zondag 29 juli 2012

Nieuwste obsessie: Blogilates

Inner en outer beauty artikel vandaag! Twee weken geleden ben ik namelijk begonnen met Blogilates en ik wil deze geweldige ervaring graag met jullie delen.

Hoewel de mensen rondom me al snel zullen roepen dat ik het niet nodig heb hou ik mezelf graag strak en 'in shape'. En come on sporten is gewoon gezond, welk gewicht je ook hebt.


Maarrr velen onder jullie zullen het met me eens zijn dat je voor een workout routine de tijd moet hebben. Wekelijks naar de fitness zeg je? Met mijn baan is dat al onmogelijk (heb nu vakantie maar ik werk een uur van mij thuis vandaan dus ben altijd laat thuis). Vandaar dat ik grote fan ben van workout video's op youtube!

Het grote voordeel aan Blogilates is voor mij dat de meeste video's schommelen tussen de 5 en 12 minuten! Wanneer ik tijd heb doe ik dus gewoon meerdere video's achter elkaar, en wanneer ik eigenlijk geen tijd heb (je wil bijvoorbeeld gaan slapen) doe ik toch snel eentje van 5 minuten! Ook is Blogilates duidelijk en makkelijk uitvoerbaar, wat ook niet van alle youtube workouts gezegd kan worden.
Dit is Cassey van Blogilates, een fitness en pilates instructor die besloot om meerdere keren per week een workout filmpje op youtube te posten. Haar youtubekanaal heeft op 2 jaar tijd meer dan 100.000 abonnees gekregen. Ook leuk is dat zij constant aan het praten is, zo heb je iets om ondertussen naar te luisteren + ze motiveert je.


Wat is pilates precies? Je kan het wel een beetje vergelijken met yoga vind ik. Veel van de oefeningen hebben te maken met balans en flexibiliteit en het kweken van spieren. Ik zeg er even bij dat dit dus niet voldoende is als je snel vele kilo's wil afvallen (dan kun je beter elke dag gaan lopen), dit is echt om wat strakker te worden/blijven.

Op Blogilates vind je veel 'liggende' workouts die op een yoga matje moeten uitgevoerd worden maar als je liever iets high energy doet moet je op de video's klikken waar ze recht staat, kleine tip. Je kan ook in haar zoekbar 'cardio' ofzo typen.

Cassey geeft altijd aan welke video voor welk lichaamsdeel is bedoeld, zo kun je aan een specifiek gebied van je lichaam werken als je dat wil.

Celebs die hun strakke lichaam behouden door middel van Pilates zijn onderandere Miley Cyrus en Megan Fox:

Ik wil dit artikel graag afsluiten met de cliché woorden: Als je je droom lichaam wil bereiken begint dit toch echt bij je voeding. Vervang die tussendoortjes/koekjes door fruit, schrap cafëine en frisdrank van je boodschappenlijstje en je zal sneller resultaat zien van je workouts.

Klik *hier* voor het youtube kanaal van Blogilates.

En hier alvast een voorbeeld filmpje:


xoxo Tessa

8 opmerkingen:

Katrien zei

Klinkt wel heel interessant. Ik kom ook niet graag de deur uit voor sport.

Eva M. zei

Als je je op die manier strak kan houden, chapeau ! Ik ga 3-4 maal per week naar de fitness. Ik vrees wel dat wanneer ik eenmaal ga werken dat moeilijker te onderhouden zal zijn.

Anoniem zei

Wat leuk, altijd handig als je een voorbeeld krijgt van een oefening want met een uitleg weet ik soms niet hoe het juist moet =]

Kaylani zei

Dat klinkt leuk! Vooral leuk als ze blijft praten, anders zit je te kijken naar een video en nouja, dan verveel je je nogal snel! Ik heb thuis een loopband en zo'n fiets staan, misschien dat ik die eens wat vaker moet gebruiken ;)

MissEvie.nl zei

Super leuk, dat lijkt me wel wat. Bedankt voor de tip!

PS: heb jij de ByBeautyBloggers.nl community al ontdekt? Neem snel eens een kijkje ;-)

Kaya zei

Inspirerend idee, nu nog doen haha

Anoniem zei

super tip!

peggy timmermans visagie zei

De naam alleen al! Super! Ik doe ook aan thuis sport, ik doe momenteel de 30 days shred, ook erg fijn! En skaten als het weer het toelaat. Heel goed van je!