zaterdag 21 juli 2012

Essie 'Mojito Madness' & Essence peel off base coat


Vandaag heb ik een dubbele review voor jullie klaarstaan!


Naar de 'Peel off base coat' van Essence (Limited edition) was ik al benieuwd vanaf het eerste persbericht. De basis lak zou er voor zorgen dat je (wanneer je je kleurtje zat bent) de nagellak er gewoon af kan trekken. Geen nagellak remover meer nodig? wow dat zou geweldig zijn.

Bij het aanbrengen van de base coat had ik een 'ieuw' gevoel. Je krijgt er een melkachtige witte basis van op je nagels, niet bepaald een smakelijk zicht:

1 laagje 'Mojito Madness' van Essie er over (ook een Limited Edition lakje dus snel naar het Kruidvat als je hem wil):
Van Essie nagellak ben ik altijd zeer tevreden, de meeste kleurtjes dekken gewoon perfect in 1 laagje.

Na een paar dagen wou ik de nagellak er af 'peelen' dus ik begon aan de onderkant en er kwam inderdaad best een groot stuk af:

 Helaas doet de base coat zijn werk niet al te schitterend, na een hele tijd peelen bleef dit over:
Van sommige nagels bleef nog de helft nagellak er op zitten en die kreeg ik er met geen mogelijkheid af. Ik heb dus alsnog de fles nagellak remover erbij moeten pakken, helaas.

Ik was dus al geen fan van de 'peel off base coat' maar om het verhaal nog erger te maken: er heeft een halve week plakkerig spul op mijn nagels gezeten wat ik er nog af heb moeten peelen! No way dat ik deze base coat nog ooit ga gebruiken...

Verkwist je geld dus niet aan de Essence base coat, investeer dan beter in een mooi Essie lakje zoals de 'Mojito Madness'.

xoxo Tessa

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb ook al andere mensen over dat plakkerig spul horen praten. Mailen naar essence en je krijgt vast een andere die volgens hen beter moet werken.

Eva M. zei

De nagellak is leuk, de basecoat not so much. Die ga ik niet kopen.

Tessa zei

Een nieuwe aanvragen gaan dan niet helpen als anderen er ook over klagen he. Vrees dat het product gewoon zo slecht is, het idee is goed maar daar blijft het bij :(

BeautyLoves zei

Hmm, zo'n peel off base coat lijkt me wel een beetje vreemd, sowieso. En hij werkt dan ook niet echt, dus ik zal inderdaad bij Essie blijven :)

MissEvie.nl zei

Het groene lakje is prachtig, maar wat een vreemde base coat! Goed dat je hier over schrijft want het werkt voor geen meter en heeft nog een nare nawerking ook!

Lifesplash zei

Die basecoat is echt heel raar, mmm? Dat Essie lakje is trouwens wel mooi. :D