maandag 18 mei 2015

Beauty Bummers + Eos waarschuwing


Ojee, het is weer tijd voor een beauty bummers artikel...

Een tijdje geleden kocht ik een onbekend zeepje bij Etos genaamd 'Glitter & Glamour'. Hij rook al heerlijk naar kersen door de verpakking heen dus voor die € 3,74 wou ik het wel proberen:

In de douche ging het al meteen mis, bij zijn eerste aanraking met water splitste de zeep al door midden (bij het rode gedeelte dus). Op zich niet zo erg, dan maar 2 stukjes opmaken dacht ik.

De zeep zelf rook nog steeds lekker en schuimde prima MAAR toen ik uit de douche kwam rook ik precies...zweet! En ik ben niet eens een harde zweter dus ik stapte verbaasd opnieuw de douche in, weer gewassen met dit zeepje en rook opnieuw de zure geur toen ik me ging afdrogen. Het zeepje doet dus iets heel raars als het opdroogt! De geur word zuur en goor, erger nog: om meteen de vuilbak in te gooien. Heb dit nog nooit meegemaakt met zeep, bah.

En dan, Eos lippenbalsems!!!

Deze update hadden jullie nog van me te goed. Ik schreef namelijk 2 maanden geleden over mijn fysieke lippenbalsem verslaving en zou jullie op de hoogte houden. Om het kort samen te vatten: ik heb maanden aan een stuk pijn aan mijn lippen gehad als ik niks smeerde, en heb normaal nooit droge lippen o.i.d. 

Een paar weken geleden viel het me ineens op dat wanneer ik EOS smeerde, de verslaving precies nog erger werd, om de 10 minuten was ik aan het smeren. Ik ben het meteen gaan googelen en jawel, er zijn meer mensen die dit probleem hebben gehad na langdurig gebruik van Eos lipbalms. Er zijn zelfs mensen die beweren dat Eos er expres iets uitdrogend  in doet, zodat je meer lipbalm zou gaan kopen. 

Nu heb ik de proef op de som genomen en smeer al 2 weken geen Eos meer, en geloof het of niet: mijn lippen zijn er al van opgeknapt. Ik smeer nog een paar keer per dag Rosebud Salve of de Nivea lip butter en thats it. Kan er weer gemakkelijk meer dan een uur zonder en zal mijn Eos lippenbalsem dan ook weggooien, hoe schattig ze ook zijn.

xoxo Tessa 

3 opmerkingen:

beautybloglaura zei

Wat een goed artikel! Fijn dat je dit meldt! xx

Unknown zei

Woow, wat raar van die Eos lippenbalsems. Goed dat je dit meldt.

Savannah zei

ik heb dit ook al gelezen van eos hoor! zouden echt slecht zijn op lange termijn