maandag 5 september 2011

Mac Paint pot 'Soft Ochre'

Ik heb me rot gezocht naar een artikel over dit product op mijn blog maar ik kan hem niet vinden, ongelofelijk dat ik hier nooit echt uitgebreid over geschreven heb!

De Paintpots van Mac zijn eigenlijk creme oogschaduws in een potje maar ze worden vaker gebruikt als oogschaduw basis. Dat oogschaduwbasis geen overbodige luxe is weten jullie ondertussen wel maar het ene product werkt natuurlijk al beter dan het andere. Voor mij is dit het beste oogproduct dat ik ooit gekocht heb, mijn oogschaduw blijft serieus tot s'avonds op zn plek zitten met dit er onder.

Door de flits zie je het niet goed maar er zit al een behoorlijke deuk in mijn paint pot, ik gebruik hem dan ook al een tijdje (de substantie is hard en eerder "droog" dus je doet er heeel lang mee):
Ik demonstreer de werking even met een slecht gepigmenteerde blauwe oogschaduw. Links 1 veegje van enkel de oogschaduw, rechts 1 veegje over de paint pot:
Zoals je misschien wel kan zien laat de paint pot de kleur ook beter tot zijn recht komen.
Ook bij de water en wrijf test wint de swatch met paint pot heel duidelijk:
De swatch zonder basis was eigenlijk meteen weg onder het water, die met paint pot er onder moest ik er zelfs nog afboenen. Ik moet denk ik niet meer te benadrukken hoe geweldig ik deze oogschaduwbasis vind? ;)

Klein aandachtspuntje: als je een beetje last hebt van vette oogleden/vette huid kan het zijn dat dit product niet voor jou werkt! Ik heb namelijk wel eens gehoord dat het product ging 'glijden' op iemand haar oogleden en dit is niet de bedoeling, bij mij blijft het muurvast zitten eenmaal aangebracht.

Mac is niet overal te koop (In Belgiƫ alleen in Antwerpen, Brussel en Knokke dacht ik) maar je kan op google de verkooppunten wel terugvinden, in Nederland zijn er iets meer filialen. De Paintpots kosten rond de 18 euro (remember, je doet met zo'n potje zeker een jaar of langer). Ik kocht de kleur Soft ochre omdat die het best aansloot bij mijn huidskleur (gele ondertoon), als je meer een rode ondertoon hebt zullen ze je de 'Painterly' aanraden.

xoxo Tessa

2 opmerkingen:

Eefje zei

Ik moet en zal deze een keer kopen als ik bij een Macstore in de buurt kom!!

Peggy Timmermans Visagie zei

In Gent heb je ook een Mac winkel. En in Antwerpen 2 (shopping Wijnegem) Paint pots zijn idd fijn in gebruik maar zoals je al aangeeft niet voor iedereen geschikt!