zaterdag 14 september 2013

Finish die ik haat: frost/metallic


Als er 1 finish in beauty producten is wat ik lelijk vind is het een frosty of metallic finish. Jullie weten dat ik helemaal weg ben van highlighten dus met een mooie shimmer heb ik zeker geen probleem. Maar wanneer opvallende zilvere glitters je er laten uitzien alsof er chuncky stukjes op je gezicht zitten... Nee! Helaas komt deze trend toch af en toe weer in de mode,  ik vroeg me dus af of er veel mensen zijn die dit wél mooi vinden?

In lipsticks vind ik het het aller ergst. Toen ik jaren geleden in een Spa werkte kwam er af en toe een klant die een soort van grijze lipstick droeg, brrr. Ze noemde het dan ook een 'nude lipstick' maar nee, hij was metallic en nog net niet zilver. Ik kon het niet aanzien en heb haar vaak iets anders proberen aanraden maar het was helaas al jaren haar dagelijkse lipkleur. Ik kon er geen foto van vinden op google maar de volgende komt in de buurt, alleen moet je hem je nog wat grijzer voorstellen:

Bij roze vind ik het ook zoooo fout. Kijk naar onderstaande dame op de linker foto, mooi opgemaakt voor de rest maar die lipkleur verpest het grandioos. Op de rechter foto draagt ze ook een kleur van dezelfde lijn maar wel in een andere kleur en finish, veel beter! Bij de frosty kleur zie je elk lijntje van haar lippen.

Bij nagellak valt het dan nog mee maar ook hier ben ik geen fan van. Metallic kleurtjes laten je nagels er nooit op hun best uitzien vind ik. Hoe mooi en lang mijn nagels ook zijn, als ik er een frosty kleurtje op lak wil ik het er meteen weer af halen. Ze lakken meestal streperig en de frosty zilvere glans oogt altijd wat cheap.

Ughh, nee ik vind dit soort kleurtjes er altijd 'slecht gelakt' uitzien, ook wanneer het niet eens zo is.

En jawel ook in oogschaduw vinden we de frost formule soms terug, ik baal altijd als er zo'n kleur in een palletje zit. Je krijgt er in ieder geval geen classy ooglook mee gemaakt:

Bij oogschaduw is het verschil misschien niet altijd heel duidelijk op het eerste zicht, er zit een dunne lijn tussen mooie subtiele shimmery kleurtjes zoals deze van Mac...:

En de frosty bastards uit bijvoorbeeld dit Chanel pallet:
Eigenlijk hebben de frosty oogschaduws gewoon ook minder pigment en meer glitter, ze voelen dan ook vaak brokkelig aan. Is er een finish die jullie liever niet dragen?

xoxo Tessa

15 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Frost is voor mij ook een mindere finish, ik zal hem vermijden als het kan. Voor oogschaduw vind ik het nog meevallen, omdat ik het dan kan combineren met andere oogschaduw die het niet heeft.

Savannah zei

Ik ben ook geen fan van dat metalic gedoe. En wie kan er nu ooit denken dat frosty lipsticks mooi staan? Zie ook wel eens zo'n vrouwen

Kaya zei

Dit doet me denken aan heel vroeger toen waren dit soort lipsticks helemaal hot. Ik vind het nu ook geen gezicht meer, het heeft iets heel trashy

Anoniem zei

soms vindt ik het wel leuk maar in lipstick a la grijs is vreselijk

Eefje zei

Ik hou er ook niet van. Hoewel ik ook weer geen fan ben van een matte finish. Iets er tussen in vind ik vaak het mooist :-)

Anoniem zei

Bah ja, frosty finish op de lippen vind ik ook echt niks.

Kim zei

Vooral op de lippen echt afschuwelijk... Bij nagellak verschilt het voor mij per kleur.

Griet Lucas zei

Ik vind het ook vreselijk! Vooral in liptsticks en nagellak!

Demi zei

Grappig artikel!

Michaela zei

Frosty lipsticks vind ik persoonlijk ook echt vreselijk!

Mademoiselle Sophistiqué zei

haha ik vind het ook afschuwelijk :D in oogschaduw kan het wel mooi zijn, maar lipsticks, brr ik krijg er rillingen van :D

Ellen zei

Ik deel volledig je mening. Vreselijk vind ik het.

Bertine zei

als nagellak en lipstick vind ik het ook niet mooi. als oogschaduw wel!

Sofie zei

Ik mijd producten met een dergelijke finish ook het liefst! Het past gewoon niet zo goed bij mij. Enkel bij oogschaduw vind ik het ok :)

Unknown zei

Frost in lipproducten vind ik echt vreselijk. Ik mijd dit dan ook zoveel mogelijk. In oogschaduws en nagellakjes vind ik het meestal wel mooi.