dinsdag 17 april 2012

Essence oog kwasten

Nu ik alle 3 de oog kwasten van Essence in mijn bezit heb leek het me wel leuk om deze budget kwasten voor jullie te reviewen. Goede kwasten zijn namelijk bijna altijd duur, dit is helaas gewoon zo. Zo heb ik bijvoorbeeld ook al kwasten van Hema en H&M gehad, die waren gewoon hard, prikkelig of pakten weinig tot geen kleur op, crap dus. De kwasten van Essence vind ik tot nu toe toch echt wel de betere onder de budget merken.

Ik begin met mijn nieuwste aanwinst, de gewone oogschaduw kwast:
Hij is bruikbaar, maar aan de grote kant om oogschaduw netjes op het ooglid mee aan te brengen. Ik zou deze grootte van kwast eerder gebruiken om highlighter op het wenkbrauwbot mee aan te brengen. Ik had hiervoor eentje van Gosh die iets kleiner was, die was ideaal voor het ooglid (ga die denk ik ook wel opnieuw kopen). Fijne oogschaduw-highlighter kwast dus.

De Pencilbrush van Essence heb ik al enkele maanden in gebruik:
Dit is mijn favoriet, hij heeft een goede grootte voor verschillende doeleinden. Ik breng hier oogschaduw mee aan onder het oog, highlighter in de binnenste ooghoeken + je kan er crease werk mee doen. Echt een handige kwast voor die paar euro dat hij kost.

Als laatst heb ik ook nog de eyeliner kwast:
Deze vind ik niet zo fijn, hij is misschien nog net 'ok' op het gebied van eyeliner aanbrengen. Ik zeg dit omdat ik hem stiekem kocht in de hoop dat de haartjes stevig genoeg zouden zijn om ook te gebruiken voor wenkbrauwpoeder. Ik heb een gelijkaardige brush van Sephora die wel voor beiden geschikt is, ik vind multi purpuse kwasten altijd fijner maar goed.

Voor kwasten die rond de 2 euro per stuk kosten kan ik zeker niet klagen. Ik raad deze vooral aan als beginnerskwasten maar ook als je gewoon wat extra kwasten nodig hebt en er niet te veel aan wil uitgeven.

P.S. mijn vakantie zit er helaas op, vanaf nu terug om de dag een artikel.

xoxo Tessa

4 opmerkingen:

Eva M. zei

Fijn voor beginners denk ik, maar toch niets voor mij.

Karlijn zei

bedankt voor de revieuws, ga ze denk ik kopen

Pimpernell zei

Ik heb ze ook al drie en vind ze eigenlijk héel goed voor hun prijs!

Saskia zei

wel tof dat de kwasten gekleurde haren hebben :)