maandag 28 januari 2013

Lush tips & tricks


Als Lush fan krijg ik regelmatig vragen over hoe je de producten nou het best gebruikt. Natuurlijk deel ik af en toe wel eens een tip bij een review maar het leek me handig om alles in 1 artikel te zetten. Ik heb het gevoel dat dit wel eens een lang artikel kan worden dus laat ik er maar aan beginnen.

Fact/tip nummer 1: Als je nog nooit bij Lush bent geweest/er nog nooit iets hebt gekocht zal het voor 90% van de mensen overweldigend zijn. Ik weet nog goed dat ik Lush rond 2008 leerde kennen, ik had er online vanalles over gelezen samen met een vriendin en we besloten er meteen de week erna heen te gaan. Zowel ik als mijn vriendin kwamen met lege handen buiten. We waren zooo teleurgesteld, vonden het maar vreemde producten en we vonden dat alles een beetje hetzelfde rook. Het heeft toen nog zeker een half jaar geduurd eer ik het aandurfde om er iets te kopen. Toen ik dat eenmaal had gedaan was ik om! De producten ruiken ten eerste veel beter thuis omdat je in de winkel met die mengeling van alle geuren zit + je moet 'jouw Lush geuren' een beetje ontdekken. Zo ben ik bijvoorbeeld gek van zowat alle citrus en snoep geuren van Lush en ben ik helemaal geen fan van de kruidige dingen. Dit vind ik dus een van de belangrijkste tips, koop desnoods een klein stukje van iets om thuis te proberen en durf om staaltjes vragen.

2. Het gebruik van de vaste zepen: Dit is voor veel mensen een struikelblok omdat we in het tijdperk van de vloeibare douchegels leven. De beste tip voor het gebruik van de zepen blijft de douchepuff, met zo'n spons maak je binnen de paar seconden een hoop schuim. Leg je stukje Lush zeep gewoon in een bakje in de douche en als je hem wil gebruiken wrijf je de zeep over een natte spons. Je kan natuurlijk altijd met de blok zeep zelf over je lichaam wrijven maar dit vind ik zelf minder fijn werken. En voor degenen die toch nog wat twijfelen vanwege de prijs, ik kan je alvast vertellen dat ik langer doe met een stuk Lush zeep dan met een grote fles douchegel..

3. Zo weinig mogelijk verkwisten: Veel beginnende Lush kopers (ik deed het vroeger ook) leggen meteen hun hele blok zeep van 100 of meer gram in de douche. Door de dampen en vochtigheid in je badkamer zullen zeepjes helaas sneller smelten. Ik snij mijn zepen dus altijd in kleine stukjes, je kan beter een klein stukje in je douchen leggen en deze sneller opgebruiken dan een groot stuk zeep neerleggen die door de algemene hitte in je badkamer wegkwijnt. Wanneer een zeepje trouwens te klein word verplaats ik hem van de douche naar de wastafel. In de douche kan zo'n mini stukje al snel door je handen glippen, je handen wassen met een klein brokje stoort niet zo.

Het snijden doe ik gewoon met een scherp keukenmes (voor de jonge lezers: vraag hiervoor toestemming of hulp aan je ouders). Daarna verpak ik de stukjes in plastic 'boterham zakjes' en daar plak ik de Lush sticker terug op. Wanneer je dit niet doet en de zepen gewoon samen in een kast legt kunnen de geuren op elkaar afgeven.Met bubble bars kun je hetzelfde doen, een bubble bar in 1 keer in je bad verkruimelen is zonde. Als je kleine stukjes maakt kun je alsnog op het moment kijken hoeveel je er in je bad wil doen. Ook de kruimels van tijdens het snijden kun je gewoon bijhouden in een zakje en later in bad gooien. Sommigen houden zelfs een zakje bij met kruimels van allerlei verschillende producten die ze ooit hebben gesneden, dan heb je je eigen bad cocktail ;)

En zo zitten al je producten netjes apart verpakt en zijn ze al voorgesneden voor gebruik:

4. Shower Jelly's gebruiken: Als er 1 product is waar de mensen zich de meeste vragen bij stellen zijn het de jelly's! Ze zijn super uniek,grappig en ik vind het zeker een aanrader om eens te proberen maarrr deze flubbers glibberen als een gek door je douche. Ik nam de pot eerst (zoals de meeste mensen) gewoon mee in de douche en probeerde dan zo goed en zo kwaad mogelijk om de jelly niet te laten vallen. Ik kan je zeggen dat dat geen succes is, ik knip ze vanaf nu gewoon met de schaar in stukken:

Ookal ziet die grote flubber-bol en te gek uit, het is gewoon niet handig. Pak een mes of een schaar erbij en knip de jelly in pak klare stukjes:
Nu hoef je alleen maar een stukje te pakken en deze op te schuimen in je puff/spons. Sluit als je klaar bent met douchen ook telkens de pot af, zo kan er geen water bij en zal je product langer goed blijven.

5. Bewaar je Lush stash liefst niet in de badkamer: De producten die ik op het moment gebruik staan in een rekje op de badkamer, de rest niet. Ookal heb je een badkamer met goede verluchting, vocht en water zijn de grote vijanden van je producten, ik heb back-ups daar liever niet staan. Ik hoorde onlangs van een verkoopster dat haar scrub was gaan schimmelen in de badkamer, ze zal de deksel vast niet goed dicht hebben gedaan. Ook heb ik ooit een massage bar gehad die helemaal in een vreemde vorm was gesmolten, en dat terwijl ik hem in een badkamerkast had opgeborgen.. tja het zijn nu eenmaal verse producten. Mijn Lush stash zit tegenwoordig veilig weggeborgen in een lade op mijn slaapkamer, met als extra voordeel dat je kamer altijd heerlijk naar Lush ruikt.

xoxo Tessa

5 opmerkingen:

Valley Doll zei

Handige tips, I'll keep it in mind !

Saskia zei

goed gedaan, handige tips ;)

die allereerste foto is echt zalig, er is zoveel op te zien, heerlijk :p

van al die versneden stukken comforter op je foto ga ik echt watertanden :)

en inderdaad; alles gewoon op je slaapkamer opbergen, dan ruikt die lekker :)

Anoniem zei

zalige foto's en goede tips, thanks

Eefje zei

Een van de beste lush tip artikels die ik ooit heb gelezen, dankjewel.

Lush vestigingen zei

Lush Amsterdam is de beste!