donderdag 24 oktober 2013

Sensationail: vergelijking met andere merken

Reviews over de applicatie van Sensationail vind je genoeg online, daar ga ik vandaag dus niet te veel op in gaan. Jullie weten ondertussen wel al dat dit merk een budget oplossing is om zelf gellak aan te brengen thuis, ik kocht de kit dan ook ter vergelijking met mijn professionele lamp en producten.

Een volledige set van Sensationail kost €69,99 en als je de aanbiedingen online een beetje in het oog houd kun je er vaak zelfs nog wat korting op krijgen.

In zo'n set zit de lamp:

En alle basis producten die je nodig hebt:
Er zit een boekje met instructies bij maar laat me 1 misverstand uit de wereld helpen: Gellak is niet voor iedereen. Koop geen set als je van jezelf weet dat je al behoorlijk slecht bent in het lakken van nagels. Gel loopt heel snel je nagelriemen in en dat is 1. niet mooi en 2. niet goed voor je nagels. Als je je nagels kan lakken met gewone nagellak zonder te knoeien op de huid dan zal gellak ook geen probleem zijn.

Enfin, ik gebruik zelf al 1,5 jaar een UV lamp van bij de nagelgroothandel en daar haalde ik ook al mijn producten (tussen de 20 en 30 euro per flesje/product!). Ik was nu dus wel benieuwd naar Sensationail aangezien die totaalprijs een stuk voordeliger is:

En dit was het resultaat van mijn eerste applicatie met de kleur 'Pink chifon'
Niet verkeerd! Ik vind het er wel aan de dikke kant uitzien, ik bracht hier 2 zo dun mogelijke laagjes aan om het te laten dekken. Qua glans zit het wel goed, ongeveer hetzelfde als bij de andere merken die ik heb.

Na een week ging er wel al een klein hoekje af bij mijn pink:

En op dag 9 gebeurde dit:
Qua longlasting factor vind ik ze dus wel een beetje onder doen voor mijn andere merken (CND, Varnigel, OPI..), die blijven er wel met gemak 2 weken op zitten.

De led lamp van Sensationail heeft ook zijn voor en nadelen. Een led lamp droogt de lakjes wat sneller maar ik vond dat deze lamp meer 'pijn' deed dan mijn UV lamp. Het is geen verschrikkelijke pijn ofzo maar bij mijn andere lamp heb ik eigenlijk nooit last en bij de Sensationail heb ik (beide keren dat ik het testte) wel kleine steekjes gevoeld.

Ik zie dus zeker verschil maar over het algemeen vind ik het geen slechte set, zeker voor beginners die het eens willen proberen.

xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Charlotte Bxl zei

Interesting!
Heb een setje van Orly met led lamp.
Denk jij dat de opi lakjes ook zouden uitharden onder een led lamp?

NailGloss zei

Ik draag altijd Quida an dat blijft makkelijk 3 weken zitten en dan haal ik het eraf vanwege de uitgroei maar langer zal het ook nog wel blijven zitten.
Sensationail blijft bij mij ook niet zitten

Sofie zei

Toen deze 'home' dingetjes voor gellak uitkwamen, was ik superenthousiast! Ondertussen weet ik dat het niet echt iets voor mij is. Ik ben mijn nagellak al na 4 dagen beu :D Laat staan dat ik hem er 14 dagen kan oplaten.

Unknown zei

Ik vind Sansationail ook een heel leuk concept en ik laat de kleur ongeveer een week op mijn nagels (dan ben ik het toch meestal al beu). Dat van die lichte pijn is wel waar. Ik heb altijd een licht branderig gevoel als ik mijn nagels onder de lamp steek. Niet pijnlijk, maar je voelt het toch. Leuke review trouwens!

Unknown zei

Ziet er goed uit, maar omdat ik altijd nagellak snel beu ben en graag snel een ander kleurtje wil schaf ik dit soort producten niet aan

Mademoiselle Sophistiqué zei

ik vind 9 dagen nog steeds wel een erg mooie prestatie!

Leonoor zei

Reageert het Led op die lak dan? Want led lampen worden nagenoet tot niet warm...