vrijdag 30 oktober 2009

Vaseline VS Rosebud salve

Een vraag die veel mensen zich stellen: is Rosebud salve nu echt zoveel beter/fijner dan Vaseline? ik teste het voor jullie uit.

Een review van de Rosebud salve kon je al eerder op mijn site lezen maar de Vaseline blikjes had ik eerlijk gezegt nog nooit geprobeerd. Ik heb nu dus de groene 'aloe vera' versie gekocht:

Ik heb de vaseline nu een paar dagen geprobeerd en zet de verschillen even op een rijtje:

Inhoud:- Vaseline: 20 gram
- Rosebud salve: 30 gram

Prijzen:
- Vaseline: €2 @ kruidvat
- Rosebud salve: €10 @ douglas

Min punten:
- Vaseline: de geur en hij heeft ook wel een beetje een raar smaakje + het blikje is een hel om open te krijgen.
- Vaseline is precies toch iets dikker van structuur terwijl Rosebud zoals de naam zegt echt een zalf is.
- Rosebud salve: kan niet echt een nadeel bedenken, hij ruikt ook niet super lekker ofzo maar ook niet vies.

Plus punten:Je kan beiden producten voor zowel je lippen als droge plekjes gebruiken en ze smeren ook ongeveer hetzelfde.

De winnaar is voor mij duidelijk Rosebud Salve omdat deze niet storend ruikt en hij precies toch sneller in actie schiet tegen je droge lips. 

xoxo Tessa

donderdag 29 oktober 2009

Makeupbag

Korte update vandaag: ik heb eindelijk een make-up bag gekocht :p hoelang was ik al aan het zeuren dat ik er een moest kopen? en hoelang lag alles al los te rommelen in mn tas? haha idd.. het hele schooljaar.

Hij is super cute met Hello Kitty en komt van de h&m:

Wat ik precies meesleep naar school heb ik al eens in een vorige post laten zien, maar hier nog even snel de binnekant:
en nu de minder fijne update: ik ben mijn nieuwe mac lipstick (Hue) al kwijt!!!! hoe erg is dat? :( hij is al bijna een week spoorloos dus ik vrees dat ik hem gewoon ergens verloren ben.

xoxo Tessa

dinsdag 27 oktober 2009

Infrarood lamp

Ben jij ook zo iemand die nooit uit de douche of het bad wil komen omdat de badkamer zo 'koud' aanvoelt vergeleken met het warme water? ik wel! ik zeurde er al maanden over en nu had mijn vader er iets tegen gevonden in de Media markt. De philips infrarood lamp!

Sommige zwembaden hebben ook al zo'n soort 'cabine' waar je dan geld moet in stoppen om je "droog" te laten warmen. Ik gebruik de lamp eigenlijk gewoon als hitte bron :) ik zet hem op ongeveer 25 minuten want ongeveer zo lang heb ik nodig om me te douchen en aan te kleden. Wij hebben een redelijk open douche dus als je de lamp daar naartoe richt heb je het altijd warm.
echt DE uitvinding voor mij! :)
je vind hem dus bij de Media markt voor rond de €120 (weet de exacte prijs niet meer).

xoxo Tessa

zondag 25 oktober 2009

Dagelijkse make-up & volgorde

Ik schreef al een keer over de producten die ik dagelijks gebruik maar natuurlijk durft dit wel eens veranderen. Lipgloss en oogschaduw is van dag tot dag anders maar voor de rest gebruik ik momenteel dagelijks:


1. Hema baked bronzer
2. Gosh looong mascara
3. Mac stick concealer
4. Mac fluidline 'blacktrack'
5. Wetnwild wenkbrauw palletje
6. L'oreal blush delicieux 'candy cane pink'
7. Mac studio moisture tint
8. Catrice highlighter

Misschien is het handig om mijn volgorde er even bij te zetten?

