zondag 27 april 2014

Tips: Bruidsmake-up


Een visagist(e) zal je vaak vertellen dat bruidsmake-up een van zijn/haar lievelingsopdrachten is. Een bruidje laten schitteren op haar grote dag is dan ook een big deal. Zelf heb ik alleen de basis opleiding visagie gedaan maar daar hebben we ons ook bezig gehouden met bruidsmake-up. Vandaar dat ik vandaag graag een aantal tips met jullie deel, handig voor dames die geïnteresseerd zijn in visagie maar ook voor toekomstige bruiden!

De eerste tip is al meteen de belangrijkste. Maak ruim voor de trouwdatum een afspraak voor de proefmake-up. Het is van belang dat je je eerst neerzet met de bruid om te bespreken wat het is dat zij precies wil. Sommige dames geven zelf aan dat ze er niet veel verstand van hebben, dan is het aan jou om voorstellen te doen. 

Observeer haar stijl! Iemand die zich weinig opmaakt zal al snel overweldigd zijn, hou het bij haar simpel (goede basis, natuurlijke ooglook). En voor iemand die dagelijks een smokey eye draagt mag het al wat meer zijn, zij gaat sowieso niet tevreden zijn met een nude look.
Een hele handige tip: maak een facechart (zoals op bovenstaande foto), je vind deze blanco's online. Wanneer de look beslist is schrijf je op de chart ook nog eens alle producten die je gebruikt hebt. Maak hier een dubbel van voor jezelf, de andere geef je aan de bruid mee. Zij zal zich gerust voelen want alles staat op papier.

Een aantal no-go's/afraders zijn:

* Een trend volgen: Die koraal-oranje lippen zijn misschien nu hip maar binnen 15 jaar bekijk je je trouwfoto's en denk je 'misschien was ik beter voor iets tijdloos gegaan'.

* Een bruid zodanig veranderen dat ze niet meer op zichzelf lijkt. Zoals ik al zei, hou haar stijl in het achterhoofd. 


Brr.. ik krijg persoonlijk altijd de rillingen van het duidelijke donkere liplijntje maar hey, als je bruid dit écht wil zul je moeten luisteren. Het kan ook een cultureel ding zijn, een Indische vrouw ziet er bv. heel anders uit op haar trouwdag dan een Belgische.

Extra make-up tips:

* Zorg voor een goede basis met de nodige primers en poeder het geheel af met een transparante poeder zonder spf (anders kun je zo wit als een spook op de foto's komen te staan)
* Gebruik voor 1x wél waterproof mascara, er kunnen traantjes vloeien
* Champagne tinten doen het altijd goed op de ogen, ze staan zowat iedereen

xoxo Tessa

6 opmerkingen:

Savannah zei

Wat een goede tips! om te onthouden ;-))

Beauty Treasures zei

Mijn schoonzusje trouwt op 13/06 en ik doe haar make up, spannend!

Kiss & Make-up zei

De meeste bruidjes gaan voor een frisse naturelle look, wat uiteraard heel mooi is, maar uiteindelijk moet je gaan voor waar jij je goed in voelt en wat bij jou past. Zelf draag ik in het dagdagelijkse leven best zware oogmake-up, dus voor mijn bruidsmake-up zou ik niet plots veel subtieler gaan.

Kim zei

Super leuk! Ik ga later denk ik mijn eigen make-up doen haha :D

peggy timmermans zei

Het belangrijkste is dat de bruid haar de mooiste versie van haarzelf vindt, straalt en gelukkig is!

De Dotties zei

iets tijdloos vind ik een hele goede tip! Trouwfoto's zijn pic's die je nog veel zal bekijken en dan is het inderdaad leuk om iets te zien dat altijd mooi is. En niet enkel in de mode van toen.