woensdag 9 februari 2011

Clinique 3 stappen plan

Ik kreeg onlangs een tester van het befaamde Clinique 3 stappen plan om te proberen, dit heb ik nu een week gedaan en wil even met jullie delen of het echt zo'n wonder skincare trio voor de huid is.

Je ziet 3 bolletjes voor overdag en 3 bolletjes om s'avonds te gebruiken, in princiepe is deze tester dus maar voor 1 of 2 dagen maar je kan met ieder bolletje wel 2 of 3 keer doen dus ik heb hem verspreid over een week gebruikt.

Op de achterkant staat een beetje informatie, niet veel interessants maar als je wil kan je de foto vergroter door er op te klikken:
De eerste stap is de reiniging, een zeep in gelvorm die dus ook gewoon schuimt:
Die spoel je af en dan gebruik je stap 2 (de tonic) om eventuele restjes er nog af te halen. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn huid hierna ietsiepietsie roodheid vertoonde en na stap 2 was mijn huid zelfs helemaal droog en trekkerig:
Gelukkig is stap 3 er nog, de lotion! met een drupje heb je genoeg voor heel je gezicht:
Na deze 3de stap knapte mijn huid al een heel stuk op, hij voelde meteen weer gevoed en zacht aan:
Eindbeoordeling: ik vond het leuk om eens te doen maar ik zou nooit de fullsize doos kopen. Eerlijk is eerlijk de eerste 2 stappen zijn heel uitdrogend en ik heb dan nog maar een gecombineerde huid, mensen met een droge huid raad ik dit echt niet aan. Daarnaast vind ik het ook te veel gedoe, als je veel oneffenheden hebt snap ik dat het beter is om super goed te reinigen en dan heb je misschien behoefte aan meerdere stappen. Maar ik heb zelf nooit een puist dus dan is dit echt niet nodig.
Wél zou ik de moisturiser apart kopen, ik krijg er een heerlijk zacht huidje van en de koude wind zal je huid niet zo snel trekkerig maken met dit product op. Als mijn moisturiser van Inecto op is overweeg ik zeker om een flesje te kopen. De producten van Clinique zijn helaas wel aan de prijzige kant: als je het volledige stappenplan wil zit je al snel aan de 80 euro. De moisutiser apart is +- 25 euro voor een flesje van 50ml, hoewel ik vermoed dat je met zo'n flesje best lang doet. De producten zijn te koop bij de betere parfumerie.
xoxo Tessa

7 opmerkingen:

Maud zei

Leuk artikel! :D Deze testers heb ik ook al een paar keer meegekregen. De tonic brandt zowat door mijn huid heen, maar de moisutiser wil ik wel nog eens apart gaan kopen, die vond ik heel fijn ^^

Marijke zei

Ik heb hier ook is samples van gehad! Mijn huid reageerde er verschrikkelijk op!

Jorna zei

Mijn huid reageerde ook slecht op de testers, toch gebruik ik de 3 stappen alweer bijna twee jaar! Je moet ze echt afstemmen op jouw huidtype. Zo'n tester doet dat niet. Ik gebruik bijvoorbeeld de zeep uit set 2 en de lotion uit set 1. De lotion uit set 2 bevat o.a. ook menthol was erg heftig kan zijn. Mijn huid werd daar helemaal rood en geirriteerd van.

BeautyLoves zei

Ik gebruik enkel nog de eerste stap, de liquid soap, en dat werkt echt goed voor mij.
Misschien wel goed om weten, is dat als je de drie gebruikt, je daarna toch nog een gewone dagcrème moet gebruiken!! Die moisturizer die erbij zit, dient om de exfoliatie van de tweede stap te verzachten, maar is dus niet je dagcrème.

Katrientje zei

Leuk artikel, nu maak je me erg nieuwsschierig naar de moisturiser. Wil ook even vermelden dat ik jaloers ben op je huid! wat heerlijk vlekkeloos en egaal!! :-o

Anneloes zei

Aah, ik wil hem ook gaa ntesten eigenlijk! De moisturizer lijkt mij ook érg fijn (vooral in de winter), en verder wil ik graag de liquid soap voor type 2 (of 1) en de clarifying lotion voor type 1.

Silva zei

Die moisturizer klinkt idd heel fijn!