vrijdag 18 januari 2013

'Stinkende' beauty producten


Een beetje een grappig artikel vandaag maar hey, we schrijven al bijna altijd over producten die we fijn vinden en lekker vinden ruiken! De titel is trouwens niet al te serieus te nemen, iedereen vind iets anders lekker ruiken natuurlijk.

Jullie kennen het vast, een bepaalde parfum die je de kriebels geeft en je wil hem liefst voor de rest van je leven nooit meer ruiken. Ik moet zeggen dat ik dit niet heel veel aan de hand heb, ik vind vaker iets neutraal/basic of net heel lekker ruiken. Maar af en toe gebeurt het toch en die negatieve ervaring onthoud je even goed als de positieve..

Het is ondertussen wel bekend dat ik een Lush fan ben maar er zijn een paar producten waar ik een gruwelijke hekel aan heb:
De 2 douchegels die vaak samen in het schap staan, Grass en Flying fox. Grass ruikt gewoon puur naar gemaaid gras en ik snap gewoon niet waarom iemand daar naar zou willen ruiken. Van Flying fox kreeg ik ooit een sample en die rook naar urine, vanaf toen heb ik dus ook een degout van deze Lush geur. Van de zepen in vaste vorm vind ik Lust en Karma verschrikkelijke muffe geuren. Ik weet dat Lush al deze producten wel redelijk veel verkoopt dus tja het is persoonlijke smaak zeker?

Hoewel ik dus zeker van de zoete en fruitige geuren ben zijn er ook bij Yves rocher geuren waar ik niet goed van word:Van frambozen geur in beauty producten ben ik sowieso geen fan dus die zullen veel mensen vast wel heerlijk vinden maar de vanille geur van Yves rocher vind ik ook verschrikkelijk. En dat terwijl ik wél graag vanille ruik, ik vind deze gewoon te overheersend en chemisch.

Bij de Bodyshop ben ik geen fan van de olijven geur maar ook de chocolade collectie geeft me de rillingen:
Voor fans van chocolade en producten met deze geur zal het vast geweldig zijn maar ik word hier serieus misselijk van. Maar ik ben dan ook een van de weinige vrouwen die niet graag chocola lust ;)

En dan producten met lavendel in:

Ik gebruik nu een plaatje van Kneipp maar in het algemeen zou ik al nooit iets met lavendel in de douche gebruiken. Ik weet dat het kalmerend werkt maar ik wil hier gewoon niet naar ruiken!

 Als laatst op mijn lijstje, lipglossjes:
Ik neem de pocket rockets van Urban Decay als voorbeeld, fijne glossjes maar ze ruiken naar iets verbrand. Ook de Nars lipglossen zouden naar plastic ruiken en smaken, yuk! Zoiets wil je toch niet op je lippen smeren? Hier zou de fabrikant wel iets aan mogen doen vind ik.

Biecht op, van welke geur gaan jouw haren rechtop staan?

xoxo Tessa

6 opmerkingen:

Katrien zei

Nars lipgloss is mooi maar ruikt echt naar plastic, gadverderrie. De glossjes van Nyx hebben ook een vreemd geurtje.

Florette zei

Ik vind dat de producten van elf vroeger altijd super slecht roken. Ze hadden allemaal diezelfde appelsien geur. Ook lavendel gebruik ik nooit! Veel lipsticken vind ik ook echt slecht rieken!

Saskia zei

ah, lavendelgeur vind ik zo vies en citrusvruchten ook.

Jolet zei

Ik vind lipglossjes ook zo vies ruiken als ze zo'n 'verbrande' geur hebben. En sommige foundations!

De geurkaarsen kun je kopen bij VanKaarsTotServet.nl, de link naar de geurkaarsen staan ook in m'n post! :)

Liefs.

Pimpernell zei

Ik ben zelf geen fan van geuren waar magnolia of jasmijn in zit, zowel bij lipglossjes, badproducten of gelijk wat.

Waar ik nog het meest van walg is van Opium parfum van YSL...

Anoniem zei

Ik haat de bodyshop chocolade gedoe, terwijl ik echt van chocola hou, maar hier wordt ik gewoon echt misselijk van