dinsdag 15 mei 2012

Tips: Hoe een teveel aan producten opmaken

Dit artikel bevat random foto's van dingen die ik de afgelopen jaren zoal heb opgemaakt.

Bij mijn laatste 'opgemaakt en weggegooid' artikel kreeg ik de vraag of ik geen tips had voor mensen met een grote stash die ook wel eens wat willen opmaken. En ja die heb ik! Als jij iemand bent met 10 douchegels in de kast, 20 lipglossjes en 15 parfums lees dan zeker verder, al is het maar voor de motivatie ;)

1. Bodylotion, bodybutter, douchegel..: 
Ik heb dit 'the hard way' geleerd. Jaren geleden had ik een hele kast vol met allemaal heerlijke bodylotions, scrubs, douchegels... Ik spaarde mijn favorieten expres op, die gebruikte ik dan bijvoorbeeld alleen voor een speciale gelegenheid. Tot ik op een dag mijn favoriete body butter uit de kast haalde en hij was rot!!! Mijn heerlijke Bodyshop product was gaan stinken, zo zonde.

Bijhorende tip: hoe fijn of duur je product ook is, gebruik hem niet te zuinig. Op alle verzorgingsproducten staat een indicatie van hoe lang je het product ongeveer mag gebruiken, als je denkt dat die tijd wel bijna verlopen is begin dan royaal te smeren! Zo smeer ik normaal alleen mijn benen in met body butters maar als ik het gevoel heb dat ik het product bijvoorbeeld al een jaar heb smeer ik zowat elke dag mijn hele lijf er mee in, zo geraakt hij wel op.

 2. Nagellak:
Dit is een moeilijke omdat nagellak niet snel 'op' gaat. Je denkt al snel 'ohh er zit nog zo veel in' terwijl je meestal niet eens aan de nagellak op de bodem komt, gezichtsbedrog dus want je zal nooit de laatste druppel er uit krijgen.

Bijhorende tips: Bij dit product ben ik gewoon heel streng, komt er niet genoeg meer op het kwastje? is de textuur een beetje veranderd? weg ermee. Ga niet klooien met nagellak verdunner tenzij het echt je lievelings dure nagellak is waar je nog een paar keer van wil genieten. Bij een Essence lak zou ik hem bijvoorbeeld gewoon weggooien en desnoods opnieuw kopen.

Nog een tip is marble nails maken, klik *hier* voor mijn artikel erover. Neem je oude of bijna lege nagellak en in plaats van een druppeltje lak in het water te laten vallen giet ik dan gewoon een hele scheut nagellak in het water. Je zal er nog een keer mooi marble nails mee kunnen maken en kan de flesjes nagellak daarna gewoon weggooien, je hebt er het laatste nut uitgehaald.

 3. Lippenbalsem:
Dit vind ik zelf ook een lastige, als je veel lipproducten hebt dan lijken ze wel nooit op te gaan.
En toch is het ontzettend vies om dezelfde lippenbalsem of gloss 4 jaar aan een stuk te gebruiken, dat gaat gewoon niet zonder dat er miljoenen bacteriën in gaan wonen.

Bijhorende tips: stop 1 lippenbalsem in je tas die je dagelijks mee naar school of het werk neemt. Als je lippen al maar ietwat droog aanvoelen, smeren! Op je schoolbank (of bureau bij een zittend beroep) kun je ook al een lippenbalsem of gloss leggen, als je hem ziet liggen zal je er sneller naar grijpen.

Nog een tip die ik zelf toepas is een lippenbalsem op je nachtkastje leggen. Bij voorkeur een doorzichtige want dan kun je hem ook als 'noodoplossing' op droge plekjes smeren of jeukende plekjes als een muggenbult. Oh en je hoeft s'avonds ook niet zuinig te zijn met je lippenbalsem, smeer maar een dikke laag op je lippen op als 'night treatment', zeker weten dat je dan met smooth lips opstaat.

 4. Parfum:
Again iets wat voor iemand met een grote collectie niet makkelijk is om op te maken, je kunt maar 1 parfum per keer dragen.

