zaterdag 4 augustus 2012

At home Shellac/Gellak

Gellak bestaat al een tijdje, ik kende het al van op mijn vorig werk. Het begint echter nu pas meer op te komen doordat mensen het zelf gaan aanbrengen, het is namelijk best gemakkelijk.

Laat ik maar beginnen bij het begin: wat is gellak?
Het zijn een soort gelnagels maar het aanbrengen gebeurt gewoon als bij nagellak. Wanneer je dit zelf wil doen moet je wel in wat dingen investeren zoals een UVlamp, speciale base en topcoat en wat kleurtjes gellak. Je hebt verschillende merken maar ze beloven allemaal zo'n 2 à 3 weken te blijven zitten.

Waarom ik besloot om het zelf aan te kopen?
Als je het in een salon laat doen betaal je al snel tussen de 30 en de 40 euro per keer. Voor de lamp betaalde ik rond de 60 euro en de producten van Shellac zijn ook best prijzig maar dat geld haal je er heel snel uit (als je 2 x naar de nagelstyliste hiervoor zou gaan ben je misschien al 80 euro kwijt).

Goed, kijk mee naar mijn eerste gellak aplicatie (op mezelf):

Ik zocht even een filmpje op op youtube over de aplicatie en daarna besloot ik er gewoon aan te beginnen. Ik koos voor een nude kleurtje om mee te beginnen en dat ging prima. Mijn eerste gellak heeft er 12 dagen chiploos opgezeten, niet slecht dus. Dit was het resultaat na 10 dagen (zonder flits vandaar de lichtere kleur):

Het verwijderen is ook veel aangenamer als bij gewone gelnagels. Gellak kun je er af 'weken' met aceton. Ik drenk zelf watjes in nagellak remover en draai ze met zilverpapier rond mijn vingers, 10 minuutjes laten zitten en je kan de gellak er gemakkelijk af peelen:

Hier had ik de gellak van mijn pink verwijderd, ik gebruikte het bokkenpootje om te gellak er af te schrapen en dat ging prima, pijnloos en zoals je kan zien is de nagel niet beschadigd:

Ondertussen heb ik ook nog een fuchsia roze kleurtje gekocht en heb nog een paar kleurtjes op mijn wishlist staan (roze,rood en koraal).
 Deze zit er ondertussen ook al weer een week op:
En tja ik wissel ook graag af met kleuren op mijn nagels maar wanneer ik in september weer moet gaan werken gaat gellak me héél veel tijd uitsparen. Maar 1x in de 2 weken mijn nagels moeten doen in plaats van ze om de dag te moeten lakken, dat scheelt.

Met andere woorden: Kun jij heel netjes nagels lakken? dan kun je ook gellak aanbrengen. Ik kocht mijn producten bij een lokale groothandel (Florale).

Vragen mag je gerust stellen in de comments!

xoxo Tessa

31 opmerkingen:

touch of buddha zei

Ik doe mijn nagels ook nooit omdat ik het veel te duur vind, maar dit is een super goede oplossing!

NailGloss zei

Ik ga dat ook doen;) maar €40,- is wel erg duur voor een behandeling, hier kost het rond de €20,-..

Gel nagellak gaan wij ook verkopen in onze webshop en winkel trouwens;)

Beauty Treasures zei

Dat laatste is wel een mooi kleurtje!

Tessa zei

Ja Nail gloss, hier in de buurt is het verschrikkelijk duur. Verschillende mensen bij me op het werk hebben gellac en betalen tussen de 30 en 40 euro per keer.

Katrien zei

Fijne revieuw dankje. Het zag er nog perfect uit na 10 dagen, wil het nu zelf ook wel eens proberen.

Kaya zei

Het ziet er supermooi uit, ik vind het een goede investering!

BeautyLoves zei

Wauw, mooi gedaan! Eigenlijk wel goed dat je het bij jezelf kan doen, een keer investeren in de producten en je kan toch even verder.

Eva M. zei

Amai, ik ben verbaasd van het resultaat, ziet er erg goed uit ! Ik ben geen zo'n held met nageldingen maar zou het zeker overwegen. Scheelt echt wel tijd zo. Heb er een hekel aan om mn nagels te lakken maar als ik het niet doe, lijkt het ook nergens naar.

Kashmira zei

Wauw, dat ziet er echt heel mooi uit!! ik zou ook nog graag een keertje gel nagellak willen, maar is volgens mij wel duur helaas

Nikita zei

Ik liet ook zo gelnagellak plaatsen bij een nagelstyliste. Het kostte mij 20 euro per keer. Maar ze had 2 klanten bij wie deze nagellak niet bleef.. Waaronder ik dus :( Dus ben ik er maar mee gestopt, want het is niet waard er zoveel voor te betalen als ik na dag 2 al stukjes af heb...

Tessa zei

@ Nikita: Ja klopt heb hier ook al gehoord. Het schijnt met een vet nagelbed te maken te hebben, bij die mensen laat het los.

Ik heb ze ondertussen ook al bij mijn moeder gezet en bij haar blijft het zelfs 3 weken perfect zitten!

Anoniem zei

ik denk er zelf ook al een tijd over om shellac te kopen, maar ik zou dan een neutrale kleur nemen, en over deze mijn eigen lakjes, omdat ik denk dat dit zoals bij gewone gelnagels dan langer zou moeten blijven zitten.. ik vroeg me af of jij dit mss eens zou willen testen? ik hou van mijn lakjes dus wil ze graag blijven gebruiken, maar ik wil dus ook graag langer chiploos blijven!
PS: op 1 april wou ik al eens reageren, maar het lukte niet, maar ik dacht serieus dat je layout een 1 aprilgrap was, maar hij duurt nogal lang :p

Tessa zei

Haha vind je hem zo lelijk dan anoniem? Ik had er eerlijk gezegd niet eens bij nagedacht dat ik hem op 1 april veranderd had ;-)

Om op je vraag te antwoorden: Ja dat kun je doen, de nagellak blijft er bij mij dan wel iets langer op als op een gewone nagel. Verwacht alleen niet dat de nagellak er dan ook weken op blijft.

Anoniem zei

hahahaha :p ik dacht wel dat het om te lachen was haha, maar het went wel, behalve dan dat die strepen me storen door de tekst heen! het zou beter zijn gewoon er rond, naar mijn mening dan. de header vind ik wel cute voor de rest :)
als het er een dag of 3-4 chiploos zou blijven opzitten zou ik het al de moeite vinden! maar als het maar 2 dagen is, ga ik die investering toch niet doen denk ik
bedankt voor je snelle antwoord btw :)

Linda zei

ziet er super netjes uit! ik heb door jou nu ook wat spulletjes besteld via ebay :), ben benieuwd wanneer het binnen komt.

Charlotte Bxl zei

Ik heb via groupon zo'n setje gekocht van orly. Heb het wel nog niet durven gebruiken. Maar als ik jouw resultaat zie moet ik het dringend eens uittesten!
Heb jij een uv of een led lamp?
Groetjes,
Charlotte

Anoniem zei

Leuke blog!
Mijn zusje heeft een eigen webwinkel/opleidingscentrum/groothandel en verkoopt ook gellac! Deze is van een zeer goede kwaliteit en blijft heel lang zitten!
Ook hebben ze daar veel leuke kleurtjes! nails2000.nl
Ik ga je blog zeker volgen! Ik heb zelf de opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd en ben altijd geïnteresseerd in mode en make-up reviews ;)
Groetjes Mo

Laura zei

Hoi!

Handige, leuke blog!
Ik vroeg me af wanneer je een basecoat gebruikt, daarop je eigen nagellak gebruikt en dan daarop de topcoat van shellac, gellak oid, dat het zelfde effect heeft dan wanneer je de originele kleurtjes gebruikt, heeft dit ook invloed op hoe lang de lak blijft zitten of komt dat vooral door de topcoat?

Tessa zei

^Hoi Laura, dankje. Nee het is de speciale UV lak wat het lang laat blijven zitten en het maakt de nagels ook iets steviger. Gewone nagellak zou te dun zijn.

Anoniem zei

En waarmee verwijder jij het dan? met een nagellakremover met aceton? en waar koop je die dan? heb zelf die van de hema met lanoline maar heb gehoord dat die niet sterk genoeg is om de gellak eraf te weken. Heb alleen geen zin om speciale saokoff te gaan bestellen ivm de verzendkosten:)

Anoniem zei

Hai meid,

Kun jij mij vertellen welke kleuren jij precies gebruikt hebt? Ze zijn waanzinnig! Op dit moment heb ik de Hot pop pink op van Shellac - ook een aanrader! En ik heb gister Wildfire red ofzo gekocht, ook echt heel erg mooi - extreme hoogglans puur rood gewoon.

Anyways, ik wil ook nog graag weten hoeveel kleurlagen jij gebruikt! Hiervoor gebruikte ik Orly Gel fx en daar moest ik soms wel 4 lagen opsmeren en dan nog dekte niet alle kleuren goed (kleuren als rood wel, maar bv hele lichte kleuren niet. Glans is ook niet zoals met shellac, maar het is wel gewoon goed en fijn spul. Goede review!

Ik zag laatst trouwens iets over Pinkgellac, is erg goedkoop! mensen plaats aub meer en meer reviews over verschillende gellak merken!

Tessa zei

^Hoihoi, ik gebruik veel kleurtjes van Meta Color&go, die zijn ook relatief goedkoop en ik koop ze bij Florale (kappersgroothandel).

Anoniem zei

Beste Tessa,

Welk merk gebruik jij? Ik heb nu Pink gellac, maar deze valt mij tegen.. Het blijf nauwelijks een week zitten, dan brokkelen er al stukjes af. Heb je nog tips qua dikte van de laagjes of hoelang je hand onder de lamp moet? Of misschien een ander merk wat goed blijft zitten?

Groetjes Chantal

Tessa zei

^Ik zal nog eens een update maken binnenkort want ik merk dat er hier veel vragen komen. groetjes

irina zei

Ik gebruik ook altijd CND shellac en het is een top product alleen had ik ook zon lamp maar zonder cnd lamp krijg je niet de kwaliteit die men beloofd. Ik heb nu de lamp gekocht en het is echt PERFECT. CND SHELLAC aanrader. Oh ja op de tenen blijft het 6 weken zitten :) nu ideaal voor de vakantie

Anoniem zei

Hee Tessa,

Ik heb eens een vraagje. Ik gebruik het merk pink gellac. Opzich bevalt het me wel. Hier en daar een keer een nagel bijwerken omdat er wat afbladderd of in het geheel loslaat. Hier betaal je uiteindelijk ook naar als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met CND.

Ik vroeg me af of ik ook kleuren van een ander merk kan gebruiken of de base van pink gellac. ik vind hele leuke kleuren van andere merken en soms ook goedkoper.

Graag een reactie,
Groetjes

Tessa zei

^Ja je kan gewoon alles combineren. Als het dan nog niet beter is ligt het toch echt aan de producten. Ik gebruik altijd de CND base en top en qua kleurtjes wissel ik af.

Ik heb ondertussen de update ook al geschreven he mensen:
http://beautysdelight.blogspot.be/2013/07/gellak-update.html

Anoniem zei

Bij veel firma's erg prijzig.Ik bestel zelf via lightinthebox.com.
goed en goedkoop, alleen duurt het wat lang omdat het uit china komt.
en onder 25 euro geen invoerrechten.
spotgoedkoop en ze hebben megaveel, groet Chrissy

Anoniem zei

Op www.nailart-fun.nl staat een aanbieding van lamp + lak etc voor maar 69,- Iemand hier al ervaring mee?

Anoniem zei

Ik gebruik altijd metoe nails heel goedkoop en blijft goed zitten. Mooie beschrijving trouwens.

Mariella zei

Hoi anoniem
welke producten koop je dan via LightinTheBOx? ik ben ook actief aan het kijken op die site namelijk heb net een gel lam van PinkGelLac gekregen en zoek naar goedkope gel-lakjes :)

Ook ben ik wel benieuwd of iemand ook goedkope builder s kan vinden om tipjes te maken en je nagels dus te verlengen met gel.

hoop dat iemand me kan helpen :D

Groetjes Mariella m