woensdag 28 mei 2014

30 Day Abs ChallengeDe fitness challenges vliegen je om de oren de laatste tijd, zelf heb ik er ook al een aantal meegedaan en ze zijn vaak best pittig! Nu zag ik de '30 day abs challenge' voorbij komen online en toevallig gaan er nu duizenden vrouwen in juni beginnen dus waarom niet meedoen?

Kleine disclaimer: Ik hoor heel vaak over dit soort oefeningen 'ik merk geen verschil'. Het zit zo: buikspieren zitten onder je vet, als je een buikje hebt ga je inderdaad niet veel merken van je buikspieroefeningen. Vet verbranden doe je namelijk met cardio (bv. lopen). Ik sport zelf 2 tot 3 x per week en doe ook regelmatig buikspieroefeningen dus ik moet deze challenge normaal aankunnen.

Voor de geïnteresseerden, hier is alvast het schema. Sla hem op op je telefoon en je bent klaar om op 1 juni te starten:

Zoals je kan zien zijn het steeds dezelfde oefeningen die terugkomen, het zijn dan ook de meest effectieve voor de buikspieren. Na 3 dagen vind er telkens een rustdag plaats. 

Sit ups en crunches kent iedereen wel denk ik en van de rest kun je op youtube filmpjes vinden.

Zo hier bijvoorbeeld de 'plank':

En de Leg raises:

So... who's in? Begin samen met mij en +1000 andere vrouwen op 1 juni. Let's do this!

xoxo Tessa

4 opmerkingen:

BeautyLife zei

Leuk! X

Diede zei

Die challenges klinken altijd heel leuk, maar ik houd het nooit vol haha. Succes!

Saskia zei

Bij mij heeft het dus al geen zin, heb de hele winter gewerkt aan een schoon 'vetlaagje' ;-)) succes aan jou!

xxx zei

Super goed van je! Heb zelf in de loop der jaren een eigen train schema ontwikkeld dat perfect aansluit op mijn lijf, ik houd me er dan niet altijd aan maar toch hehe ;) super veel succes!