zaterdag 25 juni 2011

Make-up nostalgie

Bijna elke vrouw heeft stiekem al een hele make-up geschiedenis, kun jij je nog herhinneren waarmee het voor jou allemaal begon? Ik ben nu 21 (binnen 2 weken) en als ik er zelf over nadenk komt er heuse make-up nostalgie naar boven.

Ik weet nog heel goed wat mijn allereerste make-up product was, ik kreeg een potje lippenbalsem van de Body shop op mijn 10de of 11de verjaardag:
De 'Born lippy's' bestaan vandaag de dag nog steeds maar de smaak wat ik had (sterfruit) kan ik zelfs nergens meer vinden online, super oud dus!

Ook herhinner ik me nog goed de mini nagellakjes van 2B, deze had ik toen ik 12 à 13 jaar was in zowat alle kleuren:
Deze zag ik onlangs ook nog staan bij Kruidvat! Leuk om te zien dat de meeste dingen na jaaaren gewoon nog altijd bestaan.

Qua lipproducten heb ik niet veel herhinneringen, ik weet dat ik en een vriendin een blauwe lipgloss van de DI hadden (transperant op de lippen, met wat blauwe shimmers) maar heb geen idee van welk merk dit was. Wel waren de Labello's in tube net nieuw toen ik rond de 14 jaar was, die hield ik toen in mijn pennenzak op school:
Ook pure nostalgie voor mij zijn de Oilily parfums, je ziet al aan de verpakking dat deze voor een jongere doelgroep zijn maar stiekem zou ik ze nog wel eens willen. Ik had er 3 maar Spanish Rose en Orange waren zeker mijn favorieten:
Oogproducten gebruikte ik in mijn jonge jaren erg weinig, een uitgebreide ooglook vind ik ook niets voor heel jonge meiden eerlijk gezegd. ik herhinner me enkel nog 1 shimmery oogschaduw en ik gebruikte mascara van Manhattan:
Ik kon helaas geen foto meer vinden van de exacte mascara, die wordt vast al niet meer verkocht.

Als je weet dat ik op mijn 10de al een lippenbalsem voor mijn verjaardag kreeg van een tante, dan zat er blijkbaar toch altijd al een beetje 'beauty queen' in mij haha. Nog een make-up herhinnering van mij: spelen met mama's beauty case! Toen was ik zelfs heeeel klein en af en toe mocht ik haar opmaken of bij mezelf wat lipstick opdoen als we het huis niet uit moesten.

Wat zijn jullie beauty herhinneringen? Ik Tag bij deze alle bloggers die dit artikel willen doen.

xoxo Tessa

6 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Oh ja, de Born Lippies! Daar heb ik er ook heel wat van gehad!

Silva zei

Volgens mij was mijn eerste make-up twee potjes nagellak van de Etos...jaren later ben ik nu een echte nagellak fanaat! :P

Eva M. zei

Ik heb ook heel wat van die born lippies gehad ! Mijn favoriet was aarbei denk ik, hmm ganse dagen smeren !
Een van mijn allereerste make upjes was een vieze blauwpaarse lipstick van de hema die dan van kleur zou veranderen op de lippen. En gek dat wij daar van waren, needless to say dat we er belachelijk uitzagen ook :d hihi ! Aaah nostalgie ;-)
Toen ik jonger was kocht ik heel veel spulletjes bij Yves Rocher, lekker goedkoop :d

Tessa zei

Ah jaa Valley Doll die lipsticks die van kleur veranderde op de lippen had ik ook maar van tellsell! vreselijke dingen idd ze kleurden paars en viezig rood op de lippen :d

Peggy Timmermans Visagie zei

Bij mij was dat rond mijn 14de mijn eerste potloodlijntje en dan rond mijn 19de, de veel te donkere huid door woestijnzand, de roze met blauwe oogschaduw en de rechte blush...maar hey! Het waren wel the eighties! Ik was dus helemaal 'in'!

Jessica zei

Mijn 1e make up was een heel tasje! Eigelijk is mijn make-uppassie gekomen door mijn oma. Mijn oma overleed (*huilt* het was me lievelingsoma...) en ik erfde haar make-uptasje. er zat in: 3x Eyegloss. 4x Oogschaduw. 2x Lipgloss. 2x Rode nagellak. 1x lipstick. 1x bronzer. 1x grote brush (brush? borstelding?). Toen ontdenkte ik dat make-up awsome is.