maandag 28 mei 2012

Experimenteren met kleur: oogschaduw

Kleurtjes oogschaduw, voor veel vrouwen is het maar iets engs, iets waar ze maar braafjes van af blijven. Iets wat ik kan begrijpen! Ik werk ook fulltime en zal ook niet komen opdagen op mijn kantoor met een glitter winged eyeliner maar in mijn vrije tijd durf ik wel experimenteren met kleur.

Op straat zie je wel eens oude vrouwtjes met blauwe oogschaduw tot aan hun wenkbrauwen, dat is dus hoe het niet moet. Ik moet zeggen dat ik gewoon 1 kleur op het ooglid geveegd ook niet mooi vind, het ziet er niet geblend uit en het is gewoon 1 vlek met kleur. En vrouwen met die look geven gekleurde oogschaduw nogal een slechte naam vind ik, als ik vroeger met een vriendin een gekleurde oogschaduw kocht zei ze dan ook: 'wat? geel? dat kun je toch niet gebruiken?' Nou.. waarom niet? Er zijn trucjes genoeg om wat kleur te verwerken in je dagelijkse look.

Heel opvallend is zoals ik al zei de gekleurde liner:
Ik heb zelf geen fijne gekleurde eyeliner in huis dus zelf draag ik dit nooit. De paarse van Gosh die ik op bovenstaande foto op heb is nogal waterachtig, moeilijk aan te brengen maar met de juiste liner kan het mooi zijn! Zo had ik bijvoorbeeld op mijn vorige werk een collega die wel regelmatig een blauwe liner ofzo droeg (zij was schoonheidsspecialiste dus dan kan dat prima op het werk) en het stond haar.

Een makkelijker draagbare vind ik het gekleurd lijntje onder het oog:
Het is gemakkelijk om aan te brengen, kan met elke kleur en kan voor een echte 'pop' zorgen. Dit durf ik wel eens dragen bij een saaie zwarte outfit ofzo. Dit is een goeie voor als je misschien wil beginnen met af en toe kleur toevoegen aan je oogschaduw, je krijgt er vast complimentjes over als je het eens probeert.

Dan mijn favoriet, een kleurtje blenden in je crease:
Ik heb hier niks anders op dan een lichtpaarse kleur in mijn crease, wat eyeliner en mascara. Het duurt nog geen minuut om 1 kleurtje in je crease te blenden met een fluffy kwast en toch geeft het al een hele andere look.

Als je nog een stapje hogerop wil pak je er een iets donkerdere kleur bij:
Hier heb ik eerst de lichte kleur in de crease geblend zoals op de vorige oog-foto en daarna de donkerdere kleur enkel aan het uiteinde van de crease:
Het verschil is subtiel maar ziet er al een stuk mooier uit, door donker en licht te gebruiken geef je de ooglook wat meer dimensie.

Dragen jullie wel eens kleur op je ogen? en hoe?

xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Eva M. zei

Goh felle kleuren, ik heb er zoveel liggen maar ben soms bang dat het too much is. Zoals jij het toont moet ik het eig wel vaker doen, een subtiel lijntje onder de ogen staat prima !

deijsprinses zei

Ik vind dat roze lijntje echt super staan!

Kaya zei

Ik draag sinds kort dagelijks rode oogschaduw, maar dat is als gevolg van uitslag haha. Ok not funny. Ik heb een paar felle kleuren oogpotlood en die draag ik soms (vooral zeegroen)onder mn oog als eyeliner. Ik vind het zoals jij het doet wel heel mooi, het moet idd een beetje subtiel blijven. Sommige vrouwen zien eruit als iemand hen op hun ogen heeft geslagen :S

Katrien zei

Wow die laatste vind ik wel heel erg leuk! Ik gebruik ook soms kleur maar niet elke dag

Lara zei

ik draag bijna altijd felle kleuren en zelden neutrale kleuren

Delphine zei

Ik draag eigenlijk liever kleuren als nude op mijn ogen. Ik vind het heel leuk om looks te maken met bvb blauw of groen of paars, tot zelfs roze. Ik breng ze op mijn bewegend ooglid aan en in de crease gebruik ik dan een iets zachtere donkere en minder opvallende kleur. Een eyeliner lijntje maakt de look naar mijn mening altijd een stuk minder fel kan er ook aan liggen dat ik vaak ietwat dikkere lijntjes zet waardoor veel van de look wegvalt

Amanda zei

Ik draag heel erg vaak felle kleuren, kan mij niet kleur genoeg zijn!