zondag 17 februari 2013

Selectieve no-buy

Een no-buy, elke beauty blogger heeft zich er wel al eens aan gewaagd. Als blogger val je namelijk snel in de val van het excuus 'oh dat is leuk om te testen voor de blog!' en hup daar vliegt het product je winkelmandje in. En zolang je het je kan veroorloven is daar eigenlijk ook niks mis mee, ieder zijn hobby.

Maar ik ben bijvoorbeeld heel erg van het principe dat ik alles wil opmaken. Ik vind het een vreselijke gedachte dat producten slecht kunnen worden voordat ik ze heb opgebruikt. Vandaar dat ik sinds deze maand aan een selectieve no-buy bezig ben.

Dit wil zeggen dat ik me niet alles ontzeg maar ik wil bijvoorbeeld een tijdje geen nagellak meer kopen. Jullie hebben pas in mijn nagellak-stash filmpje kunnen zien dat ik meer dan 50 lakjes heb, dat vind ik meer dan genoeg. Als ik de komende maanden nog een mooi kleurtje zie staan zal ik op mijn tanden moeten bijten. Daarbij draag ik de laatste tijd ook regelmatig nagelstickers, deze mag ik van mezelf ook alleen maar kopen als ik een pakje heb opgemaakt. Dat maakt ook deel uit van een overzichtelijke nagel-stash.

Maar er is meer..Kijk met me mee naar mijn shampoo stash:
Ja dit zijn 10 verschillende shampoo's, waarvan 4 huge flessen van minstens 500ml. Een paar zijn al half leeg (daddy-o, de gele L'oreal en de blauwe ultra doux) maar de meeste flessen zijn dus nog vol. Hier kan ik waarschijnlijk meer dan een jaar mee verder :s Door dit op een rijtje te leggen herinner ik mezelf er aan voorlopig geen shampoo meer te kopen, eerst de voorraad opmaken.

Hetzelfde geldt voor maskers en conditioners:

9 flessen/potten haarverzorging in mijn kast en dan ben ik nog een klein tubetje vergeten op foto te zetten, weer 10 gelijkaardige producten dus. Ik ben geen kapster, I don't need this much.

En ok ik heb ook best veel douchegel en zeep maar dat gebruik ik veel sneller op dan deze producten. Er ligt elke maand nieuwe zeep in mijn douche, met haarproducten doe ik veel langer aangezien ik mijn haar maar 2x per week was.

Vanaf deze maand dus even geen shampoo,conditioner,maskers en nagellak shopping meer voor mij. Ik ga eerst maar eens wat dingen opmaken.

xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Beauty Treasures zei

Ik ben nog steeds bezig met mijn no buy! Ik ben nu een 1.5 maand verder en ik heb nog steeds niks gekocht :D.

Veel succes!

Valley Doll zei

Dit doe ik soms ook als ik téveel van een soort product liggen heb. Zoals shampoo, daar heb ik meestal meer dan genoeg van :D !

Anoniem zei

Haha, ja het lijkt me inderdaad wel dat je zo'n semi no buy kan gebruiken :-) Ik ook wat sommige dingen betreft hoor, vooral douchegels en gezichtsproducten!

Sunny zei

Good luck with your no-buy, Tessa! I actually think your stash looks bigger than mine LOL I've never put myself on a no-buy because I have no willpower (I mean, all the webshops and discounts...), though at some point I probably should!

Sofie zei

Succes! Het lukt je vast wel :)
En ik moet het vast niet zeggen, maar er staan echt veel producten tegelijk open zeg :D

Pimpernell zei

Een no buy, moet ik dringend ook doen :-), maar dat voornemen is ok, maar het ook effectief uitvoeren is een andere storie ;-)

Inmyprettyshoes zei

Succes ermee!
Het zal best wel lukken met zo'n voorraadje :)