dinsdag 17 maart 2015

Fysiek verslaafd aan lippenbalsem


Het is al jaren een grote discussie, kun je verslaafd zijn aan lippenbalsem of is de verslaving puur mentaal? Ik moet eerlijk toegeven dat ik er ook nooit in geloofde, tot ik het sinds 2 maanden zelf aan de hand (of uhm mond) heb... Ok, ik wil dit niet laten klinken als een addict-meeting maar ik wil jullie er toch voor waarschuwen, vandaar vandaag mijn verhaal.

Twee maanden geleden kreeg ik een verschrikkelijke verkoudheid, die had alle gewoonlijke symptomen maar extreem lang. Ik heb meer dan een maand gehoest bv, alle mogelijke medicijnen geprobeerd etc. Bij die symptomen hoorde ook mega gesprongen en droge lippen, en wat doe je dan? Veel lipbalm smeren, misschien iets te veel.

Volgens 'het internet' heb ik de fout gemaakt om gewoon naar mijn Babylips en Lipsmackers te grijpen. Deze goedkope lippenbalsems van de drogisterij bevatten namelijk bijna allemaal minerale oliën. Sommige specialisten zweren dat ingrediënten als deze als doel hebben om je lippen snel te fixen en erna terug extra droog te maken. Zo heb je niet door dat het door de lipbalm komt en blijf je ze opnieuw kopen, kassa kassa voor de winkels.

Ik weet niet wat ik van die theoriën moet denken omdat ze nergens wetenschappelijk gestaafd lijken te worden (de ene specialist zegt ja, de ander zegt nee).

Feit is dat ik er wel mee zit! Ik heb op 2 maanden tijd 4 lippenbalsems opgemaakt, niet normaal maar je zou nog kunnen zeggen dat dit tussen mijn oren zit. Tot ik sinds een paar weken verschrikkelijk pijnlijke en brandende lippen krijg als ik er niet op tijd iets opsmeer!!! Het is zelfs zo erg geworden dat ik er in het midden van de nacht van kan wakker worden. Zodra ik er iets vettigs op smeer is het voor ongeveer een uurtje terug in orde. Ik heb al geprobeerd om te stoppen, maar toen gingen mijn lippen zelfs bloeden van de droogheid.

Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ze zien er ook niet verschrikkelijk uit ofzo. Weet écht geen andere oplossing meer dan morgen naar de apotheek te stappen...Ik kan er toch moeilijk zeggen 'help , ik ben verslaafd aan lippenbalsem'. Hopelijk kunnen ze mij een of ander zalfje (zonder troep ingrediënten) geven.

To be continued...

xoxo Tessa

2 opmerkingen:

Mariane zei

hah! heb ze ook ooit verbrand dus zou niet weten waarom een verslaving niet kan. pijnlijke zaken!

Tessa zei

^ ja, heb een zalfje gekregen ondertussen, benieuwd of het werkt