zaterdag 15 januari 2011

Natuurlijke losse krullen maken (zonder hitte)

Een bekend fenomeen: vrouwen met dik krullend haar willen hun haren stijlen en vrouwen met dun stijl haar willen dan weer krullen kunnen maken. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig de juiste middelen voor, maar al die hitte van stylingtools zijn schadelijk voor onze haardos dus het is niet aanraden ze elke dag te gebruiken.

Daarom wil ik vandaag een trucje met jullie delen om losse krullen en wat meer volume te creëren. En geloof me als het bij mijn haar lukt (wat erg stijl is) dan lukt het bij iedereen!

Om te beginnen kam je je haar goed door zodat er geen knopen in zitten. Als je je haar net hebt gewassen kan je er volume mouse in doen om het volume effect te verhogen.

Neem al je haar bijeen in je handen in een hoge staart (hoe hoger je begint hoe meer volume achteraf) en begin de staart te draaien:

Je zal zien dat je haar zich door het draaien vanzelf al een beetje tot een knot/bol zal vormen:Maak deze goed strak vast met een elastiek, ik gebruik bij voorkeur zo'n lelijke dikke elastiek want daar kan ik 3 keer mee rond de knot (hoe strakker hoe beter): Dit alles doe je voor je gaat slapen (als je de knot hoog genoeg hebt gemaakt zal hij niet irriteren tijdens het slapen). Wanneer je de volgende ochtend in de spiegel kijkt zullen er vast een aantal plukjes los zijn geraakt en de knot niet meer super op zn plaats zitten maar dit maakt niet uit.

Wacht zo lang mogelijk met het haar los te maken, ik maak het echt pas los voor ik de deur uit ga (dus als je nog wil douchen, doe een douchemuts op). Voor ik de deur uit ga trek je de elastiek er uit en voila, je zou nu een coupe vol volume en krullen moeten hebben. Je kan er nu verzichtig doorheen kammen en een heleboel haarlak op spuiten want bij mij zakken de krullen wel uit na enkele uurtjes:
Ik zou zeggen probeer het zeker eens uit! ik heb het zelf ook een aantal keer moeten uitproberen eer ik het gewenste resultaat had maar nu doe ik het regelmatig.

xoxo Tessa

12 opmerkingen:

Kashmira zei

Wat handig! Staat je ook mooi:) Ik ga het zeker eens proberen

Silva zei

Dit doe ik ook altijd! Ik heb namelijk geen krultang, omdat ik niet mijn haar wil beschadigen.

Mitchin zei

Staat je echt supermooi =)) Ik ken dit trukje ook! x

Tessa zei

Ik hoorde er vroeger ook wel eens van maar dacht 'dit gaat toch niet werken met mijn stijl en dun haar' Dus ik had het nooit geprobeerd maar het werkt prima :d

BeautyLoves zei

Ik kende dit niet dus ik ben er blij mee! :)
Vroeger deden we wel iets soortgelijks met vlechtjes, maar deze krullen vind ik veel leuker!

BeautyLoves zei

Ik kende dit niet dus ik ben er blij mee! :)
Vroeger deden we wel iets soortgelijks met vlechtjes, maar deze krullen vind ik veel leuker!

Katrien zei

Beauty! ik ga het zeker vanavond proberern

Anne (peachyblushes) zei

Ziet er heel erg mooi uit :)

Myrna zei

Super handig en het staat je heel erg mooi!

Anoniem zei

Heb nu mijn har in zo'n knotje.. morgen haal ik em eruit.. hopen dat t bij mijn haar werkt!:D

Anoniem zei

Lig in bed en wil graag krullrn voor morgn en sochtend heb ik geen tijd dus handig.;) dankjw !

Anoniem zei

ik doe hetzelfde met dat draaien alleen maak ik van al die gedraaide plukken een staart en dan doe ik die staart zegmaar ook en dan weer elastiekje erin en mee slapen zo klaar en de volgende ochtend heb je hetzelfde effect:) wel een flinke laag haarlak in spuiten anders zakt het snel weer af