ik zorg altijd eerst dat mijn gezichts make-up af is.
- tinted moisturizer van Mac/of gewoon mineraal poeder (waar ik die dag zin in heb)
- een beetje concealer onder mn ogen
- bronzer op wangen en neus
- op de appeltjes van mijn wangen wat blush
- highlighter op jukbeenderen en neus
- wenkbrauwen doen met het wetnwild palletje
en dan begin ik pas aan de ogen :)
- eyeprimer als ik van plan ben oogschaduw op te doen
- oogschaduw
- eyeliner
- wimperkruller
- mascara
en dan lipstick of lipgloss en ik ben ready.

dit is natuurlijk mijn persoonlijke voorkeur, anderen doen net liever eerst hun oogmakeup.

xoxo Tessa

donderdag 22 oktober 2009

Lekker ruikende producten

Vandaag post ik weer een van mijn geniale bedenksels van in de bus (ik zit door de week in totaal ongeveer 2,5 uur per dag in de bus van en naar school).

Ik ga het hebben over beauty producten met een lekkere geur, en dan niet de overduidelijke dingen die altijd lekker ruiken zoals parfum of bodylotion.


1. Nivea Diamond Gloss spray: het is een spray die je haar meer glans zou geven, over de werking hiervan heb ik mijn bedenkingen maar ik gebruik hem toch want ik vind hem lekker ruiken naar bloemetjes :)

2. Leave in conditioner van inecto: ok alle dingen van inecto ruiken lekker naar cocos maar ik heb momenteel alleen dit product in huis en mijn haar ruikt echt nog uren lekker als dit spul erin zit.

3. Olaz zelfbruiner: deze verdient alleen al een plaatsje hier omdat hij niet stinkt naar zelfbruiner! hij ruikt eerder naar een lekkere zachte creme zoals die blauwe nivea potten.

4. Mac fix+: ik snap niet dat sommige mensen zeggen dat dit product stinkt... het ruikt lekker fris en bloemig en je blijft het nog een tijdje ruiken nadat je je gezicht ermee onder hebt gesprayd :p

5. Lipproducten van Mac: zowel de glossjes als lipsticks van Mac ruiken naar vanille, not bad!

6. Lipproducten van Sephora: hierbij moet je opletten! er zijn lipsticks in het assortiment die een minder aangename geur hebben maar de gloss en lipsticks wat ik heb ruiken heel lekker zoet, bijna naar snoepjes.

7. L'oreal blush delicieux: ik weet niet of het aan mijn kleur (candy cane pink) ligt of dat alle blushes van deze lijn zo ruiken maar telkens als ik deze blush openmaak ruik ik frambozen :d

xoxo Tessa

woensdag 21 oktober 2009

Mijn stash: cheap edition

Ik krijg af en toe berichtjes met de vraag waarom ik niet meer over budget spullen schrijf en geloof me ik doe mijn best! er zijn een aantal budgetmerken die ik heel fijn vind: Gosh, Manhattan, Wetnwild... en daar probeer ik dan ook af en toe iets over te schrijven maar ik probeer eerlijk gezegt al een half jaar mijn stash te 'verbeteren' door kwaliteits producten van bevoorbeeld Mac te kopen.

Maar cheap is niet altijd slecht en ik heb uiteraard nog altijd een aantal dingen in mijn stash die héél budget vriendelijk zijn, die laat ik jullie vandaag zien:


Bronzer van de fancy (was gratis en deze is eigenlijk best wel slecht), het wenkbrauw potloodje van de hema en wenkbrauwpalletje van wetnwild zijn wel goed:
de catrice highlighter, hema bronzer en catrice mineral powder werken alle 3 super!
oogschaduws van hema, h&m en pimkie. Die van de hema en h&m hebben best veel pigment maar dat zijn eerder van die carnaval kleurtjes die ik nooit draag.
Lipspullies van catrice,hema,essence, miss sporty en wetnwild. Ik ben heel kieskeurig qua lipproducten dus dat wil zeggen dat deze dingen niet walgelijk of vreselijk zijn anders lagen ze al lang in de vuilbak :)
Alles samen gegooid:
Dt zijn al mijn echt goedkope make-upjes (onder de €5) als ik er geen over het hoofd heb gezien. Het is niet veel maar ik gebruik zogoed als alle dingen ervan.
en voor de rest bestaat mijn stash nog uit de middeklasse: gosh, l'oreal ... en de high end brands: mac,lancome...

xoxo Tessa

maandag 19 oktober 2009

Matchende nagels en lippen

Hmz nude nagels zijn helemaal hip en nude lippen ook! die slimme vaststelling maakte ik toen ik onbewust thuiskwam met een nagellakje van Catrice en een lipstick van Mac die bijna precies dezelfde kleur hadden! ook toevallig een mix van budget & kwaliteits make-up.

