zaterdag 5 mei 2012

How to bronzer/shapen


Iets wat veel vrouwen nog moeilijk vinden: Blush en bronzer aanbrengen!

Door blush verkeerd aan de brengen kan je gezicht de illusie geven te gaan 'hangen', door bronzer verkeerd of te veel aan te brengen kan het geheel er al snel te donker of vlekkerig uitzien, er kan dus een hoop fout gaan...

Vandaag geef ik wat tips voor dames die er toch nog wat moeite mee hebben of twijfelen, ervaringsdeskundigen mogen dit artikel overslaan ;)
De eerste stap is het uitzoeken van de juiste bronzer voor jou. Een beetje shimmer kan mooi zijn maar alleen als je de bronzer alleen op je wangen gaat gebruiken, wanneer je wil shapen of wat bronzer op je neus gebruiken ga je het best voor een matte bronzer.

Oh en denk ook niet 'ik wil een bruin gezicht, ik ga een bronzer kopen'! Kies wanneer je bleek bent a.u.b. geen super donkere bronzer van 5 tinten donkerder dan je eigen huid, you will look orange. Bronzer mag je wel een gezonde glow geven maar het is geen gezichtspoeder. Hoe je weet waar bronzer dan wel mag? net zoals bij highlighter is het effect het mooist als je je bedenkt waar de zon je ook een natuurlijke gloed/blos zou geven, bij mij (en de meeste mensen) zijn dit mijn wangen en neus.

Mijn pale huidje zonder gezichts make-up:
 Met enkel wat bronzer op de appeltjes van de wangen:
 Al een heel verschil he!

Mocht je toch wat meer willen kun je de 'C' techniek toepassen (blend ook wat bronzer naar je slapen toe). Er zijn zelfs mensen die de 'E' techniek toepassen en de kin dus ook nog een beetje meenemen (in de vorm van een 'E') maar die laatste doe ik zelf bijna nooit, vind het al snel too much bij mij:
De ultieme shape tip met bronzer is wat bronzer aanbrengen net onder de appeltjes (zuig je wangen in en in de holte blend je de bronzer). De indicatie van de bronzer is in dit geval ongeveer van mond tot de onderkant van je oor. Deze doe ik zelf heel vaak omdat ik dan ook nog een roze blush en wat highlighter kan gebruiken op de appeltjes.
Zoals je ziet geeft dit meteen de illusie dat je cheeckbone wat hogerop ligt, je creëert door de bronzer een schaduw. Dit is vooral een tip voor de dames die een voller gezicht hebben. Pstt ik had het voor de foto wel expres fel aangebracht, pas wel altijd op dat je geen duidelijke streep maakt, blenden is key.

Ik kan zelf niet meer zonder bronzer, ik gebruik zelf nu al een paar maanden de Too Faced chocolate bronzer en deze is lekker natuurlijk en makkelijk op te bouwen zodat ik hem in de zomer (bij een iets donkerdere teint) ook nog kan gebruiken.

xoxo Tessa16 opmerkingen:

Savanah zei

Zalige tips en mooi natuurlijk resultaat :-))

Zazie zei

Leuk artikel, dit ga ik ook eens proberen!

BeautyLoves zei

Ik houd ook van bronzer, voor die sunkissed look. Ik maak wel een 3 of E, dus ik ga voluit :)

Kaya zei

Goed artikel, heel duidelijk!
Vind het effect in de laatste foto ook erg mooi.

Eva M. zei

Zo shape ik ook ! Sinds ik bronzer heb ontdekt kan ik ook niet meer zonder. Het geeft een andere vorm aan mijn gezicht én een mooi kleurtje !

Daantje zei

Goede tips! Vind bronzer ook een geweldig product omdat ik al snel bleek lijk

MissPrettiness zei

Heel erg goed en handig uitgelegd!

Beautybootable zei

Heel interessant en goed uitgelegd Tessa. Ik zal dit artikel nog eens lezen morgenochtend, voor ik naar een feest moet!

F zei

Leuk artikel, ik ben pas verslaafd geraakt aan blush :)
Heb gelukkig geen moeite met het aan te brengen x

Cynthiiaa zei

Goede tips! Ik ben een bronzerkid, draag hem dagelijks. :) Zodra ik een bronzer draag, voel ik mij een oververhitte pop. xD

Springvibes zei

Heel erg handige tips :)
x Ella

MissEvie.nl zei

Fijne tips! Ik doe ook meestal de C en niet de E techniek, is ook niet iets too much. Al wil ik het nog wel eens een beetje op mijn nek en decolleté doortrekken omdat dat vaak bij mij witter blijft in de zomer.

Maud zei

leuk ! wil je eens een artikeltje maken over zelfbruiners :) ?
x

Anoniem zei

Leuk gedaan. Zou als ik jou was wel je hele gezicht op de foto zetten, dan zie je het nog beter.:) Liefssss xoox

Tessa zei

Mijn blog is anoniem Lounabeauty :)

en ja hoor Maud!

Amber zei

Handig artikel, dankjewel!