donderdag 20 maart 2014

Wimperextensions + tips


Ik heb er ooit al eens over geschreven maar dit keer is het niet enkel mijn ervaring maar ik ben ook zelf begonnen met het zetten van wimper extensions. Nu ik zelf een cursus heb gevolgd begrijp ik ook beter de 'do's en don't's' en die wil ik natuurlijk met jullie delen. Moet er wel even bij zeggen: individuele wimper extensions plaatsen kun je niet zonder opleiding! Je werkt aan iemands ogen dus je moet wel zeker weten waarmee je bezig bent.

Hier onder zie je een van mijn eerste klanten, links zijn de natuurlijke wimpers, rechts met extensions:

Ik had zelf de eerste keer dat ik wimper extensions liet zetten gemengde gevoelens en velen zullen zich hier in herkennen. Naast een goede plaatsing zorg je er namelijk ook zelf voor of ze lang mooi blijven of niet! Ondertussen blijft een set perfect 3 weken bij me zitten, dan moet er bijgevuld worden door de natuurlijkse cyclus van je wimpers.

enkele 'don'ts' op een rijtje:
- de eerste 24u aan je wimpers zitten, no! De lijm lijkt droog maar heeft best lang nodig om volledig droog te zijn. Best draag je de volgende dag pas terug make-up op je ogen.
- absoluut nooit trekken aan de wimpers, s'ochtends kammen met een borsteltje mag wel (is zelfs goed)
- geen waterproof mascara en removers op oliebasis en niet boenen bij het verwijderen van oog make-up

Zoals ik al zei ben ik het zelf al goed gewend en ik laat jullie graag de fasen zien:

week 1

week 2

week 3

Zoals je kan zien is het resultaat bij week 3 bij mij ook nog zeker ok zonder mascara, er zijn dan alleen wel wat plekjes die opgevuld moeten worden. Ik vind het in ieder geval verslavend en ben blij dat ik ze nu ook kan zetten bij vriendinnen etc.

Vragen? schiet maar los in de comments, ik probeer ze te beantwoorden.

xoxo

Tessa

4 opmerkingen:

Kiaraa zei

Prachtig resultaat. draag je daar dan nog mascara over of niet?

Tessa zei

^Kan maar doe ik zelf niet! Dan heb je er nog langer plezier van :)

Natascha zei

Wat mooi! Ik ben alleen altijd bang dat ik m'n eigen wimpers beschadig? Dat hoor je nl altijd... En is het duur? Groetjes

Tessa zei

^ Nee, hoort niet zo te zijn Natascha. Het hangt wel van beiden partijen af, het moet goed gezet zijn + de klant moet er goed voor zorgen (niet aan gaan trekken ofzo want dan trek je de natuurlijke wimper mee uit). Ik heb al weer 2 weken mijn natuurlijke wimpers en ze zijn gewoon hetzelfde als voorheen :)