vrijdag 24 februari 2012

Kokosvet haarmasker

Ik wist niet of jullie nog wel zouden staan springen om een kokosvet artikel omdat er al op zo veel blogs over te lezen valt. Maar omdat ik toch nog vragen kreeg na het shoplog artikel toen ik deze pot kocht wil ik het wel even kort bespreken.

Puur kokosvet schijnt dus goed voor je haar te zijn, ik besloot een potje te kopen bij de Tuinen. Zolang er 100% coconutoil op staat zit je goed, mensen kopen het ook om mee te koken:
Als je de pot open trekt is de textuur keihard, in de zomer kan het zachter worden door de warmte maar voorlopig doe ik hem dus een minuutje in de microgolfoven wanneer ik het wil gaan gebruiken:
Zoals je kan zien op bovenstaande foto wordt het vet al snel vloeibaar, het doet me een beetje aan frituurvet denken.

Trek preventief een kamerjas aan alvorens je het op je haar gaat smeren want het is een dikke vette knoeiboel. Op de foto hieronder heb ik ongeveer een soeplepel in mijn haar gesmeerd, lekker vettig:
Het resultaat:
Goh... Ik zal niet zeggen dat het helemaal niks doet maar ik ben toch geen fan. Op youtube filmpjes hoorde ik steeds dat je geen conditioner meer moest gebruiken, enkel het kokosvet en dan shampoo zou voldoende zijn. Helaas heb ik wel telkens een aantal knoopjes als ik enkel het kokosmasker gebruik. Ik heb erg lang haar en denk dat het kokosmasker gewoon niet genoeg is voor mij. Ook vond ik het uitspoelen niet gemakkelijk, het bleef lang vet.

Je kan puur kokosvet niet altijd vinden in de supermarkt dus als je het masker wil proberen moet je naar een natuurwinkel als de Tuinen/Essenza of een toko (Aziatisch winkeltje). Voor een pot van 500ml betaal je zo'n 6/7 euro.

xoxo Tessa

11 opmerkingen:

Kashmira zei

Ik zou die ook heel graag willen uitproberen, maar ik kan echt niet tegen de geur van kokosnoot, ik ga dan echt over mijn nek... heeft deze een sterke geur?

Tessa zei

Ohh dat ben ik vergeten er bij te zetten, het is geurloos Kashmira! Het zou er zelfs niet naar smaken als je er mee kookt. Ik vind echte kokos normaal ook heel vies

Eva M. zei

Ik kocht onlangs ook zo'n pot, heb het nog maar 2 keer gebruikt maar ben niet echt over the moon van de resultaten. Met shampoo en conditioner gaat het mij toch ook iets sneller. Denk niet dat ik nog es zo'n pot koop.

Tessa zei

beetje hetzelfde gevoel als mij erover dus Valley :)

5minmakeup zei

Ben dit ook aan het testen, maar momenteel valt het resultaat een beetje tegen...

Miss Happinez zei

Ik ben wel benieuwd of dit bij mijn haar zou werken. Maar denk het niet aangezien ik ook lang haar heb:)

Peggy Timmermans Visagie zei

Dit kende ik (nog) niet, klinkt goed maar niet volledig overtuigend.Mss zoals je aanhaalt eerder geschikt voor korter haar.

Kashmira zei

@Tessa, oh dat is mooi! dan ha ik het wel proberen! hopelijk werkt ie voor mij dan wel :)

Anoniem zei

Hey! ik heb gelezen dat het bij jou niet werkt maar ik gebruik kokosvet elke dag want het helpt bij mij echt! je moet het niet 2 keer ofso gaan gebruiken of 3 keer gewoon waneer je gaat douchen gewoon kokosvet gebruiken! ik heb dikker haar gekregen vanwege kokosvet. dus mensen als jullie het willen gebruiken dan moet je het wel heel lang blijven doen!

Anoniem zei

Hoi! ik ben al heeel lang naar dit opzoek maar waar hebben jullie het kokosvet gekocht. Het liefst wil ik precies deze pot op het plaatje. xx

Tessa zei

^staat in het artikel, ik kocht het bij 'De tuinen' x