maandag 21 maart 2011

Fake M.a.c producten herkennen

Ik merk op beauty forums wel eens dat meiden in de val trappen van online verkopers van valse M.a.c. producten. Heel vervelend want je denkt door online iets aan te kopen wat geld te kunnen besparen om er daarna achter te komen dat je geen echte producten hebt gekregen.

Er zijn natuurlijk wel een paar betrouwbare websites zoals ACW, maar geloof me die zijn uitzonderlijk. De makkelijkste manier om 100% zeker te zijn van je aankopen is om het in de M.a.c. winkels te kopen zeg ik altijd, online weet je maar nooit.

Ik zal beginnen met de gemakkelijkst te herkennen producten. Volgende plaatjes zijn dus stuk voor stuk nep.

M.a.c. verkoopt GEEN grote gevulde palettes:
Bij sommige limited edition lijnen verkopen ze wel eens kleine palletjes maar de grote zwarte palettes moet je bij Mac altijd leeg kopen en achteraf zelf vullen. Een pallet zoals op bovenstaand plaatje is dus altijd fake.

Kwastensets zijn ook simpel, Mac heeft geen kwastenset in het assortiment!
Again, kleine travel setjes durven wet eens uitkomen met een Limited edition maar fullsize grote kwasten moet je allemaal apart kopen, iets als een grote m.a.c. kwastenset als op bovenstaand plaatje bestaat niet.

Nog een heel duidelijk iets: er zitten geen kwastjes bij hun producten:
Bij fake mac goodies die je online tegenkomt zit vaak een kwastje of aplicator.

Dan nu iets tricky, nep limited edition producten!
Sommige meiden denken 'Mac heeft eens een hello kitty collectie gehad dus deze is echt'. Nee, er zat helemaal geen gelliner in deze collectie en again er zit een kwastje bij dus: nep! Als je niet op de hoogte bent van vroegere collecties is dit heel tricky en moeilijk.

De oogschaduwdoosjes zijn soms ook best goed nagemaakt:
De zwarte oogschaduw rechts is echt, de blauwe is nep. Zoals je kan zien is het faker doosje iets hoger en soms gaan deze ook nog open en zit er een sponsaplicator bij.

Ook de verpakking van de pigments is soms super goed nagemaakt:
Let hierbij op de stickers onderaan het potje, Mac zal altijd een letter en nummers op het stikkertje zetten met daar onder de naam van het product.

Ook de lipglasses kunnen soms erg echt lijken maar kijk hier opnieuw naar de onderkant:
links is echt (er staan opnieuw letters en nummers op + de productnaam) en de rechtse waar alleen '11' op staat is overduidelijk fake.
Jammer genoeg zou ik hier 2 pagina's vol over kunnen schrijven en dan zou het nog niet de lading dekken. Er blijven maandelijks nieuwe nep producten uitkomen, voorzichtig zijn met wat je online koopt is dus de boodschap.

Als jullie dit soort artikels handig vinden wel ik zo nog wel eens een serie doen bijvoorbeeld fake Louis Vuitton tassen herkennen ofzo.
xoxo Tessa

6 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Ik ken me wel voorstellen dat als je al de collecties van MAC niet op de voet volgt, het erg moeilijk wordt om te weten of iets nu echt of nep is.
Ik zie zo'n serie wel zitten!

Liesewiesje zei

Erg handig artikel, bedankt :)

Silva zei

Erg leuk en handig artikel!

DressesAndDaisies zei

Superhandig!
Dankjewel om dit allemaal na te gaan en op te zoeken! xx


**Kom gezellig eens langs bij mijn blog.
Terugvolgen mag, mr is geen 'moetje'xx

Kashmira zei

Heel erg handig artikel! Ik wist het al wel, maar er zijn mensen die het soms perongeluk echt kopen! Echt flauw van de mensen die dit proberen te verkopen!

Peggy Timmermans Visagie zei

Goed artikel en inderdaad allemaal erg handig om te weten. Als je geen MAC volger bent kan ik me best inbeelden dat je onwetend fake koopt!