zaterdag 16 januari 2010

Poeder en foundation stash

I'm back b*tches haha :p lastig bloggen als je een week zonder internet zit maar ik heb een nieuwe computer dus ik kan er weer in vliegen met updates.

Vandaag show ik jullie mijn basis producten, poeders en foundations dus. Het is niet veel omdat ik eerlijk gezegt niet zoveel dekking nodig heb en soms dus ook gewoon de deur uit ga zonder foundation of poeder.
Zoals je kan zien heb ik veel drugstore products voor op mijn gezicht, als jij iemand bent die wel wat last heeft van puistjes of oneffenheden raad ik je toch aan om je te laten adviseren in plaats van zomaar iets op te pikken bij het kruidvat. Ik neem meestal de op 1 na lichtste kleur bij drugstore brands, op de gok dus. Bij Mac ben ik een NW25 btw.

- L'oreal Accord parfait Mineral (D4 Beige Doré)
- Catrice Natural touch (010 Transparant natural)
- Catrice mineral compact powder (140 Almond beige)
- Bourjois 10h sleep foundation (73 Beige clair)
- Mac tinted moisturizer (Medium)
Zoals je wel kan zien gebruik ik qua poeder het liefst de minerale compact powder van Catrice. Hij blijft niet de hele dag zitten maar hij is wel super fijn voor die €3/4. Nog een favoriet is de getinte moisturiser van Mac, ook deze heeft bijna geen dekking maar zorgt voor een mooi egaal gezichtje. Ideaal voor mij!
Minder goed: de Natural touch poeder van Catrice doet echt 3 keer niks bij mij, die kan je dus beter overslaan. Van de Bourjois foundation ben ik ook geen fan omdat hij nog steeds redelijk donker is terwijl het de lichtste kleur is die ze hadden! ik hou hem bij voor in de zomer maar momenteel geeft hij bij mij een wortel effect.
De losse poeder van L'oreal valt wel mee maar ik grijp er niet snel nara omdat ik de verpakking echt onhandig vind.
Wat gebruiken jullie liever, foundation of poeder? en van welk merk ben je tevreden?
xoxo Tessa

10 opmerkingen:

Martine zei

Best een hoop! Ik heb liever Foundation, vloeibaar, ik gebruik er nu een van Maybelline, mijn favo merk :)

Kus Kus Martine

Claudia zei

Catrice mineral compact powder
is die goed??

Kaya zei

Hey youre back.
Ik gebruik de ene keer echt alles doormekaar en de andere keer helemaal niks :P Op het moment zijn van foundation Truly Matte Autofocus van Clarins en Recover van Rimmel mijn favs en van poeders gebruik ik BeYu Catwalk compact powder, Maybelline pure foundation mineral loose powder momenteel veel. Maar ik blijf heel veel afwisselen en nieuwe uitproberen ;)

Tessa zei

Ja Claudia dat schreef ik toch :) ik vind hem zeker ok voor die prijs.

PP zei

Dat poeder van Catrice heb ik ook, niet om als dekking te gebruiken, maar wel om af te poederen als ik foundation heb gebruikt. Denk niet dat het geschikt is om zelf als foundation te gebruiken, want dan doet het inderdaad niets.

sofie zei

je hebt er toch wel veel hoor, ik heb er bijna geen. ik gebruik ook poeder van catfice, maar dat is gewoon om mijn huid te matteren.
x

Maaike (Honestbeauty) zei

Welcome back bitchsister :p Ok lol dat klinkt enorm voos R&B achtig maar is zo grappig. Ikzelf heb ook niet overdreven veel van die spullen, omdat ze niet echt gezond zijn voor de huid

Kaya zei

@Maaike
Dat foundations niet gezond zijn voor de huid is een beetje achterhaald. Vroeger was dat zo ja, toen kun je huid niet meer ademen maar nu zijn ze kwalitatief veel beter geworden en werken sommige (de goede) ook verzorgend

Tessa zei

hmz ik krijg van veel drugstore foundations toch ook nog puistjes hoor, je kan idd wel erop letten dat er 'mineral' ofzo opstaat die zijn gezonder voor je huid

Maaike (Honestbeauty) zei

@ Kaya: ik weet niet wat het is maar bij mij geven (zelf pokkedure foundations) toch nog meer kans op onzuiverheden .. dus heb ikzelf liever een poeder en evt concealer. Maar jah, iederen huid is uniek, misschien heb ik gewoon een lastige :)