zondag 5 juli 2009

Mac Creme d'nude


Creme d'nude is zoals de naam al zegt een van Mac's bekendste nude lipsticks. Normaal gezien hou ik niet van lipsticks omdat ze snel gaan uitdrogen op je lippen en ik vind ze gewoon niet fijn aanvoelen! maar omdat iedereen zo te spreken was over die van Mac wou ik er wel een proberen, ik vroeg naar een lichte en draagbare kleur en de make-up artist raadde me deze aan.

Nu moet je bij Mac wel opletten met de finish! je hebt lipsticks die onder de categorie 'matte' of 'Satin' horen en deze zijn wat droger maar ook dekkender. Wil je een zachtere lipstick met glossy effect kies dan voor een 'Lustre' zoals Vivaglam5 of voor een 'Cremesheen' als Creme d'nude. Er bestaan nog andere soorten finishes maar daar ga ik even niet over uitwijken.

Creme d'nude is dus een Cremesheen en hij is echt perfect voor mij! mensen vragen zelfs of ik een lipgloss erover heb gedaan, terwijl dit gewoon de finish is.
Op foto toont hij wel iets rozer dan hij is maar nu heb je een idee van de formule.

Ik heb trouwens best veel pigment in mijn lippen dus een lipstick of gloss dekt meestal niet voldoende bij mij, maar met deze heb ik daar geen probleem mee. En voor de mensen die bang zijn om het effect van te lichte concealer-lips te krijgen, als je de juiste lipstick koopt voor jouw huidskleur kan dit normaal niet gebeuren en je kan altijd raad vragen aan de mua.

Zelf vind ik bevoorbeeld de kleur Myth of Creme d'nude echt not done voor meisjes die heel bruin zijn van de zon of zonnebank, dat kan je de foute barbie-look opleveren die je echt niet wil. Wel vind ik de slimshine in 'Bare' een aanrader voor meisjes met een donkerdere huid, iets donkerdere beige's en rozes zouden mij dan weer totaal niet staan.

zoals je kan zien is 'Bare' (links) een veel warmere kleur maar nog steeds een nude

Ik ga in ieder geval volgende keer zeker opnieuw voor een Cremesheen of andere 'zachte' formule maar dan in een roze of peachy tint.

5 opmerkingen:

steffi zei

ik heb al veel positiefs gehoord over bare, misschien moet ik die maar eens aanschaffen :D (past wellicht bij mijn donkere haren enz).

ziet er heel mooi glossy uit! mooi effect!

LadyLashes zei

ik hou ook niet van dat droge gevoel, echt heel vervelend maarja.
Creme d'nude staat je heel goed!

cin zei

mooi! ik dacht dat hij als myth zou staan zo lijkachtig maar hij past wel goed bij jouwn huid

Anoniem zei

staat leuk, wel duur

Anoniem zei

Gosh darling is ook een aanrader als je van nudes houdt