zaterdag 3 mei 2014

Fitspiration + mijn tipsIk vond altijd van mezelf dat ik wel redelijk sportief aangelegd was, ik keek als kind altijd uit naar gym op school, badminton,zwemmen... noem maar op. Maar eens je begint met werken is er al wat minder tijd voor, toch stapte ik een paar jaar geleden terug naar een dansschool.

Laat ik maar meteen brutally honest zijn: ik heb een snelle stofwisseling dus ik 'moest' nooit iets doen voor mijn figuur. Sinds het werkende leven begon ik echter steeds meer te merken dat ik me niet fit voelde. Niet als in dat ik zoveel ben bijgekomen maar eerder als in: kapot zijn na een aantal trappen te hebben gelopen. Wow...ik ben pas 23, is mijn conditie er door mijn voornamelijk zittend beroep zo op achteruit gegaan?  

Deze quote kwam bijvoorbeeld echt aan bij mij! Ik heb natuurlijk geen kinderen, die slorpen ook enorm veel tijd op, I get it. Maar 'geen tijd' is de grootste uitvlucht ever, als je meerdere uren per dag voor de tv,computer en smartphone hangt kun je daar heus wel een half uurtje van afstaan vind ik.

Maar het begint allemaal bij het zelf willen natuurlijk. Een paar jaar geleden zou het ook niet in mijn hoofd zijn opgekomen om te gaan fitnessen bijvoorbeeld, nu sport ik 2x per week. Uit je comfort zone kruipen is het moeilijkst.

Nog een voordeel:
Cellulitis is een echt vrouwen kwaaltje waarvan velen denken dat alleen vollere dames hier last van hebben, fout! Er zitten bijvoorbeeld stoffen in 'de pil' waardoor je hier sneller last van krijgt. Het kan natuurlijk ook komen door slecht te eten maar ik draag een 'small' en begon in het horror licht van de paskamers zelfs een beetje cellulitis te zien. Geloof het of niet, na een maand fitnessen is dit zo goed als verdwenen... Lang leve de squats en laat maar komen dat bikini seizoen.

Moest wel lachen om deze:

Ze hebben het natuurlijk over deze foto van Miley's kont, vergeleken met een kip:

Een mooi voorbeeld vind ik de Vlaamse zangeres Natalia. Zij is altijd een meer 'curvy girl' geweest, dat is gewoon haar lichaamsbouw. Onlangs zag ik deze foto voorbij komen op haar instagram, kijk hoe awesome zij er uit ziet! Fit is the new skinny, sowieso:

Het is dus helemaal niet realistisch voor iedereen om er zo uit te zien als alle afgetrainde dames op instagram (moet ook niet), ieder lichaam is anders. Maar het kan je wel helpen motiveren, vooral met leuke quotes. 

Wat bij mij ook hielp was leuke workout kleding kopen! Bij Decathlon, Forever21, Hunkemöller... hebben ze tegenwoordig echt leuke dingen en je hoeft er niet veel geld aan uit te geven.

Of je het nu doet om wat kilotjes kwijt te geraken of je gewoon terug fit te voelen, sport is gezond voor ie-de-reen! Ik ben er zelf verbaasd van hoeveel energie ik krijg van een work-out tegenwoordig. Belangrijk is dat je iets zoekt wat je graag doet (mij moet je ook geen half uur op een loopband zetten). Vraag een vriendin, je partner of een familielid mee en het gaat eens zo gemakkelijk.

xoxo Tessa

4 opmerkingen:

Saskia zei

Zit zeker waarheid in, alle begin is het moeilijkst. Ik volg zumba en als ik een week oversla lijkt het ook alsof mijn lichaam het mist.

Anoniem zei

Het gevoel dat je krijgt na sporten is echt geweldig ook dat je iets hebt bereikt. Wow, wist niet dat Nathalia zo'n duidelijke spieren had in haar buikgebied!

Aurélie - lovelifelovefashion zei

Leuke post! Een tijdje stilzitten op vlak van sport is inderdaad iets dat je snel voelt. Dan nog eens in combinatie met beginnen werken... Leuk dat je dus terug begint!

En die vergelijking met Miley en een kip, hilarisch ^^

x Aurélie

Shivani zei

Het lastigste is echt om een begin te maken, maar daarna mis je het juist als je het niet doet! En resultaten zijn natuurlijk de beste motivatie!:)