woensdag 24 augustus 2011

Zelf nagellak 'maken'

Ik had nog een oude top coat van Kruidvat liggen die ik nooit meer gebruikte, online vloog de tip wel vaker voorbij dat je hier zelf een kleurtje van kan maken met gebruik van pigments.

Omdat ik zelf in het bezit ben van enkele Gosh pigments besloot ik het voor de lol te proberen. Ik haalde de sifter uit mijn roze Gosh pigment en kon zo gemakkelijk met een vijl wat pigmentpoeder er uit scheppen en overgieten in de tranperante nagellak.
Ik probeerde wat met hoeveelheden en mengde het poeder goed door de lak. De kleur van de nagellak is echt precies geworden zoals die van de pigment! een donkerroze met goude shimmers:
Het is uiteindelijk echt een speciaal kleurtje wat ik bijvoorbeeld nog nooit in de winkels ben tegengekomen (misschien door de goude sheen erdoor?)
Door de grote hoeveelheid pigment dat ik bij de nagellak heb gedaan is de lak zelfs redelijk dekkend geworden! ik draag hier 2 laagjes:
Denk er aan dat dit maar een experimentje is, doe dit zeker niet met je goede topcoat of dure pigmentpoeder. Ik denk ook niet dat zo'n zelfgemaakte nagellak erg lang goed zal blijven doordat je er zelf spul aan hebt zitten toevoegen maar het is wel leuk om eens te maken.

xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Kaya zei

Wat grappig! En mooi gelukt, aparte kleur idd!

(PS Weblog is bezig met groot onderhoud en mn blog ligt eruit)

Marie zei

Wauw, handig! Ik vind het wel een erg leuke kleur ^^.
x

Anoniem zei

Grappig maar wel effectief zo te zien

blushbaby zei

Erg leuk bedacht zeg !
ik ga het ook eens uitproberen !
en leuke blog !

Peggy Timmermans Visagie zei

Ik ben eigenlijk best benieuwd naar hoelang die blijft zitten!

Lissa zei

Heel erg leuk gedaan!
Heb het zelf ook al eens uitgeprobeerd. En ik denk dat ik net hetzelfde pigment heb gebruikt, is dit niet Rose Gold van Gosh?

Tessa zei

Peggy, blijven zitten deed ie wel maar in het flesje is de kleur minder fel geworden na een paar dagen (zeker omdat het topcoat was :d)

en Lissa, ja klopt dat is Rose gold! x