woensdag 11 juli 2012

Producten terug tot leven wekken

Door de jaren heen heb ik veel beauty tips gekregen, van mensen rondom me tot en met beauty blogs die ik volg. De ene tip is natuurlijk al bruikbaarder dan de andere maar de volgende tips om ongebruikte producten terug te 'fixen' wil ik toch graag met jullie delen.

Tip 1. Gelliner: Als je al een aantal gelliners hebt gehad ken je vast het probleem: gel producten drogen vaak uit! Ik heb op een paar jaar tijd al 2 gelliners terug tot leven moeten wekken en dit doe ik met Fix+ van mac.

Je kan dit ook met een ander mineraal of gedestilleerd watertje doen, maar niet met gewoon water! Normaal water uit de kraan of uit een fles wordt snel rot, dat wil je niet in je beauty product krijgen.
Deze tip is natuurlijk tijdelijk, als je een nog volle maar droge gelliner hebt ga je hem uiteindelijk toch moeten weggooien.

Tip 2. Oogschaduw: Heel gek want het gebeurt niet snel met poeder producten maar ook oogschaduw kan slecht worden. Ik heb nu al verschillende keren gemerkt dat het bovenste laagje vaak het probleem is. Als er een slecht laagje op zit (kan soms al vanaf dag 1 dat je hem koopt) komt er amper pigment van je oogschaduw af.

Vaste bezoekers weten dat ik dit met een Mac oogschaduw aan de hand had en hier heb ik dan ook een laagje van af geschraapt met een mesje:
Ik heb zowel op de 'voor' als 'na' foto gewoon 1x met mijn vinger over de oogschaduw gewreven en als het bovenste laagje weggeschraapt is komt er duidelijk veel meer product en kleur af!

Het is natuurlijk zonde dat je in je dure oogschaduws moet gaan schrapen maar het kan altijd gebeuren en dan is dit beter dan niks.

Tip 3. Cremeblush: Ik heb zelf maar 1 cremeblush en helaas had ik deze vorige maand al gerecupereerd want anders kon ik jullie een betere 'voor en na' laten zien. De bovenkant van de cremeblush was helemaal hard en uitgedroogd geworden dus ik dacht dat ik hem moest weggooien.

Maar ook hier geldt dat je het bovenste laagje er gewoon af kan doen, bij een cremeblush gaat dit zelfs gewoon met een tissue. Achteraf was hij weer zo goed als nieuw!

Tip 4. Lipgloss: Deze tip gaf ik al in het begin dat ik mijn blog had, DE manier om nog te weten hoeveel er in je lipgloss zit.

Zet een kop water in de microgolfoven tot het goed warm is (1 minuutje is genoeg bij mij) en zet je lipglossen daarna in het warme water. Wanneer je een minuutje of 2 wacht zie je zo tot waar je lipgloss opgebruikt is. Door de warmte van het water smelt alle gloss van de randen. Hierdoor kan je soms nog een week je lievelings lipgloss gebruiken waarvan je dacht dat hij op was.

Deze tips zijn natuurlijk allemaal tijdelijke oplossingen, zodat je nog eventjes van je product kan genieten voor je hem moet weggooien.

xoxo Tessa

8 opmerkingen:

Claudia (Sparkling & Beautiful) zei

handige tips !!

Kaya zei

Goeie tips idd!

Kim zei

heel handig! die eerste lipgloss is mooi zeg

Tessa zei

^Dat is de dazzleglass in Internationalist Kim :)

Inmyprettyshoes zei

Handig! Heb net hetzelfde aan de hand met 1 van mijn MAC oogsxhaduws..

Anoniem zei

super tips, heb ik wel wat aan.

NeonRocks zei

Hele goede en leuke tips zeg! Ik heb zeker een aantal producten waarbij ik dit kan gebruiken ;-)

Beauty Treasures zei

met die lipglossjes doet ik ook :-)