zondag 31 maart 2013

Shoplog


Vandaag mijn collectieve shoplog van maart. Ik moest nog een aantal dingen hebben voor mee op vakantie maar ik heb natuurlijk ook nog wat andere dingen geshopt.

Het eerste wat ik laat zien was een cadeautje van mijn moeder. Ze vond de Nail Rock stickers die ik onlangs droeg zo leuk dat ze bij het passeren van een Claires er nog wat voor me heeft gekocht, lief!

De kérastase Initialiste druppels won ik op de blog van Steffi:

Het koude weer sleept nogal lang aan en zo zit ik ook nog steeds met droge onderbenen :( Ik doe er dan ook alles aan om mijn huid extra goed te verzorgen deze maanden:
* Therme scrub
* Nivea repair body lotion (dit is een back-up want de fles die ik nu in gebruik heb is bijna op)
* Nivea body milk voor onder de douche

Bij Kruidvat nam ik ook wat dingetjes mee om op vakantie te gebruiken:
Spf 20 en 30 (je weet maar nooit, wil niet verbrand thuiskomen) en een waterproof concealer en mascara! Ik denk dat ik voor de rest ook niet veel make-up ga meesleuren. Van beiden waterproof producten zal ik achteraf een review schrijven.

En dan nam ik er nog make-up wipes en nagelstickers mee, beiden waren onder de € 2:

Bij Etos staan er altijd bakken vol mini's, handig voor op reis! Ik heb shampoo, douchegel, deo, tandpasta, haarmouse en haarlak meegenomen. Dan moet ik alleen nog met een pot masker slepen, de rest heb ik in mini formaat.

Bij The Body Shop kocht ik een handgel met aardbeiengeur en een mini body splash in de geur Pink Grapefruit. Die gaan ook mee op vakantie :)

Premium home whitening system, een kit om zelf thuis je tanden een paar tinten lichter te maken. Online besteld en moet het nog testen:

Bij Ici Paris zag ik nu ook een nagellak remover potje staan van Only You. Deze was goedkoper dan die van Bourjois dus ik ga hem testen. Ik kreeg er nog een staaltje bij van de nieuwe Escada geur.

Qua accessoires heb ik ook al het een en ander ingeslagen voor de lente/zomer. Bij H&M hingen een hoop leuke kettingen. De gele en de roze met veertjes waren zelfs maar 5 euro (nog van in de sale):

Bij de Kijkshop hebben ze soms ook best leuke juweeltjes. Ik nam een kleurrijk armbandje mee en een nep Mi moneda houder. Mijn echte Mi Moneda munten passen hier gewoon in, ze zitten er wel wat losser in. Natuurlijk zit je met een groot kwaliteitsverschil maar ik vond het wel leuk om een extra houder te hebben en er geen 60 euro voor te moeten betalen.

Bij Kijkshop stootte ik ook nog op een Fantasy parfum die ik nog niet had, Circus Fantasy. Er stonden geen testers maar ach hij was goedkoop dus besloot ik hem gewoon mee te nemen. Eerlijk, hij is niet zo lekker als degene die ik al had (Midnight fantasy) maar hij is ok voor die prijs en ik hou van de ronde flesjes:

Kleding heb ik erg weinig geshopt te laatste tijd, ik heb er met dit rotweer precies nog geen zin in. Ik kocht enkel deze zebra sjaal bij H&M

Simpele flip flops voor op vakantie:

En een roze peplum blouseje in een plaatselijke boutique:

Voor op vakantie en in het vliegtuig heb ik nog 2 boeken gekocht.
Amazing Astrid is het boek van Astrid Bryan, de Vlaamse Hollywoodvrouw. En Wreck This Journal is een leuk doe-boek:
Het is de bedoeling dat dit boek er niet meer uitziet wanneer je er mee klaar bent.

Aangezien maart een dure maand voor me was (auto, vakantie..) hou ik bij deze maar weer eens een beauty less-buy. Ik heb nog genoeg stuff liggen om te testen en te reviewen en nog een hoop back-ups. 

xoxo Tessa

vrijdag 29 maart 2013

Nail art inspiratie


De lente zou nu toch wel mogen komen, ik krijg alvast zin in experimenteren met nail art! Zelf ben ik totaal niet creatief, spieken op google en op nagel blogs dan maar :)

Hoe cute zijn deze opgeplakte strikjes? Nagels met 3D effect zijn sowieso heel erg in nu dus mocht je van die kleine prulletjes tegenkomen in de winkel: kopen en op je nagels plakken!

Kersjes blijf ik ook schattig vinden, echt iets voor in de lente en zomer. En witte nagellak staat natuurlijk super mooi bij gebruinde handen.

