woensdag 27 juni 2012

Beauty bummers


Ik weet door de comments dat er veel fans zijn van deze rubriek, begrijpelijk als zoiets je een miskoop kan besparen. Ik zet namelijk nooit een middelmatig/ 'mwah' product in dit artikel, die verdienen het niet om afgekraakt te worden. Nee, als een product in dit artikel komt is het gewoon regelrechte crap...sorry

Het zijn deze keer niet eens producten die ik pas aangekocht heb, eerder herontdekkingen waarvan ik dacht 'bah! wat een waste of money'.

1. Schuin afgesneden blush kwast van Hema:
Ik weet niet of Hema verschillende schuin afgesneden kwasten heeft maar deze laat je best in het schap liggen. Je ziet vast al aan de close-up foto dat de haren springerig en stroef zijn, hij voelt dan ook heel agressief op je huid. Niet alle hema kwasten zijn slecht hoor, de oogschaduw bleding brush vind ik bijvoorbeeld best ok. Maar deze..Ik weet serieus niet wat mij bezielde toen ik hem heb gekocht.

2. L'oreal Elsève (heet in NL Elvive) verzorgende shampoo:
Vorige week voelde mijn haar zo raar aan, bijna plakkerig! En dit terwijl ik eerder droog haar heb, het wordt normaal dus totaal niet snel vet. Ik dacht eerst dat het aan het gebruik van glansspray lag maar ik ben er achter gekomen dat deze shampoo de boosdoener is. Als ik mijn haar hiermee was moet ik het de dag erna al weer opnieuw wassen, wat een troep zeg. Gelukkig is het maar een mini tester die ik ooit ergens bij kreeg want ik ga hem halfvol weggooien.

3. Mac 'Paradisco' oogschaduw:
Ik heb een stuk of 10 Mac oogschaduws en ze zijn stuk voor stuk fijn en gepigmenteerd, behalve deze. Toen ik onlangs dit kleurtje nog eens uit mijn lade pakte en ik 5 lagen op mijn oog moest aanbrengen wist ik weer hoe slecht deze was. Ik weet dat Mac verschillende finishes van oogschaduws heeft maar dit vind ik niet kunnen. De kwaliteit van deze is vergelijkbaar met een Essence mono terwijl een Mac oogschaduw €16 kost.

xoxo Tessa


14 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Oh ja, die Hema-kwast ziet er niet prettig uit. Ze hebben nochtans best wel degelijke kwasten, maar het is een beetje zoeken in het schap, denk ik.
Jammer van je MAC-oogschaduw ook! Zou niet mogen voor die prijs...

Make Up For Women zei

Bedankt voor de tips! Ik moet zeggen dat ik ook echt geen goede ervaringen heb met de hema kwasten, ze vallen na een tijdje gewoon uit mekaar..haren vallen uit, bovenstuk komt los van het onderstuk..

Liefs

xoxo

Kaya zei

Zonde van die mac oogschaduw!
Van die Lóreal shampoo heb je gelijk, sommigen vind ik heel fijn maar van die werd mijn haar ook alleen droger

Eva M. zei

Ik heb een gelijkaardige kwast gehad van hema maar dan een poederkwast. Die was verschrikkelijk. Heb ik ook gelijk weggegooid. Jammer van de shampoo, ik heb heel lang uit die lijn het serum gebruikt en dat was erg fijn. Wordt tegenwoordig denk ik niet meer gemaakt. En de mac e/s, regelrechte fail. Dat heb ik ook met mn naked lunch e/s, ik moet het er echt af schrapen om er iets uit te krijgen. Not good.

Anoniem zei

Ik ben verrast door het mac product! Amai!

Kaya zei

@ValleyDoll het serum gebruik ik nog steeds, is te koop bij Kruidvat. Heeft wel dezelfde kleur verpakking is de shampoo maar is volgens mij niet hetzelfde "lijn" als de shampoo. Voor zover ik weet heeft Loreal ook maar 1 serum anti frizz.

Kim zei

dit lijken me inderdaad verschrikkelijke producten zeg

Liesbeth (candyandtreats) zei

Bah, van die Mac is het echt erg, vind dat jet het al wat ziet aan het potje ook. Heel jammer! Ga nu zeker goed opletten bij het kopen van Mac :)

W.N.I.S. zei

Ja altijd zonde als producten niet bevallen. Ik heb inderdaad ook een kwast van de hema die zo stroef en hard is, die gebruik ik ook niet meer. SUUUPPPER zonde trouwens van je MAC oogschaduw! Had je dat niet gezien in de winkel?

Tessa zei

Ik test normaal altijd in de winkel idd maar ik had deze cadeau gehad en mijn vader kent daar niks van :p

Beauty Treasures zei

Ik heb nog al eens bij mac gezien dat sommigen zo'n beetje rare bovenkant hebben. En inderdaad weinig pigment afgeven. Ik zag eens een keertje in Duitsland dat de visagiste de bovenkant met een mesje weg schraapte. Misschien kan je dat eens proberen?

Tessa zei

Dat kan ik wel eens proberen idd Steffi maar vind dat niet de bedoeling. Zonde als je in je mac producten moet gaan snijden/schrapen :(

Maud zei

wat jammer van die mac oogschaduw, leuk artikeltje trouwens nu weten we ook direct wat we niet moeten kopen,
xo

Glenn Hannan zei

Wow what a great blog, i really enjoyed reading this, good luck in your work. Tester Parfüümide Hulgimüük