Bijhorende tips: opnieuw is de 'wees niet zuinig' tip hier heel belangrijk, ook met parfum die slecht is geworden/anders gaan ruiken heb ik helaas ervaring. Als je graag zware parfums draagt is veel opspuiten natuurlijk geen optie, je wil niet dat de mensen om je heen in zwijm vallen. Maar met frisse parfums spuit ik gerust wel eens wat in mijn haar (niet elke dag, alcohol is nu niet echt super voor je haar) maar ook over mijn kleding.

En geef maar toe, als jij iemand bent met een grote parfum stash heb je er zeker een paar tussen zitten waarvan je denkt 'mwa' en je draagt ze als gevolg haast nooit. Gebruik deze parfums als roomspray! desnoods als toilet spray. Ik heb dit met Zara Rose, hij is cheap en best lekker maar ik ga hem nooit opkrijgen want daar gebruik ik hem niet genoeg voor. Ik spray deze dus soms gewoon in huis, een beetje hetzelfde idee als bij een lekkere geurkaars.

5. Haarproducten:
Guilty! Ik heb hier zelf nog mega veel flessen shampoo en conditioner staan, meerdere leave in conditioners en niet te vergeten die 3 flessen glansspray die ik bijna nooit gebruik. Juist ja, hier kan ik zelf misschien nog wel tips voor gebruiken ;) Maar ik doe toch mijn best om wat tips uit te delen.

Bijhorende tips: Ik ben zelf soms te lui om iets extra's in mijn haar te doen na het douchen. Gewoon shampoo en conditioner of een masker en hup klaar is kees. Maar eigenlijk is het weinig moeite om wat mousse te pakken of die styling creme die je kocht om je haar te beschermen tegen de hitte. Vooral met de glansspray heb ik me voorgenomen om nu gewoon eentje op mijn wastafel te zetten in de badkamer, samen met een serum. Tijdens het föhnen zie ik die producten dan staan en kan ik ze net zogoed even in mijn haar doen.

Natuurlijk heel logisch allemaal als je het zo leest maar je moet het natuurlijk wel doen :p Hopelijk heb ik er weer wat mensen mee kunnen inspireren. En anders lees je nog meer eens mijn artikel over 'genieten van je producten'.

xoxo Tessa

11 opmerkingen:

Eva M. zei

Leuke tips ! Ik ben er zelf best wel goed in om producten op te maken. Zoals met bodylotion enz, dan ga ik smeren als een gek :p

BeautyLoves zei

Haha, leuke tips! En je hebt gelijk, een product moet je gewoon gebruiken, anders is het toch spijtig dat het na een tijd rot of slecht zou zijn? Ik zet standaard een lipbalsem of gloss in de pennenbak op het werk en zo gebruik ik dat veel vaker, anders vergeet ik het.

Katrien zei

zalig artikel, kan veel van de tips gebruiken

Kim zei

nog een kleine tip, gebruik geen 10 flessen door elkaar als je ze op wilt maken! gebruik ze 1 voor 1 tot ze op zijn anders lijkt er nooit een eind aan te komen! ik heb geen moeite met dingen opmaken, maar ik heb wel ontzettend veel, haha

MissEvie.nl zei

Wat een leuke en handige tips!! Die kan ik wel eens gaan toepassen :-)

Pimpernell zei

Vind ik een héel leuk artikel!! Thanks for sharing!

Kashmira zei

Echt een heel handig artikel dit! ik heb ook nog wat producten die ik wel snel zou moeten opmaken tot dat het te laat is

Cynthiiaa zei

Haha, hele goede tips! Zelf ben ik nu ook van het opmaken, terwijl ik dat voorheen niet was. Ik probeer gewoon lekker overal van te genieten. Is het op, dan is het echt op. :)

W.N.I.S. zei

Leuk geschreven en fijne tips! Ik probeer ook oude producten op te krijgen en eigenlijk is het ook gewoon heel fijn als je weer iets weg kunt gooien en het wat opgeruimder wordt. Gebruik helaas nog wel 4 verschillende lipbalms, 3 shampoos etc. Dus toch maar 1 voor 1 proberen ;-)

Peggy Timmermans Visagie zei

Heel leuk artikel Tessa! Ik geef veel weg, dat helpt uiteraard ook wel een beetje :) En dan maak je nog iemand gelukkig.

Melissa zei

Ik vind ook dat je producten gewoon moet gebruiken want daar zijn ze voor! ;-)