zaterdag 20 november 2010

Sephora hydrating & smoothing foundation

Ik gebruik zelf niet vaak foundation, ik heb zelfs maar 2 flesjes in huis (een winter en een zomer kleur). Ter dagelijks gebruik grijp ik eerder naar een getinte dagcreme of soms zelfs alleen wat poeder, veel dekking heb ik dus niet nodig. Maar bij het uitgaan of andere gelegenheid waar er foto's worden genomen vind ik foundation toch een mooi resultaat geven, mits goed aangebracht.

Mijn winter foundation is momenteel deze van Sephora in een van de lichtste tinten! Normaal kun je je bij een duurdere winkel laten adviseren, helaas had ik een ramp verkoopster: de dame in kwestie pakte mijn hand vast (waar je al nooit foundations op test) en smeerde er een 2 tinten te donkere foundation op met rode ondertoon. Nu wist ik gelukkig dat ik een gele ondertoon heb en heb ik me dus zelf een beetje moeten 'colour matchen'.

Uiteindelijk is dit wel gelukt, zie hier 1 pompje op mijn vinger:Op mijn vinger toont hij best geel, maar mijn gezicht is een totaaal andere kleur als mijn handen (bij de meeste mensen is dat zo, daarom nooit foundation of concealer testen daar). Met 1 pompje foundation heb ik ook genoeg voor mijn hele gezicht, mensen die meer dekking willen/nodig hebben kunnen een extra pompje gebruiken.

De dop vind ik ook erg hygiënisch werken, ik heb dit product al zeker een maand in gebruik en het flesje hangt nog steeds niet onder:En dan hebben jullie de demonstratie nog tegoed.
Hier mijn naakte gezicht (enkel wat dagcreme):
Zoals je kan zien heb ik alleen wat donkere kringen onder mijn ogen en wat sproetjes, voor de rest heb ik niet te klagen over mijn huid.

Met de foundation er op:
Ik zie zelf wel een verschil, zeker op foto's. Een beetje foundation kan een mooi egale finish en gezonde glow aan je huid geven.

Zijn er minpunten aan deze foundation? ja, ik zou hem je niet aanraden als je veel dekking nodig hebt want ik merk dat hoe meer je er op smeert hoe streperiger het resultaat. Voor de rest vind ik het fijn spul en het ruikt lekker fris. Dit product is dus enkel te koop bij Sephora (NL) voor ongeveer 11 euro.

xoxo Tessa

5 opmerkingen:

Silva zei

Wow, dat ziet er mooi uit!

Jorna zei

Ziet eruit als een hele fijne foundation! Me likey!

Maccia zei

jammer dat je hem niet aan raadt voor meer dekking :(

Katrien zei

jij hebt helemaal geen foundation nodig :-) maar het ziet er wel een goede uitç!!!

Kashmira zei

Deze heb ik ook nog ergens liggen. Ik vind hem ook erg fijn!