maandag 7 april 2014

Make-up lade uitmesten Editie 2014


Check bovenstaande foto, the horror! Ik heb zelf ook meer make-up dan gemiddeld maar op Youtube zie je vaak genoeg van die make-up collecties als hier boven en dat gaat me echt te ver. Uitpuilende lades, ongebruikte producten etc.

Ik maak maandelijks producten op (te zien in mijn opgemaakt artikels) maar er zijn een aantal make-up producten die maar niet op gaan en telkens door het oog van de naald lijken te glippen. Aangezien ik een groot fan ben van 'gebruiken wat je hebt, & the rest has got to go' vond ik het weer eens tijd om streng mijn stash in te duiken!

Deze 2 Maybelline lipsticks hebben bijvoorbeeld hun beste tijd wel gehad. Ik heb ze ondertussen al zo lang niet meer aangeraakt dat ze wel weg mogen:

Hetzelfde met deze 2 L'oreal lipsticks, eentje is onlangs afgebroken en de andere geeft amper kleur af. + ze zijn ook al een paar jaar oud:

Van deze Gosh lipstick vond ik het al moeilijker afscheid nemen. Het is zo'n mooie peachy kleur en ik stel het weggooien hiervan al maanden uit omdat ze niet meer verkocht worden. Maar ook deze is misschien al 4 jaar oud, time to go:

Hetzelfde verhaal voor deze Sephora lipstick, hij is goed gebruikt zoals je kan zien maar hij is 3 à 4 jaar oud en zelfs een beetje gesmolten, yuk:

Het laatste lip product is van de H&M en heb ik nog niet eens zo lang maar het is zo slecht dat ik het maar 1x gebruikt heb. Waarom producten in je stash houden die je toch nooit meer gaat gebruiken?

Het volgende is een wenkbrauw poeder setje van Catrice. Deze heb ik ooit laten vallen en gebruik hem al jaren niet meer door de brokkels die er blijven afkruimelen. Weg ermee!

Dan de oogschaduws. Verschrik niet van de hoeveelheid dat ik wegdoe btw, deze dingen zijn allemaal al jaren oud en hun tijd is echt aangebroken. Zo is dit doosje van Essence echt nasty:

Een typisch voorbeeld van 'bijhouden uit nostalgie' zijn al deze oogschaduws. Zelfs mijn eerste oogschaduw ooit zit er nog tussen. Met spijt in het hart maar een paar hiervan zijn al 6/7 jaar oud, een schande dat ik ze nog heb eigenlijk :p

Als laatst viste ik deze bronzer van Sephora nog ergens tussenuit. Ik twijfelde eerst nog om hem te houden en op te maken maar er komt raar genoeg bijna geen pigment meer van af! Een verandering op welke manier dan ook duidt er op dat een product slecht is geworden dus helaas...


Ahh zalig zo'n clean stash, vooral mijn lipsticks en oogschaduws zijn flink uitgedund.

xoxo Tessa

8 opmerkingen:

dresses and daisies zei

Je hebt ook erg veel he! Succes met verder uitmesten! Het ziet er al een stuk beter uit :)

Tessa zei

Even ter verduidelijking, de eerste foto is niet van mij :p

Unknown zei

Je stash ziet er weer helemaal clean uit. Je hebt veel kunnen wegdoen, ik vind dit altijd zo lastig.

Beautyjuf zei

Oh, dit zou ik ook vaker moeten doen :-) Wat goed van je om je stash op te ruimen!

Unknown zei

Ik zou dat ook soms eens moeten doen, maar ik krijg dat nooit over mijn hart :p

Mademoiselle Sophistiqué zei

iK heb ook mijn make-up collectie eens uitgemest en een heel deel weggegeven, heerlijk zo opgeruimd

Unknown zei

Mooi gedaan! Ik moet mijn collectie ook eens opruimen, vind het soms zo moeilijk om producten weg te gooien, ook al gebruik ik het niet eens meer.

Beauty by July zei

Wat goed, ik mag ook wel eens mijn stash uitbaggeren.. ik doe het een keer per halfjaar anders loopt het echt de spuigaten uit :,)