Catrice 'Cotton candy' , deze heeft een paar laagjes nodig om wat dekking te geven, ik heb op de foto 2 laagjes op, ik denk dat hij met 3 wel helemaal dekt.
Mac Hue lipstick , ik hou van nude lips maar een zachte roze nude voor deze winter had ik eigenlijk nog niet (Darling van gosh is bevoorbeeld wel heel opvallend nude, meer iets voor de zomer voor mij persoonlijk).
deze lipstick heeft een glaze finish, daar bestaan er maar een 6-tal lipsticks van en blijkbaar hoort Hue daarbij. Toen ik thuiskwam en de finish las was ik wel even bang dat hij minder smooth zou zijn en mijn lippen zou uitdrogen maar dit was gelukkig niet het geval.

Ik merk wel dat je wat meer moet opsmeren als bij andere Mac lipsticks maar misschien ligt dat weer aan mijn donkere lippen (?) of ze zijn gewoon wat minder dekkend maar ik vind hem echt perfect. Mooie roze nude lips zonder glitters of shimmer.
Matchen jullie wel eens je nagellak aan iets? (kleding,lipstick,oogschaduw?)

xoxo Tessa

zondag 18 oktober 2009

Babyliss ST86E styler

Yup, ik heb me een nieuwe stijltang aangeschaft. Ik besefte me onlangs dat ik mijn vorige stijltang al bijna 3 jaar heb, niet dat dat erg is maar zo goed was hij nu ook weer niet en ik had er ook maar €35 voor betaald dus ik vond dat ik wel weer een nieuwe mocht bestellen.

& dit is hem geworden: de Babyliss ST86E styler

ik wist totaal niet welke ik moest kopen dus ik heb gewoon een besteld bij mn papa in de winkel (computer & elektrozaak, handig). Het merk maakte me totaal niks uit als hij maar regelbaar was in hitte en dunne platen had.
Misschien herhinneren jullie je nog mijn post over de Chi tang waarin ik zei dat die mijn haren gewoon kapot maakte! ik heb heel dun haar en de chi was gewoon te heet voor mijn haar en je kan de temperatuur niet veranderen.


Ik heb deze babyliss stijltang nu een week uitgeprobeerd en hij is perfect voor mij! ik heb opzich redelijk stijl haar, alleen een beetje slag en ze durven wel eens naar alle kanten springen omdat ik veel laagjes in mijn haar heb, dus sorry ik kan geen garantie geven dat hij super werkt tegen krullen. Ik merk dat als ik een plukje stijl (zie foto hierboven) dat ze mooi glad en shiny worden, ik was zelfs vergeten een heat protector in mijn haar te spuiten en toch had ik geen kapot haar :)

Met andere woorden ik ben heel tevreden over deze stijltang. Hij kost rond de €50 en is regelbaar van 130 tot 230 °C. Je kan hem vast ook ergens online kopen.

enige -punt wat ik kan bedenken: het snoer mocht wel iets langer, maar dat probleem hebben veel haartangen.

xoxo Tessa

zaterdag 17 oktober 2009

Gosh lipstick: Mermaid

Raad eens wat ik uit de kruidvat rommelbak gehaald heb? een nieuwe gosh lipstick :) voor €3 hihi. Het enige nadeel was dat hij goed dichtgeplakt was en ik dus niet zeker wist hoe de kleur er ging uitzien, ik kocht hem dus op de gok:
De kleur heet Mermaid en is een oudroze kleur met shimmer. Het is een kleur wat ik nog niet had en al zeker geen €7 aan zou hebben uitgeven, maar opzich is hij wel mooi omdat hij niet veel afwijkt van mijn eigen lipkleur:

lipswatch:


check trouwens even mn hand na een bezoekje aan de Mac counter:

vol lipstick swatches! :) allemaal pinks & nudes natuurlijk , heb ook weer eentje gekocht maar dat zien jullie een andere keer wel.

