maandag 25 februari 2013

Long-lasting producten

Of het nu om geur of een kleur gaat, van bepaalde dingen eisen we dat ze lang blijven zitten. Voor mij maakt het bijvoorbeeld niet echt uit of de geur van shampoo of douchegel lang blijft hangen, ik doe toch altijd behoorlijk veel parfum op. Ik laat jullie vandaag een aantal producten zien die ik al een lange tijd in mijn collectie heb, simpelweg omdat ze hun werk zo goed blijven doen doorheen de dag.

Laat ik maar beginnen bij de make-up. Als er 1 make-up product is waarbij ik het niet kan hebben dat het niet blijft zitten dan is het eyeliner. Het ziet er toch niet uit als je doorheen de dag uitgeveegde eyeliner op je ogen hebt zitten? Ik heb dit probleem met veel eyeliners en oogpotloden en het is nu niet meteen iets wat je 'snelsnel' op je werk kan bijwerken.
De vloeibare eyeliner die bij mij de hele dag blijft zitten is de Master Precise pen van Maybelline, dit is echt een topper. S'avonds moet ik hem nog volledig afvegen met remover, hetzelfde geldt voor het waterproof potloodje van Bourjois. Het is een van de betere potloodjes die ik ooit probeerde en hij is ook nog eens van de drugstore, wat wil je nog meer.

Qua lipstick blijft bijna niks de hele dag zitten, dit hoeft van mij ook niet persé. Ik wil gerust rond de middag mijn lipgloss of lipstick bijwerken, geen probleem. Voor wie het toch vervelend vind raad ik de L'oreal Infallible lipstick duo's aan:
Dit is de enige lipstick die de hele dag blijft zitten bij mij. De witte huls is een lippenbalsem die je er over af kan doen zodat hij minder droog aanvoelt want longlasting lipproducten zijn nu eenmaal droger.

Blush blijft bij mij ook niet altijd goed zitten. Veel mensen doen niet moeilijk over blush maar iets van Essence of Catrice is er bij mij na een paar uurtjes toch wel af.
Ik heb het even getest met al mijn blushes en de Coralista blush van Benefit houd het bij mij het langst vol. Wanneer ik thuis kom van mijn werk om 17u30 zit hij er nog steeds mooi op.

Nepwimpers draag ik niet eens elke maand maar wanneer ik ze opdoe wil ik ook dat ze de hele nacht blijven zitten zonder dat er hoekjes los komen.
De tubetjes lijm wat vaak bij nepwimpers zitten zijn 9 kansen op de 10 niks waard. Ik gebruik al jaren niks anders meer dan de Duo wimper lijm. Deze kun je kopen bij Mac en je wimpers zullen nergens naartoe gaan, ik moet ze zelfs soms nog behoorlijk er af trekken na het uitgaan.

Op naar de long lasting geuren. In de douche ruiken zo veel dingen lekker maar eens er uit blijven de meeste dingen niet zo lang hangen.
Lush Snow Fairy durft bij mij wel eens heel lang blijven hangen. Bij jezelf ruik je het niet altijd omdat je neus aan de geur gewend geraakt maar ik heb Snow Fairy eens bij mezelf geroken uren nadat ik gedouched had. Ik zat namelijk al lang op mijn werk toen ik ineens de Snow fairy geur rook, ik was verbaasd dat er nog steeds een vleugje van de geur naar boven kwam, good stuff!

Bij parfums kennen we allemaal het grote verschil. Meestal (maar niet altijd) blijven de duurdere parfums een stuk langer hangen dan die van de drugstore of een body mist. Maar ook met met lichte,frisse geuren durft de long-lasting factor al eens een probleem zijn. Ik heb eigenlijk maar 1 parfum in mijn collectie die de hele dag blijft zitten:
En dat is Pink Sugar van Aquolina. Deze parfum is bij ons (nog) niet te koop, ik bestelde hem online omdat hij zo populair is in Amerika. Ik heb het al eerder verteld maar deze is enkel geschikt voor de liefhebbers van extreem zoete parfums. Ik heb al te horen gekregen dat hij naar suikerspin ruikt, naar drop en naar koekjes, ik heb er dus zeker ook niet elke dag zin in. Ik draag deze echt als ik wil dat de geur lang blijft hangen of bijvoorbeeld tijdens het sporten. Dit is zo eentje dat wanneer je je s'avonds niet zou douchen, je hem de dag erna nog ruikt.

Wat zijn jullie favoriete long-lasting producten?

xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Om er zeker van de te zijn dat mijn oogschaduw de ganse dag mooi blijft zitten, gebruik ik altijd een ooglidprimer. Momenteel zijn Too Faced en Urban Decay mijn favorieten! Ook voor parfum vind ik het echt belangrijk dat de geur lekker blijft hangen. La Petite Robe Noire blijft mij best goed ruiken.

peggy timmermans zei

Jaaa...dat ken ik! Blush die neit blijft zitten! Ik gebruik daarom eers een cream blush en daarover poeder.

peggy timmermans zei

Jaaa...dat ken ik! Blush die neit blijft zitten! Ik gebruik daarom eers een cream blush en daarover poeder.

Kayla zei

Ik ben heel benieuwd naar dat zoete parfum!

Tessa zei

Ohja oogschaduwbasis ben ik helemaal vergeten, ik gebruik de Paintpots van Mac. Die blijven bij mij ook de hele dag zitten!

Valley Doll zei

De EL double wear foundation is met stip het allerbeste long wear product ever !

Linda zei

Het oogpotloodje van bourjois is indd erg goed. Die lippenstift van L'oreal vind ik een beetje te uitdrogend, de kleur blijft er bij mij nooit egaal opzitten, maar dat kan ook aan mij liggen. Ohh pink sugar vind ik ook een hele fijne geur, maar als je teveel op doet word je er echt misselijk van. Nu ben ik wel heel erg benieuwd naar Snowfairy van Lush. Zag hem toen nog in de sale, maar had hem toch niet meegenomen. De nieuwe eyeliner van Essence en het ook oogpotloodje blijft bij mij ook de hele dag zitten. En mijn blush van Kiko ook.