maandag 23 juli 2012

Getest: budget wimpers


Over deze test heb ik eigenlijk onbewust jaren gedaan. Ik draag al zo'n 3 jaar regelmatig nepwimpers, sowieso voor elk feestje. Natuurlijk zijn de wimpers van Mac en Sephora heel goed maar ze zijn dan ook prijzig voor iets wat je maar max. 3 keer kan dragen en dan moet weggooien.

En daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een aantal budget wimpers voor jullie te testen. 

1. Essence (€3)

De wimpers van Essence heb ik jaren geleden eens geprobeerd en heb er gelukkig nog een foto van kunnen terugvinden.

De wimpers zien er in principe niet heel slecht uit. Ze hebben wel maar 1 soort in hun assortiment en die zijn redelijk opvallend, enkel voor bij het uitgaan dus.


2. Action (€1)

De wimpers van de action zitten per 3 verpakt, je hebt dus 3 verschillende soorten. Volgens mij was zo'n pakje zelfs iets minder dan een euro, goedkoper kan natuurlijk niet.

Uiteraard merk je meteen aan de kwaliteit dat dit hele goedkope lashes zijn. Er zit sowieso 1 paar in het setje waar ik echt niks mee kan, ik vind ze verschrikkelijk en er valt ook niet aan te knippen (dan gaan ze stuk). Daarnaast voelen ze heel plastic achtig aan en zo zien ze er dan ook uit op je ogen. Als ik deze set nog eens opnieuw zou kopen zou ik het doen om looks mee te maken voor op de blog of voor carnaval. Enough said? Ze zijn behoorlijk slecht en zeker niet geschikt voor dagelijks gebruik.

 3. H&M (€4)

Deze schatjes heb ik misschien al wel 20 keer opnieuw gekocht. Ook h&m heeft een stuk of 3 verschillende soorten nepwimpers en ik vind ze allemaal wel fijn.

Op de foto hier onder droeg ik de 'long' versie denk ik, zoals je kan zien zijn ze mooi dun waardoor ze er van op een normale afstand zelfs zeer natuurlijk uitzien. Ik krijg niks anders dan complimentjes als ik deze draag ala 'welke mascara heb jij op?' tot 'heb je wimper extensions?'

Yup, van de H&M lashes ben ik al jaren fan en ondanks dat ze niet duur zijn draag ik deze ook vaak 3 keer alvorens ik ze moet weggooien.
 4. Wimpr's (€6)

Dit merk is beter bekend als 'Fingr's', dat is de lijn van hun nepnagels. Maar ze hebben dus ook een lijn met een aantal nepwimpers. Ik heb geen idee of dit merk Belgisch is maar ik vermoed van wel want in Nederland zijn deze moeilijker te vinden (sommige Etos vestigingen) en in België zijn ze in elk Kruidvat filiaal te koop.

Dit zijn mijn favoriete 'everyday lashes'. Het zijn de duurste van degene die ik jullie vandaag laat zien maar het zijn ook de fijnste. Als je onderstaande foto vergelijkt met die van de H&M wimpers zie je meteen dat deze veel natuurlijker zijn. Ik draag deze gewoon naar de stad of naar mijn werk, ze geven je wimpers gewoon dat tikje meer lengte.

Het fijne aan deze is dat ze een hele smalle band hebben, op onderstaande foto heb ik de lash er letterlijk op 5 seconden opgezet.

1 belangrijk detail: Ik gebruik ALTIJD mijn Duo lijm, bij wat voor nepwimpers dan ook. De kleine lijm tubetjes die vaak bij wimper setjes zitten zijn bijna altijd slecht en DE reden waarom je wimpers er halverwege de avond af vallen. 

De Duo lijm kun je kopen bij Mac (ook te bestellen via de douglas en bijenkorf webshop voor mocht je geen Mac counter in de buurt hebben). Ik heb gewoon de witte lijm, deze droogt toch doorzichtig op. Ik doe al 1,5 jaar met mijn tubetje van zo'n €10, helemaal niet duur dus.

Voor tips voor bij het aanbrengen van valse wimpers klik *hier* voor een héél oud artikel van mij ;)

xoxo Tessa

9 opmerkingen:

Savanah zei

Oh WAAW die van de H&M zijn prachttig. Ik zou alleen wat meer moeten oefenen in ze opplakken, krijg dat niet zo voor elkaar

Eva M. zei

Ik heb die van Action ook en vind ze vreselijk. Veel te groot en ik lijk wel een cartoonfiguur ofzo. Jammer genoeg heeft h&m hier niet overal de make - up lijnen, maar als ik ze nog es tegen kom, neem ik ze zeker mee.

Anoniem zei

Ik heb laatst voor een speciale gelegenheid de wimpers van kruidvat van Katy Perry gebruikt.. Die waren ook erg fijn en best natuurlijk :).
Alleen die lijm stonk heellll erg! Doet die van Mac (DUO) dat ook? Liefs!

Tessa zei

^ Ja absoluut, goede wimperlijm ruikt helaas vaak een beetje 'koeienmest-achtig'

BeautyLoves zei

Ik heb een keer die Fing'rs wimpers gebruikt op een vriendin van mij die ging trouwen. Verder heb ik zelf de Katy Perry Lashes en die zijn erg fijn! Daar gebruik ik wel gewoon de lijm van die meegeleverd wordt, werkt prima en ik gebruik niet zo heel vaak wimpers, dus dan vond ik het zonde om een aparte tube te kopen.

Bianca zei

Mooi resultaat zeg!

peggy timmermans visagie zei

Inderdaad, Duo lijm is toch wel de beste die er is, ik ben ook geen fan van de kleine tubetjes die er meestal bijzitten. Ik vind de h&m wimpers de mooiste.

Anoniem zei

Oh ik wou net gaan vragen of het normaal is dat die lijm zo enorm stikt :-)
goed dat ik eerst de reacties gelezen heb
nu weet ik dat ik de lijm niet moet terugbrengen en gewoon eens kan gaan testen :-)
Ik heb een paar verschillende wimpers gekocht en die lijm
wish me luck :-)

Groetjes,
Falke

Tessa zei

^Fijn, succes ermee!