xoxo Tessa

vrijdag 16 oktober 2009

Gosh holographic

Holographic lakjes, ik heb ze altijd wel cool gevonden maar durfde me er niet echt aan wagen.
Maar zoals ik me over zwarte nagellak heen heb gezet (durfde ik eerst ook niet) heb ik dat nu ook met dit gedaan en het is het helemaal waard want ik vind hem zo damn pretty!



en de foto doet hem dan nog niet eens recht want holographic lakjes reflecteren mooi in het licht.
deze kost €7 bij het kruidvat.

Gosh heeft trouwens ook een holographic pigment in het assortiment maar met een discobol op mn ogen rondlopen doe ik eigenlijk nooit, dus deze heb ik toch maar laten liggen:

ziet er wel leuk uit hé?

update over de nagellak: ik draag hem ondertussen 2 dagen en hij is al op elke nagel gechipt :s is deze bij iedereen zo slecht of heb ik een productiefoutje gekocht?
De dekking begon ook gewoon weg te gaan in de loop van de dag en er kwamen allemaal lijntjes in, very strange :( als dit bij anderen niet zo is ga ik hem opnieuw kopen.

xoxo Tessa

donderdag 15 oktober 2009

Highlighters

Vandaag laat ik jullie het verschil zien tussen mijn 2 highlighters, dit is misschien handig voor meiden die nog geen highlighter hebben of juist een nieuwe willen.

Ik gebruik zelf dagelijks highlighter: een beetje op mijn neus en jukbeenderen, dat ziet er mooi uit als de zon of gewoon licht op je gezicht schijnt. Zelf betrap ik me erop dat ik sneller grijp naar mijn poeder highlighter, simpelweg omdat dit sneller werkt in de ochtend.

Vloeibare highlighter van Kruidvat en de poeder is van Catrice:
Swatches (links kruidvat,rechts catrice):
Hierboven zie je goed het verschil tussen een vloeibare en een poederachtige highlighter.
Ik vind het opzich allebei wel mooi, het ligt eraan waar je liever mee werkt.

xoxo Tessa

woensdag 14 oktober 2009

Whats in my schoolbag

Oopss.. ik kom er ineens achter dit ik nog een tag te doen heb :)
Katia tagde me een maand terug ofzo voor een whats in my bag post en omdat ik nog niet begonnen was met school zei ik dat ik hem later wel zou doen en dat is dus nu:

Ik sleep alles mee in deze grote invito bag
Schoolspullen, een boek voor in de bus,water,portemonnee,zakdoekjes, een deo en keelsnoepjes zitten er gewoon standaart in:

een make-up bag heb ik me nog altijd niet aangeschaft dus voorlopig steek ik mijn beautyspulletjes in zo'n zijvakje met ritssluiting haha. Ik heb meestal best veel bij, dit steekt er allemaal in mijn tas qua make-up:
-spiegeltje
-wenkbrauwpoeder
-bronzer met kleine kwast
-oogpotlood
-concealer palletje
-2 lipsmackers
en dan de kleur wat ik die ochtend op mijn lippen doe (voor bij te werken), die dag was dat toevallig de sephora lipstick maar dat wisselt dus dagelijks.

xoxo Tessa

dinsdag 13 oktober 2009

Top 5 nagellak

1. Gosh wild lilac
2. Catrice red blossom
3. Arcancil arrogant black
4. Maybelline red seduction
5. Arcancil wild purple

Het zijn niet alleen kleurtjes die ik graag en vaak draag maar ze zijn stuk voor stuk ook heel fijn in het aanbrengen! zoals je kan zien ben ik eerder voor de donkere kleurtjes momenteel maar in de zomer heb ik vast een totaal andere top 5.

