zaterdag 3 september 2011

Hema papillotten


Toen ik onlangs in een Hema ging schuilen voor de regen zag ik ze liggen, roze papillotten! Ik zag die dingen wel vaker in beauty video's maar had er nooit echt bij nagedacht om ze te kopen, ik dacht dat het vast niet zou werken op mijn dun en futloos haar.

Bij Hema zitten ze in pakjes van 5, de prijs zit rond de 3 euro voor zo'n pakje.
Ik besloot er een aantal in mijn haar te draaien, hoog genoeg zodat ik er mee kon slapen. Je ziet er dus even uit als Heidi uit Tirol, keep that in mind voor als er de volgende ochtend werkmannen in je huis rondlopen zoals bij mij gebeurde :p)
Waar je ze indraait en hoeveel maakt opzich niet uit, je moet een beetje proberen wat je zelf fijn/mooi vindt. Ik was lui en verdeelde mijn haar snel in 3 delen (links,rechts en achterkant).

Toen ik ze de volgende ochtend er uit haalde was mijn haar wild.. en niet een klein beetje
Mijn haar leek wel 2 x zo dik als normaal:
Voordeel:
-Mijn haar zag er minder pluizig/stuk uit als wanneer je hitte gebruikt om krullen te maken.

Nadeel:
- Het kapsel heeft nood aan een sh*tload haarspray want het zakte bij mij erg snel uit.

Eindoordeel:
Ik zal vast nog wel eens experimenteren met de papillotten, vind het in ieder geval een stuk handiger dan krulspelden. Winnen van een krul of stijltang doet het natuurlijk niet, de krullen zijn minder strak en blijven niet zo lang zitten.

xoxo Tessa

10 opmerkingen:

Sofie zei

Ziet er wel leuk uit! Wanneer ik krullen maak (met een krultang) zakken deze er ook heel snel uit:(

Marie zei

Jammer dat het niet lang blijft! Ziet er wel super mooi uit!
x

Peggy Timmemrans Visagie zei

Ik vind het effect wel erg mooi! Moet je vaker doen!

Mitchin zei

Whaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Ik wil ook zo'n haar!!! *rent huilend weg* Hihi ;)) Jaloers-jaloers-jaloers! ;)))) Hoe kweek je zo'n prachtige haardoos?

Tessa zei

Hihi laaang voor moeten sparen hoor Mitchin en ik probeer er niet elke dag met hitte aan te zitten :)

Mitchin zei

Dat doe ik ook niet =)) Maar voor een of andere reden lijkt het bij mij alsof mijn haren hebben besloten om te stoppen met groeien =( (en doorgaan met uitvallen, hehe ;))

sisier zei

had je wel eerst je haar nat gemaakt? Dan blijft het beter zitten :)

Tessa zei

Sisier dat heb ik ooit met krulspelden geprobeerd en dan blijven er altijd kleine plukjes nat als ik het er uit haal! zal het misschien nog eens proberen volgende keer en dan met de fohn er over ;)

lol007 zei

Je moet je haar een beetje vochtig maken niet echt nat nat want dan werkt het niet en dan ermee slapen en de volgende dag wel wat haarspray gebruike zodat het er niet gelijk uitgaat maaruh gelukkig (afkloppen) heb ik geen klachten hoor (heb ze bij de etos gekocht voor 3 euro)

Anoniem zei

Hallo,

prachtige haar heb je. Ik had krullen, maar na de geboorte van mijn kids heb ik weinig daarvan over. Nu wilde ik ook papillotten gebruiken en ik moet zeggen dat het prima is gelukt. Maar haarlak doe ik er eigenlijk niet in. Voordat ik ze erin doe op droog haar, doe ik eerst schuimgel in me haar zodat de krul wat steviger wordt. Dan ga ik ermee slapen en de volgende dag haal ik ze eruit. En bij mij is het resultaat prima. Misschien een tip van mij naar jou...Probeer ook is schuimgel en nadat je ze eruit haalt even je handen door je haar. Succes!