zondag 8 januari 2012

Wella professionals Pro Curl

Ik twijfelde al een tijdje om een curling wand te kopen. Het enige vervelende wat ik aan krultangen vaak vind is namelijk te 'klep'. Bij een curling wand kun je de pluk haar rond de staaf draaien, zonder vreemde knak in je haar te krijgen.

De Wella Pro curl:
Dit is een haartool die je alleen bij de kappersgroothandels kunt kopen, het zou dus best kunnen dat je er achter moet zoeken mocht je deze willen.

Hij heeft een handig scherm waarop de graden worden aangegeven (kan van 140 tot 200°) en is zo beveiligd dat hij vanzelf uitspringt na een uur. Er zit geen handschoentje bij zoals bij sommige curlingwands en dat vond ik eerst maar eng. Maar op zich kan je gerust zonder, ik heb hem nu al een paar keer gebruikt en terwijl ik echt niet handig ben met haar heb ik me nog niet verbrand.
Je gebruikt hem gewoon zoals op bovenstaande foto, je pakt een pluk haar en draait het rond de wand. Op bovenstaande foto gebruikte ik hem voor het eerst, je moet de pluk eigenlijk wat beter verdelen over de wand. De techniek vergt dus zeker wat oefening, ik 'sukkel' er duidelijk nog wat mee. Mijn puntjes waren bv. nog bijna stijl omdat ik het laatste plukje haar te ver vasthield (misschien toch maar een handschoen dragen dan?), dat wordt youtube filmpjes kijken!

Edit: ik ben er ondertussen achter dat je de curling wand beter ondersteboven kan houden. Met je arm in de lucht dus.
Je kan met deze tool ook strakkere krullen maken maar ik ben persoonlijk niet voor perfecte ronde krulletjes (als dit per ongeluk gebeurt ga ik er meteen met een kam door :p). Ik hou van de beachy uitgezakte look (Lauren Conrad haar). Al bij al moet ik nog wat oefenen met de curling wand maar het lijkt me nu al een fijn ding.

xoxo Tessa


10 opmerkingen:

Eva M. zei

Ik vind die klep aan mijn krultang ook vervelend, dan heb ik soms zo een knak zoals je zegt en kan ik helemaal opnieuw beginnen. Wel handig zo'n ding precies.

Kaya zei

Zo ben ik precies aan de mijne gekomen! Alleen was de doorsnee wat te dik dus nu gebruik ik nog gewoon mijn babyliss haha.
Wel verstandig om een goede te kopen! Ben wel benieuwd wat voor bescherming dus welk haarproduct jij vooraf gebruikt.
X

Tessa zei

Kaya ik heb tot nu toe altijd de heat spray van Toni&Guy gebruikt en vroeger ook wel eens de roze flesjes van L'oreal. Mijn voorraad begint te minderen dus ben zelf eigenlijk ook op zoek naar een nieuwe fijne beschermer! :)

Evelien zei

Handig! En een heel mooi resultaat! Ik twijfel ook al lang om er zo eentje te kopen :)

Unknown zei

Ik vind het juist wel fijn zo'n klep op een krultang. Ik ben anders bang dat ik mijn vingers verbrand :)

Kim zei

jammer hoor ik begon al een beetje te wennen aan iedere dag een artikel!

Liesewies zei

Ziet er goed uit! :)

Tessa zei

Ja heel jammer Kim maar dat haal ik gewoon niet. Ik werk een UUR van mijn thuis vandaan dus eer ik s'avonds uit de auto ben ben ik meestal kapot. Heb nu al wat vooruit geschreven zodat ik me er de hele week niet druk om moet maken :)

robin zei

klinkt goed! zag er ook mooi uit.

TahneevanErning zei

Dit lijkt mij handig!