Alle bovenstaande lakjes komen trouwens van het kruidvat, let wel op niet veel filialen hebben het merk Arcancil.

maandag 12 oktober 2009

Bruin zonder zon kuur

Je kon in mijn laatste 3 to use post al lezen dat een van de producten die ik probeer op te maken de Kruidvat bruin zonder zon notenmelk is en ik ga er nu echt aan beginnen!

Ik heb nog een supergoede bruin zonder zon staan van Olaz waar ik jullie een andere keer meer over vertel omdat ik eerst deze van het kruidvat wil opmaken:


Deze fles is een beetje doorzichtig en dat vind ik altijd wel fijn omdat je dan kan zien hoeveel er nog precies inzit, deze is overduidelijk nog voor meer dan de helft vol. Opzich is dit mijn 2de favoriet onder de zelfbruiners (op nr 1 staat Olaz).

Pro's:
- ik gebruik deze zowel op mijn lichaam als gezicht en dat is niet voor alle zelfbruiners weggelegd.
- de geur is niet zo erg als bij andere zelfbruiners, zoals de naam al zegt ruikt hij een beetje naar noten.
- het is een bruinzonderzon gemengd met body lotion wat meestal al een minder vlekkerig resultaat geeft

Contra:
- als je te fanatiek smeert kan je alsnog met vlekken opstaan, je moet deze echt opbouwen in dunne laagjes als een bruin zonderzon kuur -> bv 2 a 3 dagen na elkaar smeren.

voor de rest zie ik echt geen nadelen aan deze zelfbruiner! en geloof me ik heb al bijna alle merken uitgeprobeerd en er zijn duurdere die je ofwel oranje maken ofwel vlekken geven.

xoxo Tessa

zondag 11 oktober 2009

NOTD


Nail of the day: Sephora L22 curaçoa

Heb 1 laagje op, het is een mooi teal kleurtje maar toch niet zo super bij mijn momenteel ziekelijk witte handen. Ik denk dat ik hem dus ga bewaren tot de zomer :)
btw: ik weet niet of er komende week elke dag een post gaat verschijnen omdat ik niet vooruit heb kunnen schrijven en ik waarscheinlijk morgen terug naar school ga.
xoxo Tessa

zaterdag 10 oktober 2009

Mac wishlist

Ben even inspiratieloos door alle medicijnen enz dus mijn excuses hiervoor, ik laat jullie vandaag gewoon even mijn wishlist zien van de nieuwe mac collecties:

Young punk eyeshadow - style black collectie

Seriously hip nagellak - style black collectie

Fuschia Fix lip conditioner - Dsquared2 collectie
Lip erase - Dsquared2 collectie

Nude rose Lipstick - Dsquared2 collectie

Yup veel lipproducten :) het valt nog te bezien of ik ze in het echt ook allemaal mooi vind want ik ben al een maand niet meer bij mac geweest, als ik helemaal genezen ben wil ik meteen naar Maastricht (of Antwerpen)!
xoxo Tessa

woensdag 7 oktober 2009

Mac Cremesheen Glasses

Ik zag laatst op ACW iets leuks van Mac wat ik nog niet heb (en wel wil proberen): de Cremesheen glasses.

Ik weet niet of het iets nieuws is of iets wat al eerder is uitgekomen maar het doet me denken aan een Dazzleglass zonder glitters.




De collectie waarbij ze uitkomen heet de Creamteam collection, deze bestaat uit een aantal creamsheen lipsticks en dus de creamsheen glasses. De collectie zal binnen een aantal maanden ook bij ons in de Mac winkels te vinden zijn. Hebben!!!
xoxo Tessa

Geen update

Heey allemaal,

Morgen word ik geopereerd aan mn wijsheidstanden dus ik ben ten vroegst vrijdag terug.

xoxo Tessa

dinsdag 6 oktober 2009

Nieuwe favo bodybutter?

Hmz mijn school week is weer begonnen dus verwacht je maar aan korte updates maar ik doe mn best om toch elke dag iets te posten.

Anyways -> ik wil jullie vandaag iets vertellen over de favoriete bodybutter van mijn moeder: de Moringa body butter van The body shop.

