vrijdag 16 december 2011

Niet meer zonder haarmasker kunnen

Zoals jullie misschien wel weten heb ik best lang haar, dat heeft sowieso veel verzorging nodig. Maar ik herhinner me dus nog dat ik vroeger alleen shampoo en conditioner gebruikte, zo'n 3/4 jaar geleden toen ik nog korter haar had.

Even een voorbeeld van hoe mijn haar er de volgende dag uit ziet als ik een haarmasker heb gebruikt:
Ik heb het hier gewoon wat drooggeföhnd de avond ervoor en sta dan eigenlijk met bovenstaand haar op. Ik stijl of föhn het de dag zelf soms nog wat bij als ik tijd heb maar niet altijd, gelukkig heb ik redelijk stijl haar.

Maar verschrik je niet, dit gebeurde toen ik vorige week even geen masker in de douche had staan:
Met deze knopenboel stond ik op terwijl er de avond ervoor nog niks aan de hand was.. Ik verschrok er behoorlijk van en heb als noodoplossing een halve fles leave in conditioner moeten spuiten om het uitgekamd te krijgen! Ik moest namelijk een half uurtje later al vertrekken om te gaan werken, het haar opnieuw wassen was dus geen optie. Alsof het nog niet erg genoeg was voelde mijn haar die dag als touw :s brr heb het toen maar in een knot gedaan uit miserie.

Het kon niet aan de shampoo of conditioner liggen want ik gebruik al jaren dezelfde dus in mijn routine was niks veranderd buiten het vergeten van een haarmasker. Hier heb ik mijn lesje wel van geleerd hoor, ik stap de douche niet meer in zonder haarmasker. Misschien als ik mijn haar nog eens 'kort' knip dat ik weer genoeg heb aan conditioner maar voorlopig kan ik écht niet zonder.

xoxo Tessa

4 opmerkingen:

Eva M. zei

Ik gebruik zelden een haarmasker, ik zou het wel vaker moeten doen eigenlijk.

5minmakeup zei

Wilde gok, maar volgens mij zit je masker bomvol siliconen, waardoor je haar hier aan 'verslaafd' is geraakt. Het is moeilijk om je haar terug te laten wennen aan siliconenvrije producten, maar het loont zeker de moeite!

Tessa zei

^Hmz over zo'n dingen heb ik ook al nagedacht maar t zou eerder andersom zijn, heb bijna altijd duurdere maskers (siliconefree) dan shampoo's gehad

Amanda zei

Ik gebruik niet heel vaak een haarmasker, bij jou zie je wel verschil!