vrijdag 12 oktober 2012

Soorten gespleten punten


Tijdens het googelen naar een of ander haarproduct kwam ik ineens bovenstaande afbeelding tegen, vond het wel grappig om met jullie te delen

Een close-up foto van een stukje van mijn haar:

Shocking is het natuurlijk niet, ik blondeer mijn haar al jaren. Voor mijn haar al zo lang te verven is mijn haar over het algemeen eigenlijk nog in een heel goede staat. Als je naar het totaalbeeld van mijn haar kijkt is er nooit iemand die me zegt 'goh wat heb jij kapot haar'. In tegendeel, ik krijg wel eens de vraag hoe ik mijn haar zo mooi hou terwijl ik het blondeer. Een antwoord daar op heb ik helaas niet, het is natuurlijk belangrijk dat je naar een goede kapper gaat maar je eigen genen spelen ook altijd mee.

Als je bij jezelf close-up kijkt zie je ze natuurlijk wel altijd. Ik denk dat ik ondertussen wel alle soorten splits heb gehad, de meesten van op de eerste afbeelding komen me bekend voor.

Mensen met lang haar zullen het met me eens zijn dat het weer de tijd van het jaar voor haaruitval is. Vooral als ik mijn haar heb gewassen is het verschrikkelijk momenteel, overal blonde haren. Maargoed daardoor kon ik wel goed spotten van welke splits ik er het meeste heb en dat is de gewone Y-vormige split:
Zo'n 'right angle' split heb ik ook al af en toe gezien , die trek ik meestal uit omdat ze me storen. De 'Crinkle' split komt volgens mij door te veel hete stylingtools te gebruiken, ik merk dat ik deze wel eens heb als ik die maand veel krullen heb gemaakt. Wat me niet bekend voorkomt is die 'Incomplete split' met het bolletje ertussen.

Grijp je haar even beet, welke kun jij allemaal spotten?

xoxo Tessa


2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een grappig artiekel. Ik heb die trea wel eens gehad, vond het toen al zo een raar iets maar het is dus een split :D

Saskia zei

wat zijn er veel soorten :) en wat een origineel artikel :)