht dus ik doe de workout ook maar 1 keer per week. Ik vind zelf een klein beetje buikspieren wel mooi, vandaar. Als je er echt op uit bent om snel een goed resultaat te zien dan zou je de 30 dagen wél moeten volhouden. Dat komt neer op elke dag een workout video van een half uur doen.

Nu komt dan ook het leukste gedeelte, als je gaat googelen naar afbeeldingen van deze workout kom je allemaal voor en na foto's tegen! En ik moet zeggen dat er veel motiverende foto's tussen zitten:
Haar buikspieren zijn op dag 30 al heel duidelijk aanwezig!


Je eetgedrag aanpassen verstelt het proces natuurlijk nog meer..

Sommige transformaties lijken me wat te extreem voor op 30 dagen maar ik neem aan dat dit dan mensen zijn die de 30 day shred 2 x achter elkaar hebben gedaan ofzo (2 maanden intensief sporten dus).
Ik heb er eens een hele avond op zitten googelen en je leest ook bijna niks anders dan positieve verhalen op forums. Natuurlijk kun je als je met je 30 dagen klaar bent een weekje rusten en gewoon opnieuw beginnen of afbouwen naar een paar keer in de week sporten. Maar het zou in ieder geval een goede start zijn.

Bij mensen die zo intensief gaan sporten kan het trouwens zijn dat het even duurt eer je verschil ziet op de weegschaal zelf, spieren wegen namelijk ook veel.


Ik ben benieuwd of ik lezers heb die de shred al gedaan hebben of er aan willen beginnen?

xoxo Tessa

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt interessant. Zelf heb ik nog nooit zo'n hype-dieet of exercise regime gevolgd maar ik denk wel dat het kan werken.

Sofie zei

Ik heb het nog niet geprobeerd -vooral omdat ik het niet echt nodig vindt- maar overweeg toch om het eens te proberen. Gewoon voor de 'fun' :D

Anoniem zei

Ik ben eraan begonnen, maar ik vond het niet zo evident om het elke dag te doen. Zeker in combinatie met voltijds werken en een huishouden, is elke dag sporten voor mij toch niet altijd haalbaar.
Sommige van de resultaten lijken me inderdaad een beetje extreem voor een maandje sporten, maar wel fijn dat mensen zo enthousiast zijn!

Marie-Louise zei

Ik heb het volgehouden en het werkt! Het volhouden is alleen het moeilijkst he, je broodje is natuurlijk niet gebakken na de 30 dagen.

Unknown zei

Ik ben ook er mee bezig. Ik heb mijn voedingspatroon aangepast en ik voel me gewoon goed. Voordat ik met shred begon, ben ik 4.600 kilo lichter geworden en dat alleen maar door gezond eten. De oefeningen doe ik s'avonds en ik zit nu op de dag 7 level 1. Ik ga gewoon door zonder pauze. Daarna ga ik herhalen. 25 min is niet veel.