Ik had nog nooit van de naam Moringa gehoord maar op het doosje staan bloemetjes dus ik ga er vanuit dat ik de geur het best kan beschrijven als een bloemetjesgeur :p

Mijn moeder is gek op de bodybutters van The body shop en ik denk dat ze al bijna elke geur heeft gehad en deze was me eigenlijk nooit opgevallen omdat ik geen 'waaw gevoel' had wanneer ik aan het doosje rook. Maarr.. ik heb me er nu al 2 keer op betrapt dat ik aan mijn moeder vroeg welke parfum ze op had terwijl ze gewoon deze bodybutter ophad! je moet absoluut GEEN parfum gebruiken in combinatie met deze bodybutter want dan ben je een wandelende geurbom.

Ik smeer er zelf mijn benen en armen mee in als ik uit de douche kom dan blijf je hem toch een hele tijd ruiken. Nu we hem samen gebruiken gaat hij helaas wel snel op :)


Ze zijn wel redelijk prijzig, ik geloof dat je €15 betaald voor een fullsize pot.

xoxo Tessa

maandag 5 oktober 2009

Pantene haarmasker

Misschien hadden jullie het al gelezen, misschien nog niet maar ik heb dus sinds kort een nieuw haarmasker in gebruik. Voor informatie: Ik verf mijn haar al van 14/15 jaar denk ik, ik begon met een paar highlights en zo werden het er steeds meer. Ik ben van nature brunette en iedereen weet dat je haar blonderen niks goeds doet voor je haar. Ik ga dan ook proberen om meer bruine schakeringen in mijn haar te laten verven, ik zeg proberen omdat ik deze maand ook bruin erdoor had maar daar is al bijna niks van overgebleven door het wassen.

Maar in tussentijd werd mijn haar wel redelijk droog van het blonderen en de puntjes zagen er ontdanks ze bij te knippen niet meer gezond uit vandaar dat ik het masker gekocht heb. Helaas ben ik niet zo slim geweest om een 'voor-foto' te maken maar zo ziet mn haar er uit na 2 behandelingen met het masker:

Het is nog niet perfect hersteld maar ik weet ook niet of ik dat mag verwachten, het ziet er in ieder geval wel gezond uit en het voelt zacht aan.

Een haarmasker gebruik je best maar 1 keer in de week (in plaats van je conditioner doe je er dan een maskertje in). Dit masker heeft echt een typische shampoo-geur en dus geen extra toegevoeld lekker geurtje ofzo dat is wel jammer. Voor 4 à 5 euro heb je deze grote pot vzn 200ml bij het kruidvat:



xoxo Tessa

zondag 4 oktober 2009

Layout


Yup, ook ik heb besloten voor een nieuwe strakkere layout te gaan.
Ik vind de plaatjes die ik invoeg nu zowieso mooier uitkomen met de witte achtergrond en het plaatje bovenaan is Fergie voor de vivaglam collectie van Mac voor de mensen die het nog niet weten :) ik hoop dat jullie em ook leuk vinden.

Dank aan Robin voor alle hulp, je bent een schat ;)

love,
Tessa

Haul 3 oktober


Ik ging gisteren eigenlijk alleen naar de stad om een nieuwe cd op te halen maar mijn oog viel weer op de sephora die helemaal bijgevuld was! er stonden echt nog bakken in overvloed. En voor die €10 kon ik me niet bedwingen en ik heb nog 3 dingetjes gehaald :)
- nagellak ' curaçao'
- 2 lipsticks
- dat papiertje met kleurtjes op zijn staaltjes oogschaduw wat ik erbij kreeg , origineel!

Ik begin al een heuse Sephora lipstick collectie te krijgen door dat prijzencircus (ja weer allemaal nudes & pinks hihi):

De 2 meest linkse zijn nieuw en de rechtse 2 had ik dus al. Zoals je kan zien zijn die nieuwe een beetje anders afgesneden vanboven en ze ruiken ook een beetje chemischer.

swatches in dezelfde volgorde van hierboven:

xoxo Tessa