maandag 9 december 2013

Hair extensions voor volume


Hierboven zie je mijn eigen haar, zonder extensions. Natuurlijk zijn ze lang genoeg, ik heb dan ook haar wat best snel groeit. De enige reden waarom ik wel extensions wou proberen is omdat mijn haar zo dun en futloos is als het te lang word. De gedachte spookte nu al langer door mijn hoofd, zou het zo veel verschil maken? Ik besloot het gewoon eens te proberen. 

De gemiddelde vrouw die extensions neemt voor de lengte moet al snel tussen de 150 en 200 extensions nemen, dit was bij mij niet nodig aangezien mijn eigen haar al zo lang is. Ik besloot er 100 te nemen, en 90 bleken blijkbaar zelfs al genoeg.  Aangezien ik highlights heb gingen er bij mij 2 kleuren in voor een natuurlijk resultaat, een lichtere kleur blond en een donkerblonde kleur.

Het zetten van extensions kan op verschillende manieren gebeuren maar bij mij werden er waxjes met een hete tang om de plukjes haar gesmolten. Dit gaat behoorlijk snel en pijnloos. Zo ziet het er tegen je hoofdhuid dus uit, de waxjes zijn haast doorzichtig.

 En dan het voor en na resultaat:
Vooral in de punten zie je het goed. Mijn eigen uiteindes zijn altijd zooo dun en dat terwijl ik ze wel regelmatig laat bijknippen. Op de rechter foto zitten de 90 extensions er dus in, een natuurlijk resultaat maar het voelt toch echt als dubbel zoveel haar dan normaal.

Vooral in het stylen merk ik veel verschil, ik heb bijvoorbeeld nog nooit zo'n volle bos krullen kunnen maken als nu. Het merk van de extensions is trouwens 'VirginLenghts' maar er zijn veel goede merken, laat je gewoon adviseren door je kapper.
Over het resultaat ben ik dus zeker te spreken. Echter wil ik jullie na nadelen ook niet onthouden, extensions zijn namelijk niet voor iedereen:

1. Ik zeg het zoals het is, ik heb de eerste 2 weken behoorlijk wat pijn gehad aan mijn hoofdhuid. En dat niet alleen, ik heb er ook 2 weken slecht door geslapen want ja je voelt in het begin de waxjes zitten. Na die twee weken zijn de waxjes wat gezakt door het groeien van je haar en heb je er minder last van.

2. Ik zei eerder al dat extensions niet voor iedereen zijn. Ik bedoel hiermee dat je de tijd MOET nemen om extensions te stylen. Je kan niet zeggen 'pff ik föhn mijn haar niet of 'ik doe het morgen wel'. Geloof me, dan sta je op met een strooie borstel op je hoofd. Ook sta ik sinds ik mijn extensions heb elke dag 10 minuten eerder op om de boel nog wat te steilen of te krullen. Dat kan gewoon niet anders omdat je geen overgang wil laten zien tussen je eigen haar en de extensions.

3. Het wassen en drogen duurt nog langer dan normaal en je mag geen shampoo's of conditioners met fruitzuren of te veel silicoon in gebruiken. Je goedkope Kruidvat shampoo's kun je dus maar beter weg zetten en omruilen voor kappers-producten.

Conclusie? Als ze er uit zijn ga ik ze persoonlijk niet opnieuw laten zetten omdat ik al lang haar heb en het te veel gedoe vind voor een beetje meer volume. Wél vind ik het een super uitkomst voor mensen wat moeite hebben met het laten groeien van hun haar! Als je er ietsje meer werk in steekt in de ochtend heb je echt van dat celebrity haar.

xoxo Tessa

11 opmerkingen:

Aurelie zei

Die krullen in je extensions zijn echt prachtig!Ik vind extensions heel mooi, maar zou er zelf nooit laten zetten.

Amy zei

Wat heb je een prachtige haarkleur zeg, wow! Jammer dat blond me niet staat of ik had meteen deze foto's meegenomen naar de kapper, haha :D En over de extensions: ik zweer bij clips! Je moet ook wel wat vroeger opstaan 's ochtends om ze in te clippen en inderdaad je haar te stylen MAAR ze zijn gewoon pijnloos en je haalt ze er uit wanneer je wilt.

Mademoiselle Sophistiqué zei

oooh het resultaat mag er echt wel wezen! erg mooi

Sofie zei

Het verschil is inderdaad erg goed zichtbaar! Mooi resultaat!

Kayla zei

Wauw, het ziet er prachtig uit. Vooral met de krullen! Wel jammer dat er ook veel nadelen aan zitten..

Unknown zei

Ziet er goed uit! Ik heb van mezelf echt heel dik haar dus het niet nodig...

Anoniem zei

Ik ben normaal een lurker van je blog maar wow, wat een mooie kleur ook.

BeautyLoves zei

't Is echt wel supermooi! Maar je noemt hier ook wat nadelen waardoor ik het zelf niet zou doen, en dan vooral met betrekking tot het stylen. Nu heb ik regelmatig dagen dat ik geen zin/tijd heb en dan maak ik een rommelknot, dat is er met extensions niet meer bij, denk ik :)
Maar echt wel héél mooi!

Unknown zei

Woow, je haar is prachtig met die krullen! Ik vind het er ook heel naturel uitzien, nu lijkt je haar gewoon net wat dikker en voller. x

Anoniem zei

Waauw, prachtig eindresultaat zeg! Moest ik sterker haar hebben, dan deed ik het ook. Maar ik ben veel te bang om mijn fijne fragiele haar te beschadigen...

Unknown zei

Ziet er prachtig uit, vooral met die krullen!!