Ombre nails met een sponsje 'stempelen', ik deed het jaren geleden al maar het blijft een mooi effect:

Deze vind ik ook erg tof en wil zoiets wel eens proberen met plakband:

Simpel maar leuk, a little bit of glitter never hurt anyone:

Nude nagels met strikjes. Hier moet je toch al een gevorderde voor zijn, weet niet of ik die strikjes zo netjes zou kunnen tekenen met nagellak:

Stiletto nails kunnen ook nog altijd. Dit zijn wel gel of acryl nagels, super mooi!

Of wat dacht je van Louboutin nails? De achterkant van je nagels lak je hierbij voorzichtig rood, zoals bij de gelijknamige schoen. Hier zijn celebs als Rihanna en Adele al mee gespot.
Op elke nagel een ander patroontje met gebruik van maar 3 kleuren, schattig:

Opnieuw een ombre/gradiant effect gemaakt met pastel tinten, deze wil ik zo graag namaken!

En ook de studs trend mag je gewoon doortrekken in je nail art, kan allemaal.

Pastel nagellakjes kunnen deze lente gewoon niet ontbreken in je stash, we kunnen er niet onderuit:

Er zijn zo veel leuke stempel platen te koop voor op de nagels maar deze doodskopjes zag ik nog nooit eerder, origineel!

xoxo Tessa

woensdag 27 maart 2013

Kera shampoo's


Het werd tijd dat ik eens een artikel ging wijden aan de shampoo's van Kera. Ze kwamen niet voor in mijn 'shampoo no-buy artikel' omdat ik deze niet zelf heb aangekocht. Dit zijn namelijk de lievelings shampoo's van mijn moeder en ik gebruik ze dus ook wel eens aangezien ze toch in de douche staan.

Ik ben niet snel fan van een drugstore shampoo, niet in een snobby way maar ik heb erg lang haar dat al snel gaat knopen. Bij de meeste goedkope shampoo's moet ik dan ook een shitload aan conditioner of masker gebruiken achteraf, bij die van Kera niet! Ik gebruik achteraf nog maar een piepklein beetje masker en dan is het al perfect.
Vooral de NL'ers gaan dit merk niet kennen, het word namelijk alleen verkocht in de Belgische supermarkt keten Carrefour. Als je het toch zou zien staan, twijfel niet en neem eens een fles mee. De eerste keer dat ik een shampoo van dit merk probeerde (de groene fles, clean volume) voelde ik in de douche meteen dat mijn haar goed aanvoelde. En ook wanneer het haar al droog is voelt het super zacht en merk ik dezelfde glans op als wanneer ik duurdere shampoo's gebruik..

Voor de geïnteresseerden heb ik even de ingrediëntenlijst van een Kera shampoo (geel) ter vergelijking op foto gezet met een kappers shampoo (roze)
Ik zie alvast heel veel dezelfde bestanddelen..

Daarnaast heeft Kera een heel uitgebreid assortiment, de maskers enzo heb ik nog niet getest maar dat ga ik zeker in de toekomst eens doen. En nu komt dan nog het beste, de prijs van een fles Kera shampoo is minder dan 3 euro! Het enige 'minpunt' wat ik kan bedenken is dat er geen heerlijk geurtje aanzit, hij ruikt gewoon neutraal zoals de meeste shampoo's. Jullie horen het al, dit is mijn nieuwe favoriete drugstore shampoo. Jammer dat hij niet op meer plaatsen verkrijgbaar is.

xoxo Tessa

maandag 25 maart 2013

Afgekickt van lipgloss

Kijk even naar bovenstaande foto, je ziet mijn lipgloss en lipbalm stash van een jaar geleden. Een aantal glossjes hiervan heb ik opgemaakt maar de meeste heb ik moeten weggooien. Er zaten namelijk lipglossjes bij die ik al bijna 3 jaar had! Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar die dingen smeerde ik liever niet meer op mijn lippen.

In mijn verdediging: een aantal jaar geleden was ik dol op lipgloss. Ik kocht er veel maar ik gebruikte ze ook elke dag. Sinds een jaar ongeveer draag ik haast NOOIT meer lipgloss. Ik betrapte mezelf hier op en besloot toen alle oude ongebruikte dingen weg te gooien. Dit blijft er vandaag de dag nog over:
3 nude glossjes, that's all. Ik hou deze voor als ik in de zomer toch weer zin krijg om lipgloss op te doen.

Voor de rest heb ik natuurlijk wel nog een aantal lipsticks, die pak ik nog af en toe:

Maar het meest verslaafd ben ik al zeker een jaar aan lippenbalsem:
Je hebt ze in kleurtjes en in transparant, ze plakken tenminste niet en ze verzorgen je lippen. Elke ochtend breng ik er eentje aan voor ik naar het werk vertrek. Op het werk doe ik gemiddeld nog 1 tot 2 touch ups  en s'avonds voor het slapen gaan breng ik weer een lipbalm aan.

Yup, ik draag bijna niks anders meer op mijn lippen dan lippenbalsem. Het is samen met parfum mijn 'beauty verslaving' van het moment.

xoxo Tessa

zaterdag 23 maart 2013

Garnier Pure Active 2 in 1 roller

Ik kocht ooit al eens zo'n roller van Garnier, het was geloof ik eentje op puistjes mee uit te drogen en die werkte totaal niet. Nu ik bij de Action deze getinte roller tegen wallen zag liggen voor minder dan 3 euro besloot ik het nog een kans te geven.

Net zoals alle andere sticks van Garnier werkt deze met zo'n koud 'roller balletje':

Ik had de dag dat ik de foto's maakte precies niet zo'n erge kringen. Desalniettemin kan ik jullie vertellen dat ik weer bijna geen verschil zag.

Erger nog, ik vind de substantie maar vettig, waterachtig en hij blijft even op je huid liggen. Ik heb hem nu al een paar keer geprobeerd en ik heb eerlijk gezegd al geen zin meer om hem te gebruiken. De +10 euro dat hij bij Kruidvat,Etos etc. kost is hij dus al helemaal niet waard maar ook bij de Action kun je er best aan voorbij lopen wat mij betreft.

Ik schrijf niet graag negatieve reviews maar heel af en toe zit er nu eenmaal een product tussen waar ik jullie liever voor waarschuw en dit is er zo eentje. Sorry Garnier, deze mag sito presto uit jullie assortiment (misschien lag hij daarom ook in de uitverkoop bij Action?). 

xoxo Tessa

donderdag 21 maart 2013

30 day shred

Ik plaatste ongeveer een half jaar geleden al een artikel over Blogilates, een youtube kanaal wat ik nog altijd volg en af en toe workouts van doe. Maar Blogilates richt zich meer op vloer oefeningen en laten we eerlijk zijn, voor de dames die willen afvallen is dat niet genoeg. Cardio is hetgene waarvan je het snelst resultaten ziet. Personal trainers zeggen het allemaal: Je moet zodanig veel bewegen dat je je hart ritme voelt verstellen en er van in het zweet staat, vloer oefeningen alleen zijn eigenlijk niet zo efficiënt voor beginners.

Vandaag wil ik 30 day shred aan jullie voorstellen, ik heb het zelf ook nog niet zo lang geleden ontdekt. Als trainer Jillian Michaels je bekend voorkomt is dit vast van de tv show 'biggest loser'. Haar dvd 30 day shred is een combinatie van cardio en oefeningen, ideaal om snel resultaten mee te boeken. Psst.. er staan gewoon video's van op youtube en je kan ook gewoon googelen naar 30 day shred om het programma gratis te downloaden.
Als je gewichtjes en een yoga matje in huis hebt ben je eigenlijk al klaar om er mee te beginnen. Van wat ik voorlopig zelf ervaren heb zijn de 'lessen' goed te doen. Ze vraagt geen extreem onmogelijke oefeningen maar je moet wel wat doorzettingsvermogen hebben, pauzes inlassen daar is Jillian nu eenmaal geen fan van.

Ik wil zelf absoluut niet afvallen trouwens, ben tevreden met mijn gewicht dus ik doe de workout ook maar 1 keer per week. Ik vind zelf een klein beetje buikspieren wel mooi, vandaar. Als je er echt op uit bent om snel een goed resultaat te zien dan zou je de 30 dagen wél moeten volhouden. Dat komt neer op elke dag een workout video van een half uur doen.

Nu komt dan ook het leukste gedeelte, als je gaat googelen naar afbeeldingen van deze workout kom je allemaal voor en na foto's tegen! En ik moet zeggen dat er veel motiverende foto's tussen zitten:
Haar buikspieren zijn op dag 30 al heel duidelijk aanwezig!


Je eetgedrag aanpassen verstelt het proces natuurlijk nog meer..

Sommige transformaties lijken me wat te extreem voor op 30 dagen maar ik neem aan dat dit dan mensen zijn die de 30 day shred 2 x achter elkaar hebben gedaan ofzo (2 maanden intensief sporten dus).
Ik heb er eens een hele avond op zitten googelen en je leest ook bijna niks anders dan positieve verhalen op forums. Natuurlijk kun je als je met je 30 dagen klaar bent een weekje rusten en gewoon opnieuw beginnen of afbouwen naar een paar keer in de week sporten. Maar het zou in ieder geval een goede start zijn.

Bij mensen die zo intensief gaan sporten kan het trouwens zijn dat het even duurt eer je verschil ziet op de weegschaal zelf, spieren wegen namelijk ook veel.


Ik ben benieuwd of ik lezers heb die de shred al gedaan hebben of er aan willen beginnen?

xoxo Tessa