dinsdag 8 oktober 2013

Nieuwste obsessie: 1,5 inch krultang

Het lijkt wel dat hoe ouder ik word hoe meer ik interesse krijg in haartangen! Toen ik jonger was ging ik eerder met de stijltang aan de slag om mijn haar zo recht mogelijk te krijgen, krullen zeiden me niet veel. Pas sinds een jaar ongeveer ben ik gaan experimenteren met krultangen.
Je kan heel veel verschillende soorten krullen maken en dat kan door bepaalde technieken maar ook door bepaalde tangen te gebruiken. Op bovenstaande foto zie je een 1,5 inch krultang, dat komt neer op zo'n 35 milimeter. Dit lijkt ongelofelijk groot en dat is het ook, je krijg er eerder zo'n losse beachy waves van:
Hier ben ik de laatste tijd echt obsessed door, mede door de dame op deze foto (Tracy van EleventhGorgeous op Youtube). 

Zelf ben ik echter niet super handig met de klem van een krultang dus voor mij en vele andere vrouwen zijn de curling wands echt een uitkomst:

In Amerika bestaan deze ook al lang in het 1,5 inch formaat, bij ons heb ik ze helaas nog niet gezien.

Zo'n set waar opzetstukken in verschillende diktes bij zitten lijkt me ook wel wat, bespaart weer plaats aangezien je dan maar 1 tang en 1 kabel op te bergen hebt:

Kijk nog even mee naar het verschil tussen een gewone (gemiddelde) krultang en een 1,5 inch:


 De krullen bij een kleine tang (links) zijn veel strakker, bij de 1,5 inch heb je meteen zo'n wavy 'Victoria's secret' look. Je kan door strakke krullen ook eventjes heen kammen om een losser effect te bereiken maar met de 1,5 inch tang heb je meteen dat 'uitgezakte' resultaat waar je normaal een dag op moet wachten.

xoxo Tessa

4 opmerkingen:

Griet Lucas zei

Zo staat er ook eentje op mijn wishlist :)

Savannah zei

Ik hou ook enorm van het uitgezakte resultaat. Mijn krullen zijn op dag 2 altijd een stuk mooier dan op dag 1! Zo'n dikke tang is dus ook wel wat voor mij denk ik :-o

Anoniem zei

de krullen met een 1.5 inch zijn echt pretty, jammer dat die tangen in NL (nog) niet verkocht worden

Unknown zei

Vroeger ging ik ook heel veel aan de slag met mijn krultang, maar mijn haren zijn zo lang dat het wel een oneindig werkje lijkt te zijn :)