donderdag 4 augustus 2011

Beauty preek: oude mascara/spinnepoten

Hoe het wel moet:
en dan...horror
We kennen allemaal wel minstens 1 meisje/vrouw die met wimpers als op bovenstaande foto rondloopt. Het eerste wat mij dan in mijn hoofd schiet is 'yikes! die gebruikt ofwel 4 lagen over elkaar, haalt haar mascara er nooit af ofwel gebruikt ze al een jaar dezelfde mascara' soms is het zelfs een combinatie van al deze dingen. De welbekende spinnepootjes, gehaat door elke beauty blogger en makeup artist.

1 keer heb ik het zelf meegemaakt, ik kocht de 3D mascara van Revlon en check het borsteltje:
Het borsteltje had amper haartjes en alle mascara plakte er om heen, het verspelde dus al niet veel goeds. Dit is dan ook de enige mascara die ik meteen (na 1 keer gebruiken) in de vuilbak heb gegooid.

Dan verder over de houdbaarheid van je mascara: op de meeste verpakkingen staat duidelijk '3 maanden' of '6 maanden' houdbaar. Als je daar schijt aan hebt, kijk even mee naar dit lieverdje:
deze bacterie nestelt zich maar al te graag in al je oude mascara's! Shocking? niet echt, het is algemeen bekend dat poeder producten als oogschaduw en blush langer 'fris' blijven dan vloeibare producten .Ik vervang zelf altijd mijn mascara na max. 3 maanden, dan begin ik meestal ook al verandering te voelen aan de textuur. Ik vind mascara sowieso een van de meest tricky producten, heb je wel vaker last van je ogen? 9 kansen op 10 dat je mascara over de datum is. Hetzelfde geldt trouwens voor je kwasten, klik *hier* voor mijn filmpje hier over.

xoxo Tessa

4 opmerkingen:

Mitchin zei

Plaatje nummer 2 vind ik iets voor de Lady Gaga =))))
Ok, ik moet toegeven dat sommige mascara's bij mij langer dan 6 maanden overleven, maar dat komt omdat ik heel vergeetachtig ben =p

Katrien zei

ged-ver-demme dat beest :'-( ik gooi meteen wat oude mascaras weg hahaha

Anoniem zei

ieeeeeeeeeeek ik ben getraumatiseerd door het beest denk ik haha

Anoniem zei

ik hb altijd spinneppotjes mascara en bn er doll op