woensdag 26 september 2012

Wenkbrauwen waxen

Wenkbrauwen, ze spelen een belangrijke factor in je gelaatsuitdrukking. Warrige dikke wenkbrauwen staan al snel onverzorgd en te dunne streepjes geven een porno/verbaasde look, het lijkt soms moeilijk om een middenweg te vinden.

Ik heb zelf helemaal geen mooie wenkbrauwen van mezelf. Ze zijn lastig van vorm (ik heb geen duidelijke 'arch' oftewel de punt waarin je wenkbrauw loopt in het midden) en ze zijn heel dun bezaaid. Dit laatste wil zeggen dat ik altijd moet klooien met wenkbrauw potlood of poeder want anders kun je er op bepaalde plaatsen doorheen kijken.

Nu laat ik ze meestal een aantal keren per jaar waxen door een specialist maar daar vind ik niet altijd de tijd voor en eplieren met een pincet vind ik gewoon niet hetzelfde resultaat hebben. De enige oplossing voor tussendoor is dus om zelf met waxstrips aan de slag te gaan:
Ik heb momenteel deze van Veet in huis, ze zijn speciaal voor het gelaat.

Ik liet speciaal voor dit artikel mijn wenkbrauwen een aantal dagen bijgroeien:
Op bovenstaande foto had ik zelfs nog een beetje wenkbrauwpoeder op, zonder zijn ze nog kaler. Zoals je kan zien zijn ze al redelijk dun van zichzelf, tricky om mee te werken dus. Je haalt al snel te veel weg dus opletten is een understatement.

Ik knip zelf de strip altijd in een aantal stukken, dit werkt gemakkelijker:
Je moet deze van Veet tussen je handen opwarmen en als je deze stap niet goed doet werken ze niet! Je moet ze dus weldegelijk een minuut ofzo tussen je handen wrijven zodat de wax zijn werk kan doen.

Hier heb ik de onderkant gewaxt:
Ziet er al veel netter uit dan op de eerste foto he?

Daarna knip ik met een schaartje nog wat warrige haartjes weg en vul ik ze in met wenkbrauwpoeder:
Niet het resultaat van als je naar een specialist zou gaan maar toch al een hele verbetering! En zo hou ik ze regelmatig bij. Nu ik dit artikel schrijf heb ik trouwens weer zin om naar de browbar bij Sephora te gaan, de wenkbrauw-lady die er in Maastricht werkt kan serieus wonderen verrichten met je brows.

xoxo Tessa

5 opmerkingen:

savanah zei

mooi voor zelf gedaan te hebben ja. Doet het niet vreselijk pijn?

Tessa zei

^valt reuze mee vind ik persoonlijk!

Malou zei

Mooi gedaan!

Ik volg je via bloglovin :)

Michaela zei

Het resultaat is echt heel mooi! Zeker met het wenkbrauwpoeder erna. Heb ook een keer een poging gedaan om mijn wenkbrauwen te waxen, en dat liep niet zo goed haha :)

Kim ♥ zei

Lijkt me pijn doen! Maar ik vind het resultaat mooi (: Je hebt een leuke blog, Liefs!