zondag 6 februari 2011

Isaura en het schildpadje

Voor die wat het willen zien: ik heb een paar dagen geleden weer een filmpje van mijn katje geupload, deze keer spelend met Muffin de schildpad. Even voor de duidelijkheid: het schildpadje word niet mishandeld, het zijn echt vriendjes (maar ik denk dat dat ook wel te zien valt in het filmpje) :) En Isaura zou nog geen vlieg kwaad doen denk ik, ze werd vorige zomer gestoken door en mini wesp en kwam jankend naar me toe gelopen haha. Ook doet de andere poes (Lotje) een kleine appearance.Het spelletje met het eilandje (schildpad klimt er vaak zelf op zodat Isaura haar er af kan duwen) doen ze soms 3 keer achter elkaar, cute! ik wist nooit dat schildpadjes konden spelen tot nu.

waarom normaal slapen als het ook kung-fu style kan?

xoxo Tessa

6 opmerkingen:

Melissa zei

Super schattig! Echt zo een mooi katje. Zou wel oppassen met het water, want daar zitten heeeeeel veel bacteriƫn in zoals Salmonella. Zou stom zijn moest je katje ziek worden daardoor!
Hoelang heb jij je schildpadjes al? Groeien ze hard? Heb er zelf twee sinds september en ene is al 8 cm groot :s (was ni eens 4 cm groot toen ik hem kocht)

Mitchin zei

Aaaaah... So sweeeeeet *_* (yep, ik geef het toe, ik ben een Isaura fan, misschien tijd voor een fanclub? ;))) En ze duwt Muffin echt zo zacht met haar pootje, hihi. Ik wist trouwens niet dat de waterschilpadden ook zo goed op het land konden bewegen. Ik had zelf een landschilpad, die vond het heerlijk om op parket te glijden bij ons thuis, haha.

Tessa zei

@Melissa,als het water dagelijks ververst word kan dat toch niet zo veel kwaad? :) Isaura drinkt daar zelfs soms uit haha. Ik heb ze al een jaar en ze zijn niet zo veel gegroeid hoor, hoogstens 2 cm.

@Mitchin, ja er werd ons in de dierenwinkel verteld dat ze zo'n eilandje wel tof vonden voor af en toe op te kruipen en ze kruipen er ook dagelijks op. Grappig ook dat Isaura het zo goed met Muffin kan vinden, die andere schildpad doet haar niks en andersom.

Melissa zei

Hmm miss geef ik de mijne dan teveel eten :p
Bij mij blijft het water er drie weken in aangezien we er een filter in hebben gedaan. Maar idd alst elke dag ververst wordt zalt wel ni zo veel kwaad kunnen?

Tessa zei

Misschien heb ik vrouwtjes en jij mannetjes? :p dat scheelt soms ook in grootte he. En ja wij hebben maar een klein bakje dus dan is geen filter nodig, heb me ook ooit laten vertellen dat hij groter de bak/aquarium hoe groter die beesten groeien.

Kashmira zei

Oh wat ontzettend cute! Ik vind dat altijd zo lief, als twee verschillende dieren zo leuk